Activiteiten in het Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 07-02-2019 om 11:47  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Het nieuwe stoomseizoen in het Stoommachinemuseum start op zaterdag 16 februari. Het begint gelijk goed, want het museum is de gehele Voorjaarsvakantie (16 dagen!) onder stoom. De afgelopen wintermaanden is er onderhoud gepleegd, de ketel geïnspecteerd, de machines gepoetst en dwaalde de geest van James Watt in januari door het museum.

Van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart is het museum elke dag open én onder stoom. Het vuur in de Lancashire ketel wordt opgestookt om de stoommachines te laten draaien. Wie durft, mag de stoker helpen het vuur brandend te houden. Je kunt ook een speurtocht in het museum doen, stoom maken met miniatuurstoommachines en je laten verrassen bij de 'blikjesproef'.
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er op diverse dagen extra kinderactiviteiten. Volwassenen zijn natuurlijk ook welkom om aan te schuiven.Programma in de Voorjaarsvakantie:
Woensdag 20 februari:
Gerda Derksen laat zien hoe je met de Japanse papiervouwkunst leuke 'Origamifiguurtjes' vouwt. Daarna mag je zelf aan de slag.
Woensdag 20 en zaterdag 23 februari:
Houtdraaier Herman Licht komt naar het museum. Hij geeft demonstraties houtdraaien. Je mag proberen de houten tollen in de tollenbak te laten draaien.
Woensdag 20 en woensdag 27 februari:
Breien en haken met de dames van het brei- en haakcafé uit Hippolytushoef. Ze helpen je graag met het haken of breien van een armbandje, of iets anders.
Donderdag 21 en vrijdag 22 februari:
Houtbewerker Jan Huisman maakt prachtige beelden en laat zijn kunsten op de draaibank zien. Kinderen mogen spelen met het houten knikkerspel en andere spellen.
Vrijdag 22 en woensdag 27 februari:
Schilderen met acrylverf. Mevrouw Fely Smit, een bekende amateurschilder van vrolijke schilderijen, heeft leuke paneeltjes klaar liggen die je mag beschilderen.
Zaterdag 23 en zondag 24 februari:
Touwslager Theo Janssens komt naar het museum. Hij laat zien hoe je een springtouw kunt slaan.

Het museum aan Oosterdijk 4 in Medemblik, in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869, is dagelijks geopend en onder stoom van 10:00 tot 17:00 uur.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.
(advertentie)
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Jaren tachtig, toen waren er gullen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...