Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 05-03-2019 om 06:36  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze week een echte klassieker in de aanbieding, geliefd bij velen: kabeljauw! En dan wel de kabeljauw middel. Deze weegt tussen de 1½ á 2 kilo per stuk. Als u deze laat fileren houdt u iets minder dan de helft aan filet over.



Kabeljauw € 8.00 per kilo


Klik op bovenstaande blauwe knop om de aanbieding te bestellen.

Gebakken kabeljauwfilet met kruidige paprikasaus.


Ingrediënten:
600 g kabeljauwfilet
2 tenen knoflook
1 courgette
1 pot geroosterde paprika (465 gram)
6 el olijfolie
1 eetlepel provençaalse kruiden
2 eetlepels droge witte wijn
1 zakje vissaus (Knorr)
4 el bloem
½ el shoarmakruiden
zout en peper


Bereiding:
Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de helft van de paprika’s in repen en hak de rest fijn. Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit 1 teentje knoflook zachtjes aan. Bak de fijngehakte paprika even mee. Voeg ½ eetlepel provençaalse kruiden met 2 eetlepels wijn toe en laat dit zachtjes sudderen. Maak ondertussen de vissaus volgens de verpakking. Roer het paprikamengsel door de saus en laat alles even zachtjes doorkoken. Snijd de kabeljauwfilet in 8 gelijke stukken. Meng in een diep bord de bloem met de shoarmakruiden.

Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en fruit het andere teentje knoflook zachtjes aan. Schep de courgette, paprikarepen en de rest van de provençaalse kruiden erdoor en roerbak het geheel in ongeveer 5 minuten beetgaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem, druk de bloem goed aan.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de stukken kabeljauw erin. Bak ze in 2-3 minuten mooi goudbruin. Keer de kabeljauw voorzichtig met een spatel en bak ook de onderkant in nog 2-3 minuten mooi bruin. Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer. Schep de roergebakken courgette op vier borden. Leg de kabeljauw erop en schep er wat paprikasaus over.

Lekker met aardappelpuree (met knoflook).

Tip: U kunt de vissaus ook zelf maken. Voeg dan 1 dl droge witte wijn en 1 dl visbouillon aan het paprikamengsel toe en laat de saus 10 minuten doorkoken.
(advertentie)
Actueel...
30-03-2020 Verkeerd bezorgd
30-03-2020 100 Woorden
30-03-2020 Blog burgemeester Rian van Dam. Hoe gaat het eigenlijk met u?
30-03-2020 Tommie vindt mensen erg spannend
30-03-2020 Ouderen en minder validen toch in beweging met tips Team Sportservice
30-03-2020 Afgelaste evenementen
29-03-2020 Garnalenvissers willen de regie
29-03-2020 Schepelingen in quarantaine op Wieringen
28-03-2020 Wie zijn het? Foto van het weekend
28-03-2020 Overleden, mevrouw Baijs - Verblauw
27-03-2020 Historisch verhaal De visser
27-03-2020 Dubbele match Hollands Kroonse Uitdaging
27-03-2020 Wat is een refurbished iPhone en wat zijn de voordelen?
27-03-2020 Zorgen over op komst zijnde verhuizing Noorderlicht bewoners naar Molenweid
27-03-2020 Microsoft steunt initiatieven in de strijd tegen het Corona-virus
27-03-2020 GroenLinks stelt vragen over toezichthouder Wmo
26-03-2020 Inzamelactie medische hulpmiddelen in Anna Paulowna ook een groot succes
26-03-2020 Quatre-mains op Lutje
26-03-2020 Op berenjacht in Den Oever
26-03-2020 Wooncompagnie scherpt Corona maatregelen verder aan
26-03-2020 150 jaar Knipscheer-orgel
26-03-2020 Omring verbindt vrijwilligers met medewerkers
26-03-2020 Regionaal bedrijfsleven en VNO NCW nemen afstand van aanpak RES
26-03-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
26-03-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
26-03-2020 Kukel afhaalservice
26-03-2020 Kerknieuws
25-03-2020 Senioren doen massaal een hoortest
25-03-2020 Nu in 't Theeater: Cadeautasje
25-03-2020 Straks ook een oplaadpunt OV-kaart in Den Oever bij Smultaria
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Otto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...