Vrouwen van Nu bezoeken kringloopwinkel De Marske
Uitgegeven op 08-02-2019 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het verhaal achter de kringloopwinkel De Marske, in de Irisstraat te Hippolytushoef, over het ontstaan van de winkel en Stichting Netwerk Roemenië werd de 22 Vrouwen van Nu verteld door Dick Krabbendam.

Nadat Krabbendam ruim tien jaar geleden geschokt van vakantie terug kwam uit Roemenië, besloot hij op kleine schaal hulp te gaan verlenen. Er was daar schrijnende armoede, de huizen en gebouwen waren door het bewind van Ceausescu, verandert in puinhopen en de bevolking was getraumatiseerd geraakt, iets wat nog altijd merkbaar is.

Voor de bevolking op het platteland is nog weinig verandert, en dat was te zien op de film die werd vertoond. Het hulpproject is nog steeds groeiende, en is nu bekend als Stichting Netwerk Roemenië (SNR). Er werken inmiddels vijftig vrijwilligers. Ook wordt er vrijwilligerswerk in Roemenië verricht waaronder het begeleiden van het goederentransport.

's Zomers reist een groep jongeren af naar Roemenië, om daar te helpen met de diverse bouwklussen. Inmiddels staat er een kindertehuis waarin meer dan twintig kinderen gehuisvest zijn. Een grote aanwinst in de regio is de kringloopwinkel Maxima Minima, waar de bevolking voordelig kan winkelen. Van de donaties die worden geschonken koopt Krabbendam ter plekke de benodigde levensmiddelen in, zodat het artikel bekend is, en er geen vervoerskosten zijn.

De hulpgoederen vanuit Nederland worden zesmaal per jaar met een vrachtwagen naar de in nood verkerende gebieden gebracht. Het is jammer dat dit goede werk wordt overschaduwd omdat de stichting het huidige pand binnenkort moet verlaten. Hopelijk, laat de samenleving Krabbendam en de bevolking van Roemenië niet in de kou staan. En wordt er binnenkort een geschikte locatie aangeboden, zodat hij en zijn team vrijwilligers dit goede werk kunnen voortzetten.

Meer informatie over Vrouwen van Nu? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Haverkorn - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...