Robin: stoere kater met een klein hartje
Uitgegeven op 07-01-2019 om 15:44  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Robin is een prachtige zwart witte kater, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 03-11-2012. Hij liep al een tijdje bij de vinder in de buurt, kreeg stiekem ook weleens een lekker hapje zo hier en daar en was al eens gedeeld op facebook en amivedi met de vraag of hij ergens vermist werd. Dat leverde geen resultaat op.

Toen duidelijk werd dat hij mank liep was het tijd voor actie. De dierenarts kon in eerste instantie alleen concluderen dat hij een pijnlijke rug had en een zeer pootje, maar vanwege alle stress was Robin niet zo goed toegankelijk. Er werd besloten tot een afwachtend beleid met pijnstilling en rust. Dat bleek een prima besluit, want zonder medicatie zagen we Robin toch beduidend slechter lopen en pijnlijk bewegen. Hij laat in de open kattenkamer geen afwijkend gedrag zien. Sterker nog, hij ligt geregeld rollebollend van het zonnetje te genieten!Kent u de uitdrukking: stoer doen, klein hartje? Het is de strategie van Robin. In contact met mensen toont hij zich niet heel erg toegankelijk, sluit zich af en lijkt uit te stralen dat hij met niemand een band wil smeden. En toch, onder die houding gaat een onzekere kater schuil die alles spannend vindt. Tijdens de medische controle met enten en chippen liet hij alles gebeuren zonder boos te worden dus met de juiste hanteringstechniek en een beetje geduld kun je een heel eind komen. Robin maakt (nog) niet uit zichzelf contact, hij blijft op een afstandje. Een carrière als schootkat is misschien teveel gevraagd maar het komt wel goed, wij hebben een vast vertrouwen!

Eenmaal gewend en zich veilig voelend wil hij graag een ommetje buitenom kunnen maken, een leven als binnenkat is niet echt aan hem besteed. Keurig zindelijk, dat zeker wel, hij kent de geheimen van juist kattenbakgebruik. Geen specifieke dieetvoeding noodzakelijk. Andere katten geen probleem. Hij heeft geen warme vriendschapsbanden maar ook zeker geen onenigheid, tenminste niet vanuit Robins standpunt. De omgang met honden is niet bekend, een gezin met jonge kinderen lijkt minder passend.
Heeft u een beetje geduld en een warm mandje in de aanbieding? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok, u bent welkom!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Klein Smerp rioolwerk Zeestraat Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...