Kanariekweker Hans Dudink uit ‘t Zand twee maal wereldkampioen
Uitgegeven op 11-01-2019 om 15:42  |  link  |  bewaar  |  print

ZWOLLE - Tijdens de COM wereldtentoonstelling voor volière vogels is het lid Hans Dudink van de vogelvereniging S&O uit Schagen afgelopen week wereldkampioen geworden met een kleurkanarie roodivoor intensief en alsof dat nog niet genoeg was ook nog eens kampioen met een stam ( vier op elkaar gelijkende vogels) Roodivoor schimmels.

Ook zijn mede lid Jaques Visser, die tijdens de onderlinge tentoonstelling van enige tijd terug zo goed als alle prijzen in de wacht sleepte, was met een stam kleurkanaries Bruin geel intensief dermate op dreef dat de keurmeesters hem beloonde met een zilveren medaille. Voorwaar ook een prachtige prestatie.

De IJsel hallen in Zwolle waren het decor van deze tentoonstelling, met circa 24.000 vogels en deelnemers uit 44 landen een geweldige happening. De vereniging S&O was overigens prima vertegenwoordigd op dit massale gebeuren. Negen leden, waaronder diverse ex-landskampioenen, hadden vogels ingestuurd. Na de keuring en het uitbrengen van de catalogus stonden niet alle gezichten zo opgewekt als bij Dudink en Visser. De uitslagen vielen in het algemeen een beetje tegen. Maar S&O zou S&O niet zijn als ze in de toekomst weer terugslaan met veel aansprekende resultaten.

Het plezier is er niet minder om en de verwachting is dan ook dat met nog meer energie en dierenliefde gewerkt gaat worden aan nog betere vogels
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Haverkorn - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...