Succes 2 krijgt te kort tegen koploper
Uitgegeven op 30-04-2006 om 21:07  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen verloor Succes 2 met 2-1 van VZV 2, de ploeg die dit jaar waarschijnlijk kampioen wordt. Succes 2 was duidelijk de sterkere ploeg en kreeg geen loon naar werken.

Voor deze wedstrijd kon de ploeg geen beroep doen op Pieter Bregman en Jan Willem Bijl, die met het eerste elftal meespeelden. Als vervangers kwamen Tim Homan van het derde elftal en Robert Jonkman, die niet meer in een vast elftal speelt maar zo nu en dan invalt bij diverse elftallen. De inzet, beleving en kijk op het spelletje van Robert zijn echter zo groot dat ieder Succeselftal daar beter van wordt. Zo ook het tweede op deze zondag.

Het tweede startte furieus aan de wedstrijd. De ploeg zat er van het eerste fluitsignaal fel op en voetbalde lekker, het duurde dan ook geruime tijd voor VZV over de middenlijn kwam. Met het beste van het spel en enkele halve kansen zette Succes de wedstrijd naar zijn hand. Het enige dat de Wieringers zich aan mochten trekken was het feit dat de sterk spelende spits Pascal Sanou er te vaak alleen voor kwam te staan. Hij kreeg veelal “lange ballen” te verwerken zonder ondersteund te worden door zijn medespelers. Door het ontbreken van die aansluiting misten veel aanvallen hun effect en kwamen er niet echt uitgespeelde kansen.

Na een kwartier kwam VZV er voor het eerst gevaarlijk uit en uitgerekend uit deze eerste tegenstoot wisten zij te scoren. Een corner werd door een vrij inlopende VZV-er ingekopt en door doelman van Beveren gepareerd. Uit de daaropvolgende scrimmage volgde het doelpunt. Een domper voor Succes 2. De ploeg liet zich hier echter niet door uit het veld slaan. De wedstrijd bleef onder controle. De terechte beloning volgde in de 34e minuut. Een afgeslagen corner van links werd vanaf rechts in het strafschopgebied door Edwin Wittink op het hoofd van Pascal Sanou gelegd die goed inknikte. Toen even daarna een speler van VZV uit het veld gestuurd werd na een charge op de benen van middelste middenvelder Sander Lont leek een nog beter vervolg in de tweede helft in de maak.

De tweede helft begon echter met de grootst mogelijke domper. Nauwelijks begonnen stond het namelijk al weer 2-1 voor de ploeg uit ’t Veld. Net als vorige week een tegendoelpunt door lankmoedig optreden van keeper en verdediging en niet eens zo zeer door de kracht van de tegenstander. Met nog 44 minuten voor de boeg bleef Succes er voor gaan. Met dit verschil dat de spitsen nu wel de ondersteuning kregen van doorschuivende spelers uit het middenveld en de verdediging. Hierdoor werd de ploeg ook veel gevaarlijker dan in de eerste helft. Met kunst- en vliegwerk hield VZV echter stand, het bleef 2-1. Het gejuich na het laatste fluitsignaal gaf aan hoe blij de koploper was met deze “gestolen” overwinning. Na afloop gaven zij ook ruiterlijk toe dat de punten bij de verkeerde ploeg terechtkwamen.

Voor de wedstrijd gaven de coaches Danny Peper en Arie Kossen aan dat het geen schande was om van deze ploeg te verliezen. Mits dit maar met maximale inzet gebeurde. Wat dat betreft kan de ploeg voor deze wedstrijd dan ook alleen maar complimenten krijgen. De teleurstelling na de wedstrijd was echter groot, omdat Succes 2 deze middag veel meer verdiende.

tekst: Edwin Wittink