Vragen over het kappen en planten van bomen
Uitgegeven op 24-03-2019 om 20:24  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - GroenLinks stelt schriftelijke vragen over het kappen en planten van bomen in Hollands Kroon. Ondanks verschillende verheugende mededelingen over het aanplanten van bomen maakt GroenLinks zich zorgen over het bomenbestand in Hollands Kroon.

In februari 2019 meldde het college bijvoorbeeld 250 nieuwe bomen te gaan planten en in december 2018 riep de gemeente de bevolking op om een boom voor het klimaatbos van 3FM Serious Request te sponsoren. De beslissing over de plek van dit bos zou later in 2019 worden genomen. In het coalitieakkoord staat bovendien dat de gemeente voor iedere nieuwgeborene in Hollands Kroon een boom zal planten. Dat klinkt goed: méér bomen, zelfs een bos! GroenLinks heeft echter de indruk dat er in de gemeente meer bomen worden gekapt dan er worden geplant of herplant.
Dit was voor Lilian Peters, fractievoorzitter GroenLinks, aanleiding om B&W onderstaande schriftelijke vragen te stellen.

Vragen
1. Heeft het college bepaald waar en wanneer de 250 aangekondigde gemeentelijke bomen worden geplant? Zo ja, wat is de locatie en de datum? Zo nee, wanneer en hoe wordt dit bepaald?

2. Is het college op de hoogte van het resultaat van de door de gemeente gesteunde 3FM Serious Request-kerstsponsoractie voor bomen en struiken in een op te richten klimaatbos?

3. Waar en wanneer wordt het door de gemeente aangekondigde klimaatbos in de gerealiseerd? Wordt de bevolking hierbij betrokken? Wie onderhoudt het?

4. In 2018 zijn er ca. 400 kinderen geboren in Hollands Kroon. Zijn er, conform het coalitieakkoord, evenveel babybomen geplant? Zo ja, welke soorten betreft dit en waar zijn (of worden) ze geplant? Wie onderhoudt ze? Zo nee, waarom niet?

5. Het college weet ongetwijfeld dat bomen belangrijk zijn voor een gezonde leefomgeving omdat zij CO2 opnemen en fijnstof afvangen. Bent u het met ons eens dat het vervangen van een gekapte boom door meerdere bomen de voorkeur heeft boven één op één vervanging? Zo nee, waarom niet?

Het college van B&W geeft voor half april 2019 antwoord op de vragen en plaatst dat op de gemeentelijke website.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Dynamic inclusief afleverkosten
€ 5.445,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gezicht op de Parklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...