Vrijwilligers Home-Start: we gaan voor het Appeltje van Oranje
Uitgegeven op 10-01-2019 om 14:03  |  link  |  bewaar  |  print

Stemronde Oranje Fonds: “Stem nu!”

NOORDKOP - Het programma voor opvoedondersteuning Home-Start maakt kans op een Appeltje van Oranje. Tot en met 16 januari organiseert het Oranje Fonds een Stem tiendaagse. Door te stemmen op Home-Start worden de vrijwilligers beloond die elke week ouders ondersteunen bij hun vragen over opvoeden.


Op de website https://appeltjevanoranje.nl/home-start staat de kanshebber Home-Start en daar kunnen mensen hun stem uitbrengen. Home-Start in Hollands Kroon en Schagen wordt uitgevoerd door GGD Hollands Noorden.

Appeltje van Oranje voor vrijwilligerswerk
Het Appeltje van Oranje is een prijs die het Oranje Fonds jaarlijks toekent aan drie projecten op het gebied van maatschappelijk welzijn en sociale cohesie. Dit jaar zet het Oranje Fonds de schijnwerpers op vrijwilligerswerk, omdat vrijwilligers erin slagen de verbinding te leggen met mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Zoals de ouders die bij Home-Start aankloppen met vragen over opvoeden. Home-Start koppelt hen aan vrijwilligers die voor het programma zijn getraind en zelf ook ervaring hebben met opvoeden. Zij bieden praktische ondersteuning bij de opvoeding en een luisterend oor. Ouders hoeven er namelijk niet alleen voor te staan. In deze ronde maken veertig goede doelen projecten kans op een Appeltje van Oranje. Uw stem op het Home-Start programma telt. Stemmen kan via de website https://appeltjevanoranje.nl/home-start.

25 jaar vrijwilligerswerk Home-Start

Het programma Home-Start wordt wereldwijd in meer dan twintig landen toegepast. Home-Start Nederland is actief in meer dan 150 Nederlandse gemeentes. In de afgelopen 25 jaar heeft Home-Start in Nederland 40.000 ouders met meer dan 85.000 kinderen ondersteund.

Home-Start is thuis in gezinnen.
Het Home-Start programma is wetenschappelijk onderbouwd en vormt een belangrijke schakel in de participatiesamenleving, omdat blijkt dat ouders hun gezin weer op de rit krijgen en de alledaagse opvoedvragen weer aan kunnen. Vrijwilligers van Home-Start geven ouders een steuntje in de rug bij alledaagse vragen over het opvoeden van hun opgroeiende kinderen.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Expositie ruimte in het centrum - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...