Damesteams VZV geven opening Sportcentrum extra glans!
Uitgegeven op 13-01-2019 om 11:32  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - Het eerste damesteam van JuRo Unirek/VZV heeft een ruime overwinning behaald tegen het onderaan staande Foreholte.

Het uitstekend presterende tweede team van JuRo Unirek/VZV had na de officiele opening van de tweede Sporthal eerder ook al het team van Cometas Ds.1 met 33 -21 aan de kant gezet en blijft aan kop in de Hoofdklasse.

Nadat Lotte Prak haar team al binnen de minuut op een 1-0 voorsprong had gezet was het Foreholte dat de wedstrijd in de beginfase dicteerde en de thuisploeg verdiend op achterstand wist te zetten. Na 5 minuten had het team van trainer/coach Erik van der Wel een verrassende 1-4 voorsprong genomen en de thuisploeg zou pas na 11 minuten door een doelpunt van Lisanne Kolken op gelijke hoogte komen. Het werd nog 5-6 voor het team uit Voorhout maar daarna was het VZV dat de wedstrijd in handen nam en een voorsprong wist op te bouwen wat resulteerde in een !9-13 voorsprong door late treffers van Lotte Prak en Djazzmin Trabelsi in de laatste minuut van de eerste helft. Ruststand 19-13.

VZV begon goed aan de tweede helft maar schoot eerst op de lat en Maud Kruijer raakte 2x de paal in kansrijke positie, waar hun tegenstander wel 2x wisten te scoren 19-15.
Verder liet VZV hun tegenstander niet komen, nam het heft weer in handen en liep verder uit door doelpunten van Lotte Prak 2x, Esma Staal en Jane Kramer en 3 scores op rij van de razend snelle Lisanne Kolken. Ook Jet Jimmink scoorde fraai uit de hoek waarna weer Lisanne Kolken het verschil op 10 punten wist te brengen 28-18. Kim Jimmink 29-19 Jane Kramer en Lisa Vlug 2x zetten het team van Rolf Schulte op een 32-20 voorsprong. De laatste, mooiste en spectaculairste treffer van VZV namen de gezusters Jimmink voor hun rekening, een razend snelle uitbraak op Jet Jimmik werd door Kim Jimmink met een fantastisch vliegertje afgerond. Wat tevens de grootste voorsprong 33-20 in dit treffen betekende en Foreholte in de resterende paar minuten het verlies nog tot 10 treffers wisten te beperken doordat Lotte Prak nog een strafworp voor het thuisspelende team aan de verkeerde kant van de paal zag belanden.

Eindstand 33-23.
Doelpunten: Lisanne Kolken 7, Lotte Prak 7, Esma Staal 6, Jane Kramer 3, Kim Jimmink 3, Maud Kruijer 2,Lisa Vlug 2, Florance Kos 1, Djazzmin Trabelsi 1, Jet Jimmink 1.

Komende zaterdag 19 jan. speelt JuRo Unirek/VZV Ds.1 weer een belangrijke thuiswedstrijd tegen Borhave Ds.1 aanvang 20.45 uur in Sporthal ’t Zijveld.