Nieuw kinderboek: 't Is niks
Uitgegeven op 05-03-2019 om 19:31  |  link  |  bewaar  |  print

De schrijfsters Kuipers (Alkmaar) en Hovius (Hippolytushoef) brachten in sneltreinvaart drie boeken binnen de Froekje & Mies serie uit. De trein dendert onverminderd verder, maar nu is het Kuipers zelf die onder uitgeverij Noordzee een leuk eigentijds boekje voor lezers van 7-9 jaar op de markt brengt. 't Is niks is wederom een realistisch werk over twee kinderen.

Dit keer spelen Jonas en Mijntje uit groep 4 hierin de hoofdrollen. Mijntje is een stoer jongensachtig meisje dat van voetballen en buitenspelen houdt. Jonas is rustig, intelligent en heeft last van tics. Ondanks de verschillen zijn ze dikke maatjes en werken samen aan een spreekbeurt die juf Henny van hen verlangt. Heel lang kunnen ze het niet eens worden, tot Jonas met een wel heel bijzonder voorstel komt.Kuipers: "Kinderen zijn van nature ondernemend. Ze willen meestal ontdekken, uitproberen, overal aanzitten. Dat gegeven heb ik gebruikt, vooral in het personage van Mijntje. Zij bouwt hutten, strooit zout op slakken, verbrandt mieren met een vergrootglas, zoekt kikkerdril. Jonas is de tegenhanger; hij is bedachtzamer. Kinderen weten eigenlijk dondersgoed dat iedereen anders is, dat hoef je niet te benadrukken. Ik denk dat het anders zijn in dit boek heel natuurlijk onder het voetlicht komt."

Het boek 't Is niks kost € 11,95 en is verkrijgbaar bij www.kuipershovius.nl en de Wieringer Boekhandel, gevestigd aan het Kerkplein in Hippolytushoef.

Het auteursduo bezoekt sinds hun debuut in 2017 scholen om kinderen te enthousiasmeren voor het lezen. Mireille: "Dat blijven we doen, zolang er vraag naar is. En wat is een betere promotie voor het lezen dan twee schrijvers in je klas? En of er nog een Froekje & Mies op de rol staat: Jazeker, het manuscript voor deel vier is af. Het ligt nu bij de redacteur."
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Villa Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...