Wederom Jazz in de Kerk!
Uitgegeven op 11-05-2006 om 06:54  |  link  |  bewaar  |  print


HIPPOLYTUSHOEF - Na het succes van vorig jaar, organiseeert de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk weer een avond met spetterende muziek in de kerk. Op zaterdag 3 juni, de vooravond van Pinksteren, speelt “Het Wereld Muziek Kwartet” de kalk bij wijze van spreken van de muren!

Het kwartet bestaat uit de volgende musici.

Rembrandt Frerichs: piano/shrutibox/compositie. Hij speelde ook tijdens het jazzconcert in 2005 in de Hippolytuskerk. Rembrandt is een inspirerend en enthousiast mens, pianist en bandleider. Hij heeft zich nationaal en internationaal al zeer verdienstelijk gemaakt. Hij heeft de levende saxlegende Michael Brecker begeleid. In 2002 vertegenwoordigde Rembrandt ons land op de internationale IASJ-jazzmeeting in Helsinki, waar hij concerten heeft gegeven en Cd opnames heeft gemaakt met collega jazzmusici van over de hele wereld, o.a. met Dave Liebmann. Hij speelt nu met zeer uiteenlopende ensembles in tal van (jazz)stijlen.

Jeroen Manders: saxen/compositie. Jeroen studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, nam deel aan workshops bij Joe Lovano en Barry Harris. Op het North Sea Jazzfestival speelde hij met de big band o.l.v. Bill Holman.
Verder maakte hij deel uit van “Rhythm and Brass” met o.a. Jarmo Hoogendijk en het “Henk van de Lught Sextet”, samen met Ben van de Dungen, ook vorig jaar te beluisteren in de kerk.
Hij won de “Breda Jazz Award 1995 met “the Land of Oobladee”, waarna de gelijknamige CD uitkwam. Manders speelde enkele jaren in het Ann Thomas Quintet en deed mee aan Loteq, een project waarmee een groep van negen improviserende musici het begrip “Acoustic Dance”op de dansvloer bracht. Hij treedt momenteel op met het “Jeroen Manders Kwartet”en “Wild Bill and the Invisible Men”, waarvan onlangs de Cd “not the Seven Samurau”verscheen.

Ignas te Wiel: Indiase/Arabische/Afrikaanse percussie en zang.
Ignas is sinds 1995 aktief als pofessioneel podiumkunstenaar in binnen en buitenland. Momenteel maakt hij als percussionist deel uit van verschillende ensembles in verschillende muziekstijlen zoals Loteq, het akoustische dansproject.
Hij was medeoprichter van de stichting Terra Incognita, welke tot doel heeft om vanuit het fenomeen klank in samenwerking met andere expressievormen te komen tot overdracht en presentatie. Dit resulteerde in drie succesvolle theatervoorstellingen, die zowel op scholen als in het kleine theatercircuit gespeeld werden, alsmede een project voor blinde en slechtziende kinderen, waarin de “klankinsteek” van Terra goed tot zijn recht kwam.
Ignas maakt gebruik van een rijk instrumentarium: handdrums en stokkentrommels uit West-Afrika, lijsttrommels uit het Midden-Oosten, didgeridoo, duimpiano, cajon en udu (aardewerken vaasdrum uit Nigeria). Daarnaast gebruikt hij allerlei klein percussi voor kleuring en “klankschappen” en zijn stem voor geluidseffecten, tuvaanse keelzang en jabbertalk (klanktaal).

Ruben Samama: contrabas/compositie. Op 12jarige leeftijd startte Ruben, na wat probeersels op de piano, met het bespelen van de grote contrabas. Een jaar later was hij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij de sectie ”Jong talent”. Daar studeere hij ook klassieke compositie, maar richtte zijn belangstelling hoofdzakelijk op Jazzmuziek.
Door de jaren heen verdiepte Ruben zich meer en meer in de pop/rock en electronische muziek als zanger, schrijver en basgitarist. Hij maakte zijn debuut als componist met het schrijven van muziek voor het stuk “Richard de Derde” van ZTHollandia.
Kort geleden startte Ruben in samenwerking met Eef van Breen het initiatief Soundkraft: een muziekproductiebedrijf , gespecialiseerd in het schrijven van toegepaste muziek, zoals voor films en musicals.

Het repertoire op 3 juni zal wereldmuziek zijn met invloeden uit Afrika, Midden-Oosten en Insia, gecobineerd met pop en jazz. Zij spelen een “worldtrip”van twee sets.
In de weken rond Pinksteren exposeert Kea Eschbach in de Hippolytuskerk. Het vuur dat van haar schilderijen afspat, doe denken aan de Pinkstervlam. De muziek van dit gezelschap sluit daar goed bij aan. Hun muziek spreekt in vele “tongen” tot de luisteraar zoals de werken van Kea in vele vormen bij de kijker binnenkomen. Pinksteren in een zeer oude& splinternieuwe gedaante, en dat alles in de mooie en oude Hippolytuskerk! Mede dankzij bijdragen en garantstelling van Rabobank Wieringerland en Stichting SVBfonds Noord-Holland Noord.

De entreeprijs zal net als vorig jaar € 10,00 p.p. bedragen. Het muziekfeest begint om 20.30 uur. Voor muzikale inlichtingen: Geert Schoonbeek, tel 0227 593175. Kaarten reserveren kan bij Gerdien Ottens, tel 0227 593348 . Per e-mail kan ook: agnisog@quicknet.nl
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
Kermisfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...