Veelbelovende start VZV in nacompetitie
Uitgegeven op 10-03-2019 om 16:06  |  link  |  bewaar  |  print

GELEEN - JuRo Unirek/VZV is de nacompetitie voortvarend van start gegaan in de uitwedstrijd tegen V&L. Het team van trainer/coach Rolf Schutte maakte de ambities waar en heeft met de 19-23 overwinning een goede stap gezet richting de halve finales tegen VOC om de landstitel.

In Geleen leek JuRo Unirek VZV aanvankelijk last te hebben van de verstoorde voorbereiding als gevolg van een mankement aan de touringcar van Taxi van Diepen. Competitieleider Carla van Dijk was door coach Schulte gebeld en zij gaf permissie, dat de wedstrijd een half uur later mocht beginnen.
V&L nam al in de eerste aanval een 1-0 voorsprong, maar Djazzmin Trabelsi scoorde nog ruim binnen de minuut de gelijkmaker 1-1. Er werd veel balverlies geleden. Met name vaste uitblinker Lotte Prak had plak dan weer smeerolie aan haar handen. De ballen kwamen te kort bij haar medespelers. Schulte kon niet anders dan zijn spelverdeler vervangen door Anniek Jansen die de avond tevoren nog een enkelblessure had opgelopen, maar als een kleine duivel tekeer ging in de verdediging.
VZV hikte steeds tegen een minieme achterstand, maar wist door treffers van Jane Kramer, Maud Kruijer, Florance Kos en drie benutte strafworpen van Lisanne Kolken toch weer op een 7-8 voorsprong te komen.
Door een Time Out van Rolf Schulte zou de wedstrijd een andere wending krijgen, en VZV met een kleine voorsprong de rust ingaan. Ruststand 10-11.


Foto Frank Hogervorst

De defensie was de sleutel in deze wedstrijd. Die van VZV stond als een huis, met Amber Zomerdijk als zo vaak excellerend tussen de palen. V&L gaf zich zeker nog niet gewonnen en door uitstekend keeperswerk van Amber Zomerdijk bleef VZV uitzicht houden op een bevredigend resultaat. Toen V&L na rust driemaal een zevenmeterworp miste liep VZV uit naar een royale voorsprong.
De tweede-lijnschutters van Vlug en Lenig - zo heet de club van origine - kwamen er niet aan te pas. Alles moest van de eerste lijn komen, van hoek, van cirkel, van ingestarte aanvallers. De scheidsrechters waren deze avond streng, wel eens te streng, want VZV ontving, niet hard spelend, liefst acht tijdstraffen. Na rust stond zelfs eenmaal een team met vier veldspeelsters tussen de lijnen. Toen was JuRo Unirek via vooral Lisanne Kolken, Jane Kramer en Esma Staal al naar een voorsprong van vijf treffers uitgelopen (15-20). De tweede lijn van de ploeg bleek, bij een mindere dag van Lotte Prak en Maud Kruijer, adequaat bezet. Intussen schreeuwden de meegereisde supporters de kelen schor. René Zomerdijk en Marcel Pater sloegen de trom en het einde kwam met de zeer welkome voorsprong van vier doelpunten, 19-23.

Doelpunten: Lisanne Kolken 8 (4 strafworpen), Jane Kramer 5, Esma Staal 4, Florance Kos 2, Djazzmin Trabelsi 2, Anniek Jansen 1 en Maud Kruijer 1

De return tegen Geonius/V&L is a.s. zaterdag 16 maart om 20:45 uur in Sporthal 't Zijveld.
De eerstvolgende thuiswedstrijd van JuRo Unirek/VZV is de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Quintus op woensdag 13 maart om 20:00 uur in Sporthal 't Zijveld.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Succes 2, jaren 60 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...