College stelt grondprijzen 2019 vast
Uitgegeven op 07-01-2019 om 19:59  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ieder jaar stelt het college richtlijnen op voor het vaststellen van de grondprijzen die de gemeente gaat hanteren. De grondprijs is afhankelijk van de functie waarvoor een bepaald stuk grond wordt verkocht. Deze functies worden in de zogenoemde 'grondprijzenbrief' uitgelegd.

Reële marktprijs
Het uitgangspunt is dat de grondprijs marktconform wordt bepaald, zodat een reële marktprijs wordt ontvangen. Dit voorkomt dat de afnemer van de grond indirect via de grondprijs wordt gesubsidieerd.

Transparante richtlijnen
Door jaarlijks vast te stellen richtlijnen informeert het college de gemeenteraad en externe partijen op transparante wijze over de relevante marktontwikkelingen en het grondprijsbeleid. De richtlijnen geven het kader aan waarbinnen de grondprijsonderhandelingen plaatsvinden.

Maatwerk voor specifieke gevallen
Voor specifieke gevallen kan de gemeente kiezen voor maatwerk. Op dat moment wordt afgeweken van de vastgestelde richtlijnen en/of prijzen. Bijvoorbeeld als een ontwikkeling niet gerealiseerd kan worden binnen de gestelde kaders, maar wel een meerwaarde oplevert voor de gemeente. Het college neemt hierover het besluit. Het college legt hierover tussentijds en achteraf verantwoording af aan de gemeenteraad.

De grondprijzenbrief is te downloaden op www.hollandskroon.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto Hippolytushoef 1978 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...