VZV de sterkste in derby tegen streekgenoot SEW
Uitgegeven op 10-02-2019 om 13:12  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - JuRo Unirek/VZV heeft zich ook in de tweede confrontatie tegen streekgenoot Westfriesland/SEW duidelijk de betere getoond. Dat resulteerde in een klinkende overwinning, 34-17.

Vanaf het beginsignaal van de prima consequent fluitende scheidsrechters van Tricht & Dzemidzic heeft de thuisploeg deze derby gedicteerd. Djazzmin Trabelsi scoorde al binnen de minuut uit een break out na een prima redding van goalie Amber Zomerdijk.
Door Jane Kramer en weer Djazzmin Trabelsi was de stand al snel 3-0, waarna Lisanne Kolken een bliksemsnelle break afrondde alvorens SEW tegen scoorde, 4-1.
SEW kon verder weinig uitrichten tegen het super gemotiveerde team van coach Rolf Schulte, dat met razendsnelle aanvallen de voorsprong gestaag opvoerde
Met een uitgekiend lobje uit een snelle break zette Djazzmin Trabelsi de thuisploeg na 10 minuten op een comfortabele 7-1 voorsprong.
VZV had zich niet van de wijs laten brengen door de aankondiging van het mysterie rond een nieuwe aanwinst van SEW en ging onverdroten door, al wisten de gasten het net achter de weer uitblinkende Amber Zomerdijk ook beter te vinden.
Op formidabele reddingen volgde telkens een snelle break. VZV kon de voorsprong door o.a. doelpunten van Florance Kos, Kim Jimmink, lisanne Kolken en een spectaculair doelpunt van Albertine Abube voor het rustsignaal nog verder uitbreiden tot 19-9.

Foto's Theo Moras

Na rust bleef de thuisploeg de wedstrijd domineren en kwamen de massaal opgekomen toeschouwers in de volle Sporthal 't Zijveld volledig aan hun trekken.
Halverwege de tweede helft bij de stand 25-13 werd een strafworp van Lisanne Kolken op voortreffelijke wijze gestopt door SEW keepster Myrthe Mak. Uit de volgende razendsnelle break wist Kolken de keepster wel het nakijken te geven 26-13.
In het laatste gedeelte van deze bijzonder aantrekkelijke wedstrijd werd de voorsprong door Esma Staal 4x, Kim Jimmink en een onhoudbare pegel van Albertine Abube uit de hoek verder uitgebreid naar 33-17. Djazzmin Trabelsi nam tenslotte de laatste bijzonder fraaie treffer nog voor haar rekening, waardoor ze samen met Lisanne Kolken topscorer met 8 doelpunten werd . Eindstand 34-17.

Doelpunten: Djazzmin Trabelsi 8, Lisanne Kolken 8, Maud Kruijer, Florance Kos en Esma Staal 4, Kim Jimmink 3, Albertine Abube 2 en Jane Kramer 1.

Zaterdag 16 februari de laatste thuiswedstrijd van de regulaire competitie JuRo Unirek/VZV Ds.1 (nr.4) tegen Cabooter Group/Handbal Venlo Ds.1 (nr.3).
Aanvang 20:45 uur in Sporthal 't Zijveld.