Wielerlegende Hennie Kuiper opent Lentetuin
Uitgegeven op 09-02-2019 om 18:32  |  link  |  bewaar  |  print


BREEZAND - De 39e editie van de lentetuin Breezand wordt op woensdag 27 februari geopend door een van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners uit de geschiedenis: Hennie Kuiper.


De inmiddels 70-jarige Hennie Kuiper (foto) heeft een indrukwekkende erelijst. Zo presteerde hij het om Wereldkampioen en Olympisch kampioen te worden. Daarnaast werd hij tweemaal tweede in het eindklassement van de Tour de France. In 1977 scheelde het 48 seconden met de winnaar, welke later toegaf in die Tour doping te hebben gebruikt. Hij won meerdere topklassiekers, waaronder de memorabele rit Parijs - Roubaix, welke bij velen nog in het geheugen gegrift zal staan. Het bestuur voelt zich vereerd met de komst van Kuiper, wiens prestaties in het Franse landschap aansluiten bij het thema Vive les fleurs: Parijs op de Lentetuin.


De Lentetuin Breezand
Zoals ieder jaar wordt het ZAP-complex in Breezand omgetoverd tot een
waar voorjaarsspektakel. Na de officiële opening door Hennie Kuiper op woensdag 27 februari is de Lentetuin Breezand vijf dagen lang open voor publiek. Bezoekers kunnen genieten van de mooiste tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla's, lelies en andere bijzondere bolgewassen in Franse sferen met de Eiffeltoren en Arc de Triomphe als eyecatchers. Naast de bloemenpracht is er ook een voorjaarsbeurs, Agri vakbeurs, een restaurant, kinderentertainment en drie gezellige feestavonden.

Kijk voor meer informatie op de pagina Op stap of op www.lentetuin.nl.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Audi A6 Avant 1.9TDI Exclusive
€ 3.650,-

Wieringer historie:
Hippocampus - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...