Jong bakt pannenkoeken voor oud
Uitgegeven op 11-03-2019 om 10:44  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De 13de editie van Nationale Pannenkoekdag brengt op vrijdag 22 maart kinderen en ouderen samen om te genieten van pannenkoeken. Maar liefst 1.490 scholen, waarvan 6 scholen in Hollands Kroon, organiseren het pannenkoekfeest.

In Hollands Kroon nemen de volgende basisscholen deel aan Nationale Pannenkoekdag: De Zandhorst uit Breezand, 't Span uit Den Oever, Op Avontuur uit Kolhorn, Het Creiler Woud uit Kreileroord, De St.Antoniusschool uit Nieuwe Niedorp en De Zilvermeeuw uit Wieringerwerf. Op Nationale Pannenkoekdag worden veelal opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens.Elke school geeft een eigen invulling aan deze Nederlandse traditie.
Bij basisschool Het Creiler Woud in Kreileroord gaan de ouders thuis pannenkoeken bakken. De kinderen gaan op school het restaurant in orde maken. Daarna kunnen de ouderen samen met de kinderen heerlijk in het restaurant eten.
Basisschool 't Span in Den Oever sluit het project voeding af en laat ouders en grootouders zien wat geleerd is.

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen en meesters blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Tijdens deze editie doen bijna 1.500 scholen in Nederland mee, dat zijn 250 scholen meer dan vorig jaar. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken bakken. Dat is een kwart meer dan in 2018. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 40.625 koksmutsen.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gestrand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...