Themadag kringloopwinkel de Marske
Uitgegeven op 12-03-2019 om 10:10  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Omdat het misschien de laatste themadag wordt wegens sluiting heeft kringloopwinkel de Marske besloten om zaterdag 16 maart een vervroegde paas- verkoop te houden. En omdat het fijn is om een hoop mensen die dag blij te maken zijn ook de brocante en de boeken in de aanbieding, dus alle reden om nog een kijkje te nemen aan de Irisstraat nr. 2 in Hippolytushoef.

Het gebouw krijgt zoals bij velen bekend weer tijdelijk zijn oude functie terug, n.l. basisschool voor de kinderen die momenteel samen 'de Kei' vormen aan de Elft in Hippolytushoef. Op deze locatie wordt de school geheel gerenoveerd en uitgebreid en dus moesten de kinderen tijdelijk ergens anders worden ondergebracht en heeft men gekozen voor de Marske. Feitelijk is er voor de kringloopwinkel nog de mogelijkheid tot augustus door te gaan, maar gezien de komende vakantieperiode en wat er zoal komt kijken bij een opheffing ziet het er naar uit dat de eerder door de gemeente gestelde deadline van 1 mei aan wordt gehouden.

Overigens worden de vrijwilligers in de Marske overstelpt met sympathiebetuigingen en wordt er veelvuldig onbegrip uitgesproken over het feit dat men niet mag blijven en er geen andere oplossing voor handen was. Wat vooral zorgen baart is hoe het nu verder moet gaan in Roemenië waar dankzij Stichting Netwerk Roemenië meerdere zaken in gang zijn gezet, zoals het volledig financieel onderhouden van een kinderopvangcentrum en het draaiende houden van kringloopwinkel Maxima die zijn goederen vanuit de Marske ontvangt.Ook kunnen meerdere kinderen via de SNR leren/ studeren. Ook het ondersteunen van plaatselijke projecten zou in het gedrang kunnen komen. Dit alles en nog veel meer is enkel realiseerbaar geworden dankzij de inkomsten van de Marske.

Onder de vrijwilligers zelf zijn er meerderen die werkelijk slapeloze nachten hebben omdat ze de laatste jaren zichzelf binnen de Marske zó op hun plaats voelden en daardoor weer mee gingen tellen in de samenleving, dat ze er nu als een berg tegen opzien weer thuis te komen zitten zonder werk en zonder de sociale omgang die ze binnen de Marske ervaren.

Overigens is nog niet alles opgegeven. Er zijn momenteel gesprekken gaande met mensen die proberen de SNR/ de Marske een helpende hand te reiken. Het zal er om spannen of er een oplossing gaat komen over voortzetting op een andere locatie en of dat ook op korte termijn kan geschieden.

Ook wethouder van Gent heeft in de gemeenteraadsvergadering van 18 december jl. toegezegd dat de gemeente mee gaat zoeken naar een tijdelijk onderkomen voor de SNR en de kringloopwinkel. Wat in het vat zit verzuurt niet wordt wel gezegd maar er zal toch wel tempo moeten worden gemaakt met dit mee zoeken want tot op heden heeft de SNR hier nog niets van de gemeente over gehoord. Wel zijn er gesprekken aan de gang over de eventuele overname ná de periode dat het gebouw weer als school in gebruik is geweest. Kortom, wat de naaste toekomst gaat worden, dat staat nog lang niet vast. Maar op korte termijn, zaterdag dus. Tussen 10 en 16 uur is de Marske dan open met een aantal mooie aanbiedingen. Kom en profiteer en geniet nu het nog kan van de aangename atmosfeer die er heerst en ga met iets moois naar huis! En kun je zaterdag niet? Tot zeker 31 maart is de winkel iedere dinsdag, donderdag en zaterdag op voornoemde tijden open. En daarna... Dat wordt sowieso nog wel bekend gemaakt.

(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwe werkhaven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...