Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 06-01-2019 om 11:31  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museazaterdag 19 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De volgende data zijn 23 februari, 23 maart en 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).zaterdag 19 januari

Jubileumconcert Bright Singing

MIDDENMEER - Het koor Bright Singing uit de Wieringermeer bestaat 10 jaar. Alle reden om onder leiding van dirigent Wim Broer een mooi jubileumconcert te presenteren. Dat zal plaatsvinden vanaf 20:00 uur in de Ontmoetingskerk, Professor Ter Veenweg.Het koor wordt begeleid door de twee vaste pianisten Remi Gunther en Simon de Boer.
Er zal een breed scala aan liederen voorbij komen. Een enkel liedje uit het verleden, maar ook veel nieuw repertoire. Maar dit is nog niet alles. Theaterpersoonlijkheid Ernest Beuving is ook van de partij. Met Ernest trad het koor vorig jaar op in de Kampanje in Den Helder en het werd een prachtige avond vol humor en muziek. Niet alleen het koor maar ook het publiek genoot met volle teugen.

Het concert is eenmalig, kaarten te bestellen via albertienlentz@gmail.com. De prijs is € 12,50, inclusief een pauzedrankje.zaterdag 19 januari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 19 januari

Natuurexcursie

Luister, het is bronsttijd van de vossen!

DEN HELDER - Altijd al eens in de nacht willen wandelen door een gebied waar dat verboden is? Ga dan van 21:00 tot 22:30 uur mee met deze tocht. Januari is de bronsttijd van de vossen. Op een mooie, stille avond zijn hun bronstgeluiden goed te horen.

Deze wandeling vindt plaats in dat deel van de Helderse Duinen dat normaal is afgesloten voor publiek. Een unieke kans dus, om er doorheen te struinen. Hier heb je de meeste kans om vossen te treffen.


Foto Piet van Breugel

De aanwezigheid van vossen in het duin is ook te zien aan prooiresten, loopsporen en uitwerpselen, maar in het donker zal het toch vooral aankomen op het gehoor. Een spannende en unieke natuurbeleving!
Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de tocht.
Tip: de wandeling gaat door struinnatuur, dus trek goede wandelschoenen aan.
Vertrekpunt: Parkeerplaats restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 620, 1783 BW Den Helder.
Graag aanmelden op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.zaterdag 19 en zondag 20 januari

James Watt weekend

MEDEMBLIK - Het Stoommachinemuseum aan Oosterdijk 4 opent zijn deuren voor een bijzonder James Watt weekend. Het hele jaar 2019 staat in het teken van deze Schotse geleerde die in 1769 patent kreeg op de condensor. Hij verbond die aan de stoommachine, waardoor die driemaal zuiniger en efficiënter werd.

Elke uitvinder borduurt voort op het werk van anderen. Zo ook James Watt. Hij verbeterde met zijn condensor de stoommachine van Thomas Newcomen, die gebruikt werd om de mijnen droog te houden. In 1783 verbeterde James Watt zijn eigen machine zodat die een draaiende beweging kon maken. Algemeen wordt James Watt dan ook gezien als de uitvinder van de 'moderne' stoommachine.

James Watt was een Schotse ingenieur die op 19 januari 1736 geboren werd in het plaatsje Greenock. Hij leefde in de 18e eeuw, ook wel de 'eeuw van de wonderen' genoemd. Geleerden gingen zelf op onderzoek uit en gingen af op feiten. James Watt was een genie, hij behoorde tot de 'Vaders van de Industriële Revolutie'. Hij ging samenwerken met fabrikant Matthew Boulton en bouwde onder de naam Boulton & Watt honderden stoommachines. James Watt overleed op 25 augustus 1819 op de leeftijd van 83 jaar.

Maar kijk dit weekend niet raar op als de geest van James Watt in hoogsteigen persoon door het museum rondwaart! Plotseling staat u oog in oog met deze geleerde en leidt hij u rond door de tentoonstelling 'Watt nog meer'. Op 9 banners, opgesteld tussen de stoommachines onder stoom, wordt de werking en geschiedenis van deze revolutionaire uitvinding in woord en beeld toegelicht.

Op zaterdag geeft directeur Harry de Bles om 14:00 uur ook het startsein van het Jubileumjaar door het jubileumlogo te presenteren. Want niet alleen is het 250 jaar geleden dat James Watt de stoommachine verbeterde, maar ook viert het Stoomgemaal 'Vier Noorder Koggen', waar het museum gevestigd is, zijn 150-jarig bestaan. Aansluitend ontvangt de winnares van de kerstvakantie publieksactie uit handen van fotograaf Hans Albers één van de werken uit zijn expositie 'De Schoonheid van Roest' die binnenkort vervangen wordt door een nieuwe tentoonstelling.

Het Nederlands Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 in Medemblik is geopend van 10:00 tot 16:00 uur.
Toegangsprijzen: Jongeren (4-18 jaar) € 5,00 - Volwassenen € 8,00 - Museumjaarkaarthouders gratis.

Veel festiviteiten staan dit jaar op stapel, zoals het West-Fries weekend, Jubileumweekend, Meccanoweekend, Ambachtenweekend en nog veel meer, waaronder ook diverse interessante lezingen en de museumtheatervoorstelling 'Onder Druk'. Speciale aandacht gaat uit naar de lezing op zondag 3 februari. Emeritus-hoogleraar Harry Lintsen houdt een boeiend betoog over de invoering van de stoomtechniek in Nederland. De lezing 'De glorieuze doorbraak van Stoom' vindt plaats in het Stoomtheater van het Stoommachinemuseum, aanvang 14:00 uur.
Meer informatie kunt u vinden op www.stoommachinemuseum.nl.zaterdag 19 en zondag 20 januari
zondag 20 januari

Oecumenische dienst

MIDDENMEER - Ook dit jaar is er in januari de week van Gebed voor de Eenheid. In de Wieringermeer wordt één oecumenische dienst gehouden in de Ontmoetingskerk aan de prof. ter Veenweg te Middenmeer. Deze bijeenkomst vervangt de vieringen van de R.K. en P.K.N. kerken in Slootdorp, Wieringerwerf en Middenmeer.

Het Christendom is verdeeld sinds de Reformatie, ruim 500 jaar geleden. Door het houden van een zelfde, oecumenische viering laat men zien, dat de goede wil er is om christenen met verschillende tradities bijeen te brengen. Het initiatief wordt wereldwijd gedragen en ieder jaar is er een ander land dat het thema samenstelt en teksten aandraagt. Deze keer zijn het de kerken van Indonesië. Als thema kozen zij: 'Recht voor ogen'.

De Raad van Kerken in de Wieringermeer heeft deze viering voorbereid die iedereen kan bezoeken, ongeacht de kerk waar men gewend is naar toe te gaan. De Ontmoetingskerk is deze zondag met recht een plek om elkaar te ontmoeten.
Voor zullen gaan, behalve leden van de Raad van Kerken, pastor Moltzer en diaken Maciej, muzikale medewerking verlenen de Cantorij en het Parochiekoor.
De collecte in deze enige dienst voor katholieke parochianen en de protestants christelijke gemeenschap in de polder heeft een speciale bestemming. Vanuit genoemde kerken gaat komende zomer een groep jongeren naar Gambia om te werken aan een project van Livingstone. Een initiatief waar de Raad van Kerken graag een steentje aan bij wil dragen zodat de jongeren, naast hun daadwerkelijke hulp, zoveel mogelijk materialen aan kunnen schaffen voor de bouw van een school.

De dienst in de Ontmoetingskerk te Middenmeer begint om 10:00 uur. Voor eventueel vervoer kan men zich wenden tot de eigen kerkgemeenschap die allen een eigen autodienst hebben. Na afloop is er in de aangrenzende Meerbaak onder het genot van koffie en thee gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.zondag 20 januari

Buitendag Schoorlse Duinen

SCHOORL - Buitencentrum Schoorlse Duinen verzorgt elke derde zondag van de maand een Buitendag; een heerlijke dag vol (gezins)activiteiten in en om het buitencentrum met telkens een ander seizoensthema. De eerste Buitendag van dit jaar en gaat over uilen.

In de Schoorlse Duinen leven allerlei soorten dieren, waaronder rans-, bos-, en velduilen. Wanneer het begint te schemeren, zijn de bosuilen aan de binnenduinrand te horen. Tijdens de Buitendag wordt elk uur een korte presentatie gegeven over het leven van deze nachtdieren.Kinderen mogen zelf een uil knutselen, een uilenbal uitpluizen om te ontdekken wat uilen eten. Ter afsluiting mogen ze een broodje bakken boven de vuurkorf.
Voor de vier activiteiten is de speciale Buitendag-strippenkaart à vijf euro te gebruiken. Deze is te bestellen op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 20 januari
zondag 20 januari

Feest van de laatste oliebol

ANNA PAULOWNA - We kunnen het niet laten in De Keesschuur, Middenweg 9b. De derde zondag in januari vieren we het inmiddels traditionele 'Feest van de laatste oliebol'. De muziek wordt verzorgd door 'Scheepsfolk', een vierkoppige shanty-groep uit Den Helder en omgeving.

Er worden zo'n 600 oliebollen gebakken en vele liters glühwein gestookt. Iedere gast wordt verwend met een oliebol en een glas glühwein, waarbij we zullen proosten op het jaar 2019.Scheepsfolk bestaat uit 4 muzikanten: Jan Buijs (zang - accordeon - cajon - candrum - wasbord - kazoo - trekzak, Catharina Buijs van Meurs (zang - trekzak - contrabas), Rob de Jonge (zang - gitaar - banjo - mandoline) en Remco Heemskerk (zang - gitaar - banjo - mandoline - ukelele).
Het feest begint om 14:00 uur en de toegang is vrij.
Dringend verzoek om te parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten lopen.zondag 20 januariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.


zondag 20 januari

Marlous Lazal & de Mannen van de Tango

Muziek als doorgeefluik van persoonlijke emoties

WIERINGERWERF - Marlous Lazal weet er wel raad mee. Samen met haar trio topmuzikanten verandert ze een lied in gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid. En dat alles samengevat in de titel van het theaterconcert: 'Heimwee'.

Het Parool dichtte Marlous Lazal eerder een 'bronstige stem en dierlijke muzikaliteit' toe en vergelijkt de Nederlandse artieste met niemand minder dan Marlène Dietrich. Waar eerder de tango de boventoon voerde in het repertoire van Marlous Lazal, stort zij zich nu ook vol overgave op eigen Nederlandstalig werk en Spaanstalige songs van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. In een muzikale rondreis gidst ze je door Sevilla, Granada, Havana en Buenos Aires met als uiteindelijke thuishaven Nederland.De melancholie spat van de twee uitgebrachte cd's en van de optredens. Een avond Marlous Lazal kruipt diep onder de huid en trekt je mee in de pulserende hartslag van Buenos Aires om je daarna te laten verstillen in het oer-Hollandse landschap van dichters als Nescio en Slauerhoff.
Aangewakkerd door de stem van Marlous en de muzikale topbegeleiding van Mark Wyman (pianist en arrangeur), Matias Pedrana (bandoneon) en Daniel Lehmann (contrabas) groeit het verlangen naar verre oorden. Een hartverscheurende ode aan de muziek. Wees welkom bij 'Heimwee'.

Het concert is in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, en begint om 16:00 uur.
Reserveren kan via reservering@decultuurschuur.nl of bij de balie 0227-827084.zondag 20 januari

Ramon van Engelenhoven

WINKEL - Pianist Ramon van Engelenhoven geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Op zesjarige leeftijd begonnen met pianospelen en vele concerten later nu in het kerkje van Winkel te beluisteren. Een virtuoos op de piano. Ramon sloot zijn bacheloropleiding aan het conservatorium af met een 10 en won op jonge leeftijd al diverse concoursen. Meerdere keren te beluisteren geweest op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Ook trad hij op in Canada en de V.S. op uitnodiging van het Prinses Christina Concours, waaronder bij Prinses Christina thuis.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 21 januari

Leeskring

HIPPOLYTUSHOEF - De leeskring van Wieringer Vrouwen bespreekt 'Slagschaduw' van Lilian Blom. Dit boekgesprek begint om 9:30 uur bij Diet Rezelman.

Koos is sinds kort overgeleverd aan de regels en grillen van het bejaardentehuis. Een kwelling voor een vrouw die gewend is haar eigen leven te bestieren en die dankzij haar zelfstandigheid en daadkracht de verschrikkingen van de oorlog heeft overleefd. Tijdens het leegruimen van het ouderlijk huis stuiten haar kinderen op een blikken trommel vol documenten en foto's. Met zachte hand dwingen ze hun moeder over het verleden te vertellen, waardoor oude nachtmerries en pijnlijke herinneringen in volle hevigheid terugkeren. Koos wordt heen en weer geslingerd tussen onmacht en onverzettelijkheid en ondergaat alles lijdzaam, totdat ze meent een oude vijand tegengekomen te zijn die de strijdlust van weleer in haar aanwakkert.

Wil jij je ook bij de Leeskring aansluiten? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552 of n.rezelman@quicknet.nl.vrijdag 18 januari

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1, dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Middenmeer, Kroonwaard, dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79. donderdag 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag 13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag 13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.maandag 21 januari

Volle maanwandeling

SCHOORL - Beleef de mystieke sfeer... De volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het samen met Metius, de Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging, mogelijk om dit moment in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gidsen van Staatsbosbeheer en Metius mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.Samen dwaal je door de bossen en over door de maan verlichte duinen. Op het uitkijkpunt bij Catrijp zijn de ondergaande zon en de maan samen te zien. Hier vertelt de gids van Metius meer over de maan.
Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en de wandeling is daardoor niet geschikt voor mindervaliden. Deze 2 uur durende wandeling start om 19:30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Check de starttijd online. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.
De kosten zijn € 8,50 p.p. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

De volle maandwandeling is ook op dinsdag 19 februari en donderdag 21 maart.maandag 21 januari

Ledenvergadering GroenLinks

Met Zita Pels, lijsttrekker Groenlinks Noord-Holland

BARSINGERHORN - De algemene ledenvergadering van GroenLinks Hollands Kroon vindt plaats in Het IdeeënTheater, Kreil 6, 1768 BT Barsingerhorn. Iedereen is van harte welkom. Praat en denk mee!

De start is om 18:00 uur met een gezamenlijke maaltijd voor leden en sympathisanten die zich hiervoor aangemeld hebben.

Van 19:30 tot 20:00 uur is de algemene ledenvergadering, met o.a. de verkiezing van een nieuw afdelingsbestuur.
Agenda:
1. Opening vergadering, mededelingen, vaststelling agenda
2. Notulen algemene ledenvergadering 16 april 2018
3. Jaarverslag secretaris
4. Verslag kascontrolecommissie, verkiezing nieuwe kascontrolecommissie
5. Jaarverslag penningmeester, financieel verslag 2018 en begroting 2019
6. Kandidaatstelling en verkiezing afdelingsbestuur. Aftredend en herkiesbaar: Jan Eichhorn (voorzitter), Marjorie Pigge (secretaris), Margreet Kappelhof, Jacqueline de Vries, Jaap Wierdsma en Aries Zuidhof (bestuursleden). Verkiesbaar: Grietje Wierdsma (penningmeester). Uitbreiding van het bestuur is zeer welkom, vooral met iemand die de website wil bijhouden.
7. Verslag raadsfractie, Lilian Peters en Peter Fekkes
8. Rondvraag en sluiting vergadering

Om 20:00 uur wordt spreekster Zita Pels (foto), fractievoorzitter en lijsttrekker GroenLinks Noord-Holland, verwelkomd. Aansluitend discussie en borrel tot ongeveer 22:00 uur (of later).

Meer weten? Stuur een mailtje naar groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl.
Volg GroenLinks ook op twitter (@GLhollandskroon) en Facebook.maandag 21 januari

Openbare fractievergadering Onafhankelijk Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De fractie van Onafhankelijk Hollands Kroon vergadert in de Robbenoordboszaal in MFA De Ontmoeting te Anna Paulowna. De vergadering is openbaar en begint om 20:00 uur.

In de vergadering worden de agendapunten voor de raadsvergadering van donderdag 31 januari besproken.
Ook als u met de fractie van OHK over andere onderwerpen van gedachten wilt wisselen bent u van harte welkom. Graag even een berichtje van tevoren om uw komst te melden naar de fractievoorzitter alexanderbugel@hollandskroon.nl.maandag 21 januari

Openbare fractievergadering ChristenUnie

ANNA PAULOWNA - De ChristenUnie houdt vanaf 20:00 uur haar fractievergadering. De vergadering vindt plaats in het MFA, De Verwachting 1.

Tijdens deze fractievergadering wordt onder meer de verplaatsing van de Lidl in Wieringerwerf, de Gedragscode Wet Natuurbescherming en de extra subsidie aanvraag RTV Noordkop besproken. De fractievergadering is openbaar en iedereen is van harte welkom. Om de fractie in staat te stellen zich op uw komst voor te bereiden wordt het op prijs gesteld als u een mailtje stuurt naar fractiecuhk@hollandskroon.christenunie.nl of even belt naar 06 390 130 74.dinsdag 22 januari

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.woensdag 23 januari

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij het betonpaadje aan de Sluisgatweg, dat naar het Dijkgatbos loopt. Heb je zin om mee te wandelen? Meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 23 januari

BLOOT lopen in Museum Kranenburgh

BERGEN - Voor iedereen die zich het meest op zijn gemak voelt zonder kleren organiseert Kranenburgh, Hoflaan 26, een naaktrondleiding door de tentoonstelling BLOOT - het kwetsbare lichaam.

Kom kunst kijken in je blootje! Er is een rondleiding door de tentoonstelling BLOOT - het kwetsbare lichaam, en dit alles zonder kleding. BLOOT nodigt uit tot discussie en gesprekken over het naakte lichaam. Hoe is het kijken naar bloot verbonden met onze kijk op de wereld? Wat merk je zelf van de nieuwe preutsheid? Tijdens een rondje BLOOT lopen is er ruimte voor verwondering en humor bij de tentoonstelling. Kom meer de te weten over de werken en voer een vrij gesprek over het kwetsbare lichaam.


Thomas Mailaender, Nude Museum, 2018. Foto op lavasteen. Collectie Collectie Anthony Chrichton-Stuart

Programma:
18:00 uur: inloop
18:50 uur: welkomstwoord door directeur Mariette Dölle
19:00 uur: start rondleiding door de tentoonstelling BLOOT - het kwetsbare lichaam
20:00-20:45uur:- bezoek tentoonstelling op eigen gelegenheid en horeca open voor drankjes
21:00 uur: sluit horeca en museum

Deelname
Deelname kost 20 euro per persoon inclusief museumentree. Er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan via rondleidingen@kranenburgh.nl of via kranenburgh.nl.
Opgelet: de Museumkaart is niet geldig i.v.m. exclusieve openstelling (programma vindt plaats buiten reguliere openingstijden). In de horeca van het museum is het dragen van kleding verplicht.

BLOOT lopen is een samenwerking met Naturisten Federatie Nederland (NFN).woensdag 23 januari

Openbare fractievergadering CDA

ANNA PAILOWNA - De fractie van CDA Hollands Kroon vergadert in MFA De Ontmoeting (De Verwachting 1). De vergadering is openbaar en begint om 20:00 uur.

In de vergadering wordt de agenda voor de raadsvergadering van donderdag 31 januari a.s. besproken.
Ook als u met de fractie over andere onderwerpen wilt spreken bent u van harte welkom.woensdag 23 januari

Openbare fractievergadering Senioren Hollands Kroon

NIEUWE NIEDORP - Senioren Hollands Kroon nodigt burgers uit voor de openbare fractievergadering. Deze wordt gehouden in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, 1733 AE Nieuwe Niedorp. Aanvang 19:30 uur.

Insprekers dienen zich uiterlijk woensdagochtend 22 januari te melden bij de factiesecretaris Peter C. Meijer 0227-503559 of via de mail meijerpc@quicknet.nl.
De agenda omvat vragen n.a.v. de agenda van de raadsvergadering van 31 januari.woensdag 23 januari

Openbare fractievergadering VVD

WIERINGERWERF - De VVD fractie Hollands Kroon houdt haar openbare fractievergadering. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen.

De vergadering is openbaar vanaf 20:00 uur op de Bezoekboerderij Leven van de Wind (Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf). Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, kunt u dit dan vooraf aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst- Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nl.donderdag 24 januari

Dirk Jan Laan

HIPPOLYTUSHOEF - Dirk Jan Laan uit Hippolytushoef komt naar Wonen Plus Welzijn. Hij komt vertellen over de metaaldetectoren, die hij in zijn winkel verkoopt. Al vele bodemschatten zijn zo naar boven gekomen.

Iedere vierde donderdag van de maand wordt er in de Glazenzaal of het Atrium van het Parkzicht in Hippolytushoef een activiteit georganiseerd door vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn.
Hoofdzakelijk om ouderen te informeren, ontspanning en gezelligheid te bieden.
In de pauze komen wij langs om een kleine vrijwillige bijdrage op te halen, want zonder steun kunnen wij deze activiteiten niet organiseren.

Heeft u zin in een gezellige ochtend, dan bent u van harte welkom om 10:00 uur in de Glazenzaal in het Parkzicht.
Neemt u zelf een beker mee! Dan wordt voor de rest gezorgd.
Denkt u aan de DE punten voor de voedselbank en dopjes kunt u ook nog brengen.donderdag 24 januari

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.vrijdag 25 januari

Veteranenontmoeting

HIPPOLYTUSHOEF - De Veteranen Contactgroep Wieringen e.o. organiseert van 15:00 tot 18:00 uur haar maandelijkse ontmoeting voor veteranen in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan vredesmissies.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.
Voor diegenen die met de auto komen: in de Nieuwstraat zelf of op de parkeerplaats bij de Aldi (100 meter verder) is altijd voldoende parkeergelegenheid.
De Veteranen Contactgroep is ook op Facebook actief. Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.vrijdag 25 januari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - SCHOORL - Beleef samen met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer in deze donkere dagen de duisternis in de Schoorlse Duinen. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,50 p.p. Online aanmelden kan op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Wandelen met de Nachtwaker kan ook op 8 en 22 februarivrijdag 25 januari

Lezing De Nachtwachtwandeling

WIERINGERWERF - De Nachtwachtwandelingen Lezing vertelt en schetst het levensverhaal, de biografie van De Nachtwacht, het 376 jaar oude schilderij van Rembrandt. De lezing is in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

We volgen de route die het schilderij door het oudste deel van Amsterdam heeft afgelegd. Van de plaats waar het schilderij werd gemaakt lopen we langs plaatsen waar het schilderij heeft gehangen. Wie waren de mensen die staan afgebeeld? Waren ze rijk of arm, waar
woonden ze? Hoe en wanneer is De Nachtwacht zo beroemd geworden?De lezing begint om 19:30 uur. De entree bedraagt € 12,50 en dat is inclusief uw kopje koffie/thee bij de inloop en het pauzedrankje. Voor scholieren hebben is er een bijzonder tarief... slechts € 5,-.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 25 januari

Film Bankier van het Verzet

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Bankier van het Verzet, een film uit 2018 onder regie van Joram Lúrsen. De hoofdrollen zijn voor Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma.

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 26 januari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 26 januari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 26 januari

Jeugd Crosscompetitie

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de 3e jeugdcross competitie wedstrijd in het Dijkgatsbos. De wedstrijd staat open voor pupillen en junioren uit poule Noord.

Inschrijving is mogelijk via de wedstrijdsecretariaten van iedere deelnemende vereniging.
Sluitingsdatum inschrijving: 16 januari. Deelname kost per deelnemer € 3,50.
De wedstrijd zal geschieden volgens het reglement van de crosscompetitie.
Startnummers en chips zijn op de wedstrijddag vanaf 10:00 uur af te halen op het wedstrijdsecretariaat.Het parcours is geheel op spikes beloopbaar. De start is aan de Noorderdijkweg in Wieringerwerf.
Op de Noorderdijkweg zal tijdens het evenement eenrichtingsverkeer worden ingesteld. Dit in verband met de verkeersstroom, het aan een zijde van de weg parkeren en bereikbaarheid van de hulpdiensten.zaterdag 26 januari

Salon van Nieuwe Leden

BERGEN - Traditiegetrouw opent het KunstenaarsCentrumBergen (KCB) het nieuwe tentoonstellingsjaar met een 'Salon van Nieuwe Leden'. Dertien kunstenaars die in het afgelopen jaar zijn toegetreden als lid, presenteren hun werk in de KCB-expositieruimte in Museum Kranenburgh. Ook deze keer vertegenwoordigen zij weer tal van disciplines waaronder schilderkunst, keramiek, fotografie en literatuur.

Deelnemende kunstenaars
Harry Agema (keramist, beeldhouwer, schilder, graficus) - Harry Beemsterboer (fotograaf) - Wil van Blokland (keramist) - Charlotte Caspers (schilder, tekenaar) - Meine Fernhout (schrijver) - Marlijn Franken (multidisciplinair) - Dorry van Haersolte (beeldhouwer, graficus, installaties) - Nelleke Hulsen (fiber art) - Susana Mulas Lastra (tekenaar) - Margo van der Pool (gemengde techniek) - Sebastiaan Spit (schilder) - Clare van Stolk (schilder, keramist) - Obbe Tiddens (schilder)

De feestelijke opening vindt plaats om 17:00 uur met aansluitend de Nieuwjaarsreceptie van het KCB.
De expositie is t/m 17 maart te zien in Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, 1861 CR Bergen.
Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Foto: Susana Mulas Lastra, Deep sea 2,2018. Pastel, conté, Siberische krijt op fotoprintzaterdag 26 januari

Internationaal eten in de Wieringermeer

WIERINGERWERF - De gezamenlijke kerken van de Wieringermeer hebben twee eetgelegenheden gepland om heerlijk samen te eten. 'Internationaal' is de rode draad binnen beide evenementen.

Het sponsordiner laat internationaal eten 'invliegen' met een Indonesisch karakter en als doel mensen in Gambia te helpen. Tijdens de internationale maaltijd zitten nieuwkomers en 'oud' polderbewoners samen aan tafel om elkaar te ontmoeten, naar elkaar te luisteren en mogelijk een helpende hand te bieden.

De internationale maaltijd met migranten is in 'Het Kompas' aan de Meeuwstraat in Wieringerwerf van 17:00 uur tot 19:00 uur. De eerste editie in 2017 was een daverend én culinair succes. Iedereen mag een authentiek favoriet gerecht meebrengen en aanschuiven om van elkaars kookkunsten te proeven. Natuurlijk hoort de Hollandse pot er ook bij. Gemaakte onkosten worden tegen inlevering van de bonnen vergoed.
Een unieke gelegenheid om elkaar eens op geheel andere wijze te ontmoeten. Enkele ervaren vrijwilligers van het Kompas zullen de organisatoren ondersteunen bij deze internationale maaltijd.
Voor opgave of informatie: Paulien Deijkers: deijkers@quicknet.nl of Annelies van der Weijde: anneweijde@ziggo.nl.Het sponsordiner voor 'Give to Gambia' wordt een geweldige HAPpening waaraan ook jongerenkoor 'Arrival' mee zal werken. Voor € 25,00 per persoon, tot 12 jaar € 15,00, kan er genoten worden van een smakelijke Indonesische maaltijd, gezelligheid en zang. Bovendien komt de opbrengst geheel ten goede aan een bouwproject in Gambia. Komende zomer gaat een groep jongeren uit de regio daar namelijk daadwerkelijk aan de slag.
Dit sponsordiner wordt geserveerd om 18:00 uur in de Samenstroomkerk aan de Terpstraat in Wieringerwerf. De kerk is open vanaf 17:30 uur.
Opgave kan via e-mail bij Kees van Noorloos: cp.van.noorloos@quicknet.nl.zaterdag 26 januari

zaterdag 26 januari

Andere Koek & Goeiemiddag

WIERINGERWERF - Pure gezelligheid en dansbare ska muziek, waarvan je lacht van oor tot oor, dat is wat deze avond van J.C. de Dukdalf in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, gaat inhouden!Met saxofoon tot vocals die je omver blazen, gaan wij deze avond vullen met een hoopje talent, ellende en opnieuw uitgevonden danspasjes! (De ellende en danspasjes mogen wij dan weer zelf voor zorgen)
Neem je vrienden mee, je hond, je oma en je verre neef, want dit is voor iedereen een groot feest, en wil je zeker niet missen!De avond begint om 21:00 uur. De entree is € 5,00 (<18 € 2,50).Volg J.C. de Dukldalf op Facebook.zondag 27 januari

Simeon ten Holt-dag

BERGEN - Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, viert van 14:00 uur tot 17:00 uur traditiegetrouw de verjaardag van Bergens beroemde componist Simeon ten Holt (1923 - 2012) met een speciale middag vol prachtige muziek en mé ér.

De middag begint met een inleidend gesprek door literair essayist/filosoof John Heymans met schrijver H.C. ten Berge over de film Kockyn, een kermiskroniek (1966), waarna de film -met muziek van Ten Holt- wordt vertoond. De middag wordt afgesloten met de Canto Ostinato gespeeld door concertpianist en Ten Holt-specialist Polo de Haas op Ten Holts eigen vleugel. Ten Holt is vooral bekend door zijn populaire Canto Ostinato, waaraan hij maar liefst vier jaar werkte. Tonaliteit en herhaling van motieven kenmerken dit schijnbaar-eindeloze, hypnotiserende pianostuk.


Simeon ten Holt

Simeon ten Holt
Na zijn studie bij de Bergense componist Jacob van Domselaer vertrok Ten Holt in 1949 naar Parijs, waar hij aan de École Normale de Musique de Paris lessen volgde. In 1954 keerde hij terug naar Bergen. Naast zijn werk als componist, publiceerde hij vanaf 1961 artikelen in het literair tijdschrift Raster, trad hij op als pianist, was hij actief in het Bergense kunstleven en experimenteerde hij met elektronische muziek en muziektheater. Van 1970 tot 1987 gaf Ten Holt les in hedendaagse muziek aan de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem.

Programma
14:00 uur: Zaal open
14:10 - 14:45 uur: Inleidend gesprek door literair essayist/filosoof John Heymans met schrijver H.C. ten Berge over de film Kockyn (1966)
14:45 - 15:10 uur: Film Kockyn, een kermiskroniek
15:15 - 15:45 uur: Pauze
15:45 - 16:00 uur: Inloop voor Canto Ostinato
16:00 - 17:00 uur: Canto Ostinato door concertpianist Polo de Haas (foto)
Aansluitend borrel en verkoop CD Polo de Haas

Toegang voor de gehele middag kost € 17,50. Reserveren kan via www.kranenburgh.nl of telefonisch 072-5898927.zondag 27 januari

Workshop mindful meditatief schilderen

ANNA PAULOWNA - Benieuwd naar wat kleuren te vertellen hebben? Karin en Robert Gilhuijs van Karo's Zorg verzorgen in de praktijkruimte aan de Molenvaart 297 een zomerworkshop mindful meditatief schilderen.

Mindful meditatief schilderen wil zeggen bewustvol schilderen vanuit het moment en zuiver intuïtief. Allereerst vindt er een introductie plaats over mindful mediteren en meditatievormen, waarna gemediteerd zal gaan worden. Vervolgens gaat men vanuit deze meditatie intuïtief schilderen. Als het schilderij klaar is, volgt aan de hand hiervan een persoonlijke duiding van het schilderij. De keuze van onder andere kleur en hetgeen geschilderd wordt, vertelt iets over degene die het schildert.
Ervaring met schilderen en/of mediteren is niet nodig! Zowel schilderen als meditatie is een weg van transformatie en creatie en is een verrijking van de geest. De middag begint om 12:00 uur en duurt tot ca. 16:00 uur. Voor materiaal en thee wordt gezorgd.

Karin Gilhuijs is docent, astrologe en bloesemtherapeut en geeft samen met Robert spirituele life-coaching in hun praktijk voor spiritualiteit en innerlijke bewustwording in Anna Paulowna. Robert Gilhuijs is auteur en docent, geeft lezingen, engelenreadings en engelenhealings.
Voor verdere informatie en/of opgave deelname kunt u terecht via de website www.karoszorg.nl of 0223-522149.zondag 27 januari

Atelierbezoek Hans Blank

DEN OEVER - Vandaag is er de mogelijkheid tot atelierbezoek bij de bekende beeldhouwer Hans Blank op Wieringen. Het atelierbezoek wordt georganiseerd als extra activiteit bij de expositie IJzingwekkend 5 bij Kunsthal 45, samengesteld door curator en beeldend kunstenaar Jan Blank.

Naast een toelichting is er een warm winterdrankje en iets lekkers. Het bezoek begint om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur.
De toegang is € 7,00 en in verband met de ruimte is aanmelding nodig en het aantal bezoekers beperkt.
Aanmelden kan via info@kunsthal45.nl. Het atelier bevindt zich aan de Gesterweg 20, 1779 EH Den Oever.zondag 27 januari

Jeugdfilm Incredibles 2

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de jeugdfilm Incredibles 2, een animatiefilm uit 2018.

Bob Parr (alias Mr. Incredible) heeft samen met zijn vrouw Helen (ook bekend als Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een enigszins 'normaal' leven. Althans, voor een familie superhelden. De gezinssituatie komt echter onder druk te staan wanneer Bob in zijn eentje voor de kleine Jack Jack moet zorgen, terwijl zijn vrouw de wereld probeert te redden.De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 27 januari

Kroonconcert 'Alles begint bij Bach'

8 snaren, twee musici, en een verteller: >300 jaar muziek geschiedenis

HIPPOLYTUSHOEF - Johan Sebastiaan Bach is een van de meest geliefde componisten. Maar wie was hij? Wat maakt zijn muziek zo bijzonder? Violiste Merel Vercammen en cellist Joachim Eijlander proberen deze vragen te beantwoorden samen met Merlijn Kerkhof, auteur van de bestseller 'Alles begint bij Bach'. Merel en Joachim spelen solo en samen muziek van Bach en van latere componisten die door hem zijn beïnvloed. Merlijn is uw gids door de muziekgeschiedenis.

Onderdelen van het programma zijn onder meer:
J.S.Bach (1685-1750) - Selectie uit tweestemmige inventies
J.S.Bach - Werken voor solo en cello solo
M. Mascitti (1664-1760) - Sonate in C op.2
O. van Geel - Perpetuum Mobile
J. Halvorsen (1864-1935) - Passacaglia (gebaseerd op G.F. Handel)


Merel Vercammen (viool) studeerde in 2014 cum laude af aan het Royal College of Music in Londen, dat als een van de twee beste conservatoria ter wereld wordt beschouwd. Ze was prijswinnares van o.a. de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Merel trad op over de hele wereld en speelde zowel in de meest prestigieuze concertzalen van de wereld, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en Wigmore Hall in Londen, als in een paleis in Roemenië en op een papier-maché bootje op de Waddenzee. Daarnaast ontwikkelde ze een interactieve voorstelling over muziek en het brein (Het nieuwe Mozart effect), waarin het publiek live ontdekt of je slimmer kunt worden door het luisteren naar muziek. Met deze voorstelling trok ze ook langs Nederlandse universiteiten, om zo een jonger publiek te bereiken. Ook was zij veelvuldig op nationale en internationale radio en tv te horen. Merel bespeelt een viool uit 1820 van de Italiaanse bouwer A. Postacchini, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Joachim Eijlander (cello) trad veelvuldig op bij internationale muziekfestivals en werkte samen met componisten Henri Dutilleux, György Kurtag, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen en Joey Roukens. Joachim speelde zestien jaar lang in het internationaal prijswinnende Rubens Quartet. Met dit kwartet volgde hij de voltijds strijkkwartetstudie aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie. Zijn leraren waren leden van het Amadeus Quartet, het Hagen Quartet, György Kurtag, Stefan Metz, Elias Arizcuren, Paul Katz en Jan Hollinger. Joachim speelt met een strijkstok van Nikolaus Kittel (St.Petersburg 1860), hem tot zijn grote dank ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver, journalist en muziekcriticus voor de Volkskrant. Eerder was hij redacteur en columnist van nrc.next. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en voltooide een master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. In 2016 verscheen zijn eerste boek: 'Alles begint bij Bach'. Wat je moet weten over klassieke muziek (uitgeverij Thomas Rap). In maart 2019 komt 'Oude Maasweg kwart voor drie' uit: een roadtrip door de Nederpopgeschiedenis, een vader-zoonboek.

Het concert is in de Hippolytuskerk en begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 14,00. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.
Reserveren kan op www.dekroonconcerten.nl.maandag 28 januari

Openbare fractievergadering LADA

ANNA PAULOWNA - LADA houdt een openbare fractievergadering in MFA De Ontmoeting, zaal De Verbinding Verwachting 1, Anna Paulowna; aanvang 20.00 uur. De agenda van de raadsvergadering van 31 januari wordt behandeld.

Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom.
Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06 2531 1671 of fractielada@gmail.com.dinsdag 29 januari

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.woensdag 30 januari

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij het betonpaadje aan de Sluisgatweg, dat naar het Dijkgatbos loopt. Heb je zin om mee te wandelen? Meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 30 januari

Voorleesfeest

MIDDENMEER - Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert KopGroep Bibliotheken tijdens de Nationale Voorleesdagen leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun ouders. Kom naar de bibliotheek van Middenmeer en stap in de wereld van kat Harry, de hoofdpersoon uit: 'Een huis voor Harry', het Prentenboek van het Jaar.

De kinderen horen hoe Harry verdwaalt maar dankzij zijn vrienden toch zijn huis weer terugvindt. Ze zoeken uit waar welk dier eigenlijk woont. Ze zingen samen een liedje en dansen zelf als de dieren uit het boek. Het boek wordt om 14:00 uur voorgelezen met het vertelkastje, daarna gaan de kinderen knutselen.Kinderen zijn gratis lid
De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar bovenal is voorlezen leuk en gezellig. En een abonnement op de bibliotheek is voor kinderen helemaal gratis!
Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden van KopGroep Bibliotheken, krijgen een leuk vingerpoppetje van Harry cadeau (zolang de voorraad strekt).

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen op www.kopgroepbibliotheken.nl.woensdag 30 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 27 februari, 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.donderdag 31 januari

Banenmarkt Interflow

WIERINGERWERF - Mensen die een (nieuwe) baan zoeken, kunnen terecht bij Interflow. Het bedrijf uit Wieringerwerf houdt een banenmarkt, wat inhoudt dat geïnteresseerden een kijkje achter de schermen krijgen en informatie over de vacatures kunnen inwinnen.Interflow ontwerpt en bouwt onder meer cleanrooms en operatiekamers. Het technische bedrijf zoekt momenteel monteurs, technici, engineers, werkvoorbereiders, adviseurs, coördinatoren en een uitvoerder. Het zijn uitdagende, betekenisvolle functies. Mede dankzij de producten en diensten van Interflow kunnen ziekenhuizen hoogwaardige zorg bieden, farmaceuten belangrijke medicijnen produceren en hightechbedrijven werken aan de uitvindingen van de toekomst. Ook werkt men bij Interflow in schone omgevingen en in gebouwen, waardoor men nooit in de regen staat.Hoe Interflow dit alles doet, wordt tussen 14:00 uur en 20:00 uur uitvoerig getoond. Er worden rondleidingen door het bedrijf gegeven: het kantoor, de werkplaats en showrooms. Men krijgt hierdoor een helder beeld van de werkzaamheden, en hoe de producten en diensten tot stand komen. Aanmelden voor de banenmarkt is niet nodig. Interflow is gevestigd aan De Stek 15 in Wieringerwerf.

Over Interflow
Schone lucht. Daar draait het bij Interflow om. Met als doel om in uiteenlopende omgevingen persoons- en productbescherming te bieden. Het bedrijf uit Wieringerwerf adviseert, ontwerpt, realiseert en valideert operatiekamers, cleanrooms en laminar flow units. Interflow is een toonaangevende fabrikant die zich onder meer richt op de farmacie, industrie, zelfstandige behandelcentra en ziekenhuizen.(ADVERTENTIE)

HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, internet en e-mail tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.

De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel. (0227)592010 of 06 1849 3417; e-mail loos.bert1@gmail.com.

Bert geeft ook computerhulp aan huis, zoals het installeren van apps en software, het instellen van internet of wifi en het oplossen van problemen. De kosten zijn € 26,00 per uur.vrijdag 1 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
15 februari 15 maart 12 april
1 maart 29 maart 26 april prijsuitreiking


vrijdag 1, zaterdag 2, donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 februari

Toneelvoorstelling 'Gewoon te Gek'

SLOOTDORP - Toneelvereniging Lely speelt onder leiding van regisseur Arnold Hemmel het blijspel 'Gewoon te Gek'.

Mathilde, Bri, Isa en Femmie - vier ex-psychiatrische patiënten - wonen in Huize van Speykstraat. De sociotherapeute, Toos, moet hun helpen hun plaatsje in de 'normale' maatschappij te heroveren. De wethouder die verantwoordelijk is voor de subsidie van huize van Speykstraat komt dus maar een keer poolshoogte nemen, het ziet er naar uit dat de geldkraan wordt dichtgedraaid en de bewoners weer terug naar de inrichting moeten. Hierbij krijgen zij onverwacht hulp van hun nieuwe buren. Al met al; uitdagend toneel met moderne thema's en een gezond portie humor.Toneelvereniging Lely hoopt het publiek weer laagdrempelig in eigen polder te kunnen voorzien van een gezellig avondje theater dicht bij huis.
De voorstelling vindt plaats in de Langewegkerk in Slootdorp en begint om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.
De entreeprijs bedraagt € 10,- en u kunt de kaarten bemachtigen via de Lelyfoon: 0227-581912 (na 17:00 uur), per mail: t.v.lely@kpnmail.nl of via Facebook.
Toneelvereniging Lely is ook te volgen via de website www.toneelvereniginglely.nl.
zaterdag 2 februari

Beweegontmoetingsdag

WIERINGERWERF - Voor alle 65-plussers in de Wieringermeer is er een Beweegontmoetingsdag. Deze Beweegontmoetingsdag is tevens de start van het project Sportdorp Wieringermeer. Een project om meer beweeg- en ontmoetingsmogelijkheden te creëren voor 65-plussers in Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer.

Nadat alle 65-plussers uit de Wieringermeer met een vragenlijst van de Gemeente Hollands Kroon de kans hebben gehad hun wensen voor een goed beweegaanbod kenbaar te maken is het tijd om officieel af te trappen met een Beweegontmoetingsdag. Alle 65-plussers uit de Wieringermeer zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Op de Beweegontmoetingsdag in Wieringerwerf kunt u als 65-plusser via de Beweegtest ontdekken hoe u er fysiek voorstaat. U test o.a. uw knijpkracht, beenkracht en uithoudingsvermogen. Er is ook een beweegmarkt met stands van diverse sportaanbieders, welzijnsorganisaties en maatschappelijke organisaties. Een arts is ook de gehele dag aanwezig. De beweegontmoetingsdag is op het RSG Wiringherlant, Dokter Tamsmalaan 1a, 1771 AB in Wieringerwerf. Na de Beweegontmoetingsdag kunt u meedoen aan een divers aanbod aan beweegactiviteiten die aansluiten bij uw behoeften.


Zittend dansen

Meld u aan voor de Beweegontmoetingsdag door een mail te sturen naar Sabine van Lochem of Remy Kluvers van Team Sportservice Schagen; svanlochem@teamsportservice.nl, of rkluvers@teamsportservice,nl met uw naam en adres, of vul het aanmeldformulier op de website van Team Sportservice in; www.teamsportservice.nl/schagen. Kijk bij 'nieuws'.

Valpreventieprogramma
Een vast onderdeel van Sportdorp Wieringermeer is het valpreventieprogramma In Balans. Deelname aan dit programma maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat u een actiever dagelijks leven kunt hebben. Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Wilt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst over het valpreventieprogramma In Balans? Er zijn vier informatiebijeenkomsten, op verschillende data en op verschillende locaties. Neem contact op met Remy Kluvers van Team Sportservice Schagen of gebruik het aanmeldformulier op de website van Team Sportservice in; www.teamsportservice.nl/schagen. Kijk bij 'nieuws'.

Informatie Sportdorp Wieringermeer
Team Sportservice Schagen nam het initiatief voor dit project waarmee meer ouderen de kans krijgen te bewegen en te ontmoeten. Het rijk verleent subsidie. Er wordt samengewerkt met beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties om een beweegaanbod te creëren dat aansluit bij de behoeften van 65-plussers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Teamsportservice Schagen, Remy Kluvers, 0224-21 47 74, rkluvers@teamsportservice.nl. Of kijk op www.sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp.zaterdag 2 februari

Jeugd Indoor atletiek

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert 2019 de Univé Jeugd Indoor in de Zuiderzeehal aan de Dr. Tamsmalaan 1. Onderdelen zijn 40 m sprint, kogelstoten en hoogspringen.

Categorieën: Pupillen mini, C, B en A, Junioren D en C. Voor verschillende categorieën zijn prijzen beschikbaar gesteld.De aanvang van de wedstrijden is 9:00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid naast de sporthal.
Meer informatie en inschrijven: zie www.avwieringermeer.nl.zaterdag 2 februari

Film Rebel without a cause

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont in samenwerking met het Historisch Genootschap de film Rebel without a cause van Nicholas Ray (VS, 1955).

De klassieker bij uitstek over jeugdige onvrede en rebellie in het Amerika van de jaren vijftig. De volwassenen, hun ouders, begrepen er niets van...Zoevende auto's, zoemende ijskasten, aangeharkte voortuinen, hamburgers en Coca Cola, een crewcut, wat wil je nog meer?
Opwinding, sensatie, sex, rock ’n roll!

De zaal gaat om 13:30 uur open en de film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 2 februari

Koppel dart-toernooi

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne organiseert een koppel dart-toernooi in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Koppeldarten doe je met 2 personen, het maakt niet uit met wie, als de 2 personen maar van verschillend geslacht zijn, dus een koppel moet bestaan uit man & vrouw.
De aanvang is 19:30 uur. Graag aanwezig uiterlijk om 19:15 uur i.v.m. spelregels en uitleg.
Deelname kost € 6,00 per koppel.
Informatie en opgave + betaling (per koppel) tot en met 31 januari bij André de Vries, Irisstraat 20, Hippolytushoef - ☎ 0227-591879.zaterdag 2 februari

Openingsconcert Jubileumjaar Muziekvereniging Wieringerwaard

WIERINGERWAARD - Dit jaar bestaat muziekvereniging Wieringerwaard 60 jaar. Een jubileumjaar met veel activiteiten. Om te beginnen een 'Openingsconcert Jubileumjaar'. Een concert met het thema: 'Feest!' Een echt muzikaal feestje zoals de vaste bezoekers gewend zijn.

Muziek om aandachtig van te genieten, maar ook waarbij men niet stil zal kunnen blijven zitten. Een Jubileumjaar moet gevierd worden, dus na het optreden van de orkesten zal er ook gelegenheid zijn om onder het genot van een drankje na te praten en te dansen tot in de kleine uurtjes. Dit laatste op de muzikale klanken van DJ Wout.Kaarten voor het Openingsconcert Jubileumjaar op zaterdag 2 februari zijn voor 5 euro te koop bij Tankstation Van Zijl aan de Molenweg te Wieringerwaard.
Locatie van het concert is Dorpshuis de Oude School, Populierenlaan 23A te Wieringerwaard. Aanvang: 20.00 uur.
Meer informatie op de website van de muziekvereniging www.jubileumwaard.nl.zaterdag 2 februari
zaterdag 2 en zondag 3 februari

Voorjaarsbeurs

WINKEL - Laat je inspireren op de Voorjaarsbeurs. Met tientallen standhouders is er voor iedereen wat wils!

Diverse standhouders tonen hun producten en nieuwste snufjes op allerlei gebieden. Daarnaast worden er diverse demonstraties gegeven. De Voorjaarsbeurs vindt plaats is bij J. Schreur Recreatie aan de Zandwilg 9 in Winkel.
De Voorjaarsbeurs Winkel is geopend van 11:00 tot 17:00 uur.zondag 3 februari

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:15 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.zondag 3 februari

Lezing 'De glorieuze doorbraak van stoom'

MEDEMBLIK - Professor Harry Lintsen houdt in het Stoommachinemuseum een bijzondere lezing over de invoering van stoomtechniek in Nederland.

Nederland was ooit - in de Gouden Eeuw - koploper in de technische ontwikkeling met geavanceerde technieken zoals de Hollandse windmolen, het Delfts blauw en de Hollander (in de papierfabricage). In de eerste helft van de negentiende eeuw was daar geen sprake meer van. Diverse landen, waaronder Engeland en België waren Nederland in technologisch opzicht voorbijgestreefd. Zij hadden de stap naar de industrialisatie en de stoomtechniek reeds gezet. Nederland nog niet.Rond 1850 is het keerpunt. Dan gaat de Nederlandse nijverheid in ijltempo over op stoom. Het raadsel van deze doorbraak is een van de centrale thema's van de lezing. Lag de oorzaak van het achterblijven van Nederland aan een conservatieve houding van ondernemers? Was de oorzaak het beleid van Koning Willem I die regeerde als een alleenheerser? Speelden de omstandigheden een belangrijke rol, zoals het ontbreken van steenkoolmijnen en machinefabrieken?

Het tweede thema betreft de maatschappelijke gevolgen van de overgang naar de stoomtechniek. Hoe reageerde de Nederlandse bevolking op de luchtverontreiniging en andere milieuproblemen? Bracht de technologie de beloofde welvaart? Aan het einde van de lezing wordt de balans opgemaakt.


Walserij 1875 - Adolf von Menzel

De lezing 'De glorieuze doorbraak van stoom' vindt plaats vanaf 14:00 uur in het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 in Medemblik.
Toegang bedraagt € 5,00, contant te voldoen voor aanvang van de lezing, dit is inclusief eventueel museumbezoek op deze dag.
Het museum is geopend van 12:00 tot 14:00 uur. Leden van de Vereniging Vrienden van het Nederlands Stoommachinemuseum hebben gratis toegang.
Reserveren is niet verplicht maar wel gewenst via info@stoommachinemuseum.nl of 0227-544732.
Er zijn maximaal 80 zitplaatsen.

Meer informatie over het museum: www.stoommachinemuseum.nl.zondag 3 februari

Wereldkankerdag Lichtjes Wandeltocht

MEDEMBLIK - Voor de eerste keer in haar bestaan organiseert het inloophuis Medemblik de 'Wereldkankerdag-Lichtjes-Wandeltocht'. De route ligt in de 'oude stad' van Medemblik, tussen Tuinstraat en 't Hoofd.

Met deze 'Wereldkankerdag-Lichtjes-Wandeltocht' willen we aandacht vragen voor de patiënten, families en vrienden die getroffen zijn door kanker. Op deze zondagavond vieren we het leven en putten we hoop uit de nieuwe ontwikkelingen om kanker te genezen en/of uit te stellen. Gelukkig genezen er ook steeds meer mensen. Op deze avond herdenken we ook de mensen die aan kanker overleden zijn.De wandeltocht start bij het inloophuis aan de Oosterhaven en loopt vervolgens langs 't Hoofd, Wijdesteeg, Gedempt achterom, Koningshof, Oude haven, Bangert en weer terug naar de Oosterhaven (de route kan meerdere keren gelopen worden). Aan de bewoners van deze straten vragen we om zoveel mogelijk hun ramen te verlichten met brandende kaarsen of lichtjes. Licht is immers het symbool van hoop. Ook fakkels en vuurkorven langs de route zijn van harte welkom (uitsluitend onder toezicht van een volwassene). Langs de route staan ook nog wat verrassingen.

De start is om 18:00 uur bij het inloophuis en we lopen tot 19:30 uur. We hopen dat veel deelnemers willen meelopen op deze bijzondere zondagavond, waar we in stilte meeleven met al die patiënten en families. En neem vooral iemand mee!

Opgeven kan via inloophuismedemblik.nl. Deelnemers mogen een eigen lichtje of lampion meenemen. De lichtjes en lampions zijn ook te koop bij het inloophuis aan de Oosterhaven 11, waar een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van het inloophuis Medemblik op prijs wordt gesteld.

Weggeefroos
Elke loper krijgt een roos. Zij mogen die roos vervolgens aan iemand geven waarvan zij vinden dat hij/zij dit verdiend heeft. Dit kan een pati inloophuismedemblik.nl nt of familielid zijn. Maar het kan ook een mantelzorger of die aardige verpleegster van de thuiszorg zijn. De roos staat hier symbool voor waardering. Als een signaal dat er aan hen gedacht wordt.woensdag 6 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.woensdag 6 februari

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 6 maart.woensdag 6 februari

Cursus mindful mediteren en de kracht van gedachten

ANNA PAULOWNA - Altijd al willen mediteren? Vanavond gaan Karin en Robert Gilhuijs van start met een cursus mindful mediteren en de kracht van gedachten. In deze cursus ga je zien wat de invloed is van je gedachten op je leven.

Boeddha zei: "De mens is wat hij denkt, omdat hij geworden is wat hij heeft gedacht", ofwel de mens begrenst zichzelf door zijn gedachten en dat werkt door in alles wat we doen. Positieve gedachten geeft positiviteit, negatieve gedachten veelal negativiteit. Hoe komt het toch dat als je denkt dat iets gaat gebeuren, dat dat ook gebeurt? Hoe kun je die gedachten in je voordeel laten werken? Hoe word je bewust van je gedachten? In deze cursus gaan we met deze thema's en diverse meditatieoefeningen aan de slag om bewust te worden van je gedachten en hoe je deze in je voordeel kunt laten werken. Meditatie zorgt voor innerlijke rust, balans en voor heling van lichaam en geest. Er gaat geoefend worden met verschillende meditatieoefeningen die op een stoel plaatsvinden. Ervaring is niet nodig.

Karin Gilhuijs is docent en bloesemtherapeut en geeft samen met Robert spirituele life-coaching in hun praktijk voor spiritualiteit en innerlijke bewustwording in Anna Paulowna, daarnaast duidt zij vanuit een esoterische invalshoek horoscopen. Robert Gilhuijs is daarnaast auteur, docent en geeft lezingen.

De cursus wordt gegeven bij Karo's Zorg, Molenvaart 297 in Anna Paulowna.
De cursusdata zijn woensdag 6, 13, 27 februari en 6, 13 maart van 19:30 uur tot 21:30 uur.
Voor verdere informatie en/of opgave deelname kunt u terecht via de website www.karoszorg.nl of 0223-522149.donderdag 7 februari

Keezen


HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. De aanvang is 20:00 uur.


Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.


Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.vrijdag 8 februari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - SCHOORL - Beleef samen met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer in deze donkere dagen de duisternis in de Schoorlse Duinen. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,50 p.p. Online aanmelden kan op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Wandelen met de Nachtwaker kan ook op 22 februarizaterdag 9 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 16 maart, 6 april, 11 mei en 8 juni.
In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
zondag 10 februari

Open dag Duikvereniging Zeus Faber

WIERINGERWERF - De open dag bij duikvereniging Zeus Faber in zwembad de Terp is een jaarlijks terugkerend evenement. Echter is er dit jaar iets veranderd. Normaliter vindt de open dag medio november plaats, dit jaar is echter gekozen voor de maand februari. Dit zodat een eventuele duikcursus beter aansluit.

Een ieder is vanaf 14:00 uur welkom om een kijkje te nemen bij Zeus Faber en kennis te maken met de magische onderwaterwereld. Wie altijd als eens heeft willen weten hoe het is om onderwater te kunnen blijven ademen, te zweven of om gewoon eens een duikje te maken kan natuurlijk ook een proefduik komen maken. Zwemmen of snorkelen kan deze dag natuurlijk ook!Na een korte uitleg wordt gestart met de proefduiken. Dit onder begeleiding van ervaren duikers, met eigen materialen van de club.
Voor een proefduik vraag de vereniging een vergoeding van € 5,00, dit is inclusief een hapje en een drankje na afloop in het gezellige clubhuis. U bent van harte welkom!
Aanmelden kan via dvzeusfaber@hotmail.com.
Meer informatie over de duikvereniging op www.dvzeusfaber.nlzondag 10 februari

Jenny Sings

WIERINGERWERF - Jenny Sings geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Met haar liedjes weet Jenny haar publiek steeds weer te verrassen, ontroeren en te verblijden. Zij kan een gevoel over brengen waardoor haar publiek op sfeervolle, muzikale wijze wordt geraakt.Bij zingen gaat het om het overbrengen van een gevoel. Daarbij is emotie het allerbelangrijkste ingrediënt om je verhaal te vertellen. Het geheim is niet te veel nadenken, en méér geven dan je dacht.

Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

De volgende muzikale optredens onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer zijn op:
• Zaterdagavond 9 maart: Celliste Hanneke Rouw
• Zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronadozondag 10 februari

Kunst en Kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - Autodidact Joke Hijlkema, geboren en getogen op Wieringen, exposeert de komende maand haar werken in Pension Van Ewijcksluis, Van Ewijckspad 1.

Al tien jaar organiseert galerie van Ewijcksluis iedere maand wisselende exposities van schilderijen, beelden en andere kunstuitingen in het eetcafé.De nieuwe expositie wordt om 15:00 uur geopend door de exposant zelf. Aansluitend is er een gezellig samenzijn met hapjes, drankjes en gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en te bespreken. En na de Kunst komt de excellente Kippensoep, die rond half zes wordt geserveerd met stokbroodjes en kruidenboter.

Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.maandag 11 februari

Lezing Ineke Brinkmann

WESTERLAND - Ineke Brinkmann geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing met als thema ' Communicatie met dieren'.

Ineke Brinkmann is coach voor mens en dier.
Haar passie is haar kennis te delen d.m.v. interactieve lezingen en workshops die zij in binnen- en buitenland geeft.
In deze lezing komen o.a. aan de orde:
• Wat houdt communicatie met dieren in?
• Waarom communiceren met dieren?
• Hoe kun je communiceren met dieren?
• Oefening contact maken met een dier
• Wat houdt een consult in?
• Wat voor vragen worden er gesteld tijdens een consult?
• Wat dieren ons leren
• Hoe thuis te oefenen
Tijdens de lezing is er voor de deelnemers de mogelijkheid vragen te stellen over de problemen met hun eigen dier. U dient een duidelijke foto mee te nemen waarop het dier met de ogen in de camera kijkt.

Wie is Ineke Brinkmann?
Zij is mentaal coach voor mens en dier. Vanaf 1983 is zij gediplomeerd reader en healer, adem- en ontspanningstherapeut, gespecialiseerd in sjamanisme en in intuïtieve communicatie met mens, dier en natuur.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 13 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.vrijdag 15 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 maart 29 maart 26 april prijsuitreiking
15 maart 12 april


(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709zaterdag 16 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 16 februari

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 16 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zondag 17 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen, Belterlaan 1.Deze gezellige markt in de sporthal biedt vintage spullen, speelgoed, gereedschap, antiek, curiosa en huishoudelijke artikelen.
De toegang is € 2,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.zondag 17 februari

Clinic Larissa Rowinkel

HIPPOLYTUSHOEF - Larissa Rowinkel Dressuurtraining en Instructie geeft een clinic bij de rijvereniging De Wironruiters in Hippolytushoef.

Rowinkel geeft lessen op verschillende niveaus. De lessen zijn gericht op een goede basis en het goed aan de hulpen staan van het paard. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van ruiter en paard, om zo tot een optimaal resultaat te komen. Het gymnastiseren van het paard, beredenerend vanuit de biomechanica speelt een belangrijke rol. Met als uiteindelijke doel een harmonieuze combinatie die veel plezier heeft in het rijden.

De clinic wordt gegeven om 13:00 uur in de rijhal van De Wironruiters, Lonjeweg 1 Hippolytushoef, toegang gratis.
Deelname aan de clinic kost voor niet leden € 25,=, voor leden € 20,=.
Heb je interesse, meer informatie en/of aanmelden? Neem dan contact op via activiteiten.wironruiters@gmail.com of bezoek de website: www.wironruiters.nl.zondag 17 februari

Grupo del Sur

WINKEL - Grupo del Sur geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

'Desde Adentro': van binnenuit. Zo is de muziek van Astor Piazzolla, zo speelt Grupo del Sur. Piazzolla transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek en behield passie, hartstocht en melancholie, maar verrijkte de muziek met elementen uit klassieke muziek en jazz. In het programma veel composities van Piazzolla die nog niet eerder door Grupo del Sur gespeeld werden. Zij maken van elk concert op de bandoneon,viool, piano, gitaar en contrabas een onvergetelijke belevenis voor vertolkers en luisteraars.Kaarten kosten € 15,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 18 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.dinsdag 19 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.dinsdag 19 februari

Volle maanwandeling

SCHOORL - Beleef de mystieke sfeer... De volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het samen met Metius, de Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging, mogelijk om dit moment in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gidsen van Staatsbosbeheer en Metius mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.Samen dwaal je door de bossen en over door de maan verlichte duinen. Op het uitkijkpunt bij Catrijp zijn de ondergaande zon en de maan samen te zien. Hier vertelt de gids van Metius meer over de maan.
Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en de wandeling is daardoor niet geschikt voor mindervaliden. Deze 2 uur durende wandeling start om 19:30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Check de starttijd online. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.
De kosten zijn € 8,50 p.p. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

De volle maandwandeling is ook op donderdag 21 maart.woensdag 20 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.donderdag 21 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.vrijdag 22 februari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - SCHOORL - Beleef samen met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer in deze donkere dagen de duisternis in de Schoorlse Duinen. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,50 p.p. Online aanmelden kan op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 23 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 23 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 23 februari

Netwerkbijeenkomst voor culturele instellingen

WIERINGERWERF - Het college heeft in zijn collegeprogramma aandacht voor kunst en cultuur opgenomen. Een werkgroep Kunst & Cultuur Hollands Kroon is opgericht en organiseert een netwerkbijeenkomst voor alle culturele instellingen uit de gemeente.

De netwerkbijeenkomst is in de Cultuurschuur in Wieringerwerf en duurt van 14:00 tot 17:00 uur. Mocht u zelf een culturele bijdrage willen leveren aan het programma door bijvoorbeeld een optreden of presentatie, dan kunt u dit uiterlijk 1 februari 2019 kenbaar maken via het mailadres tedmoelker@gmail.com.

Heel veel georganiseerd
In de gemeente wordt veel georganiseerd, denk aan dans, theater, muziek, tekenen, schilderen en ons cultureel erfgoed. Maar vaak weet men dat niet van elkaar. Daarom organiseert de werkgroep Kunst & Cultuur Hollands Kroon op zaterdag 23 februari een netwerkbijeenkomst voor alle culturele instellingen in Hollands Kroon. Alle bij de gemeente bekende culturele instellingen zijn hierover in week 50 per mail geïnformeerd.

Geen bericht ontvangen?
Heeft u of uw organisatie geen bericht ontvangen en wilt u graag geïnformeerd worden? Dan kunt u via www.hollandskroon.nl uw gegevens invoeren. U wordt dan opgenomen in het databestand en ontvangt bericht over het programma van de netwerkwerkbijeenkomst.

Inzet werkgroep Kunst & Cultuur Hollands Kroon
Nieuwsgierig naar wat de werkgroep Kunst & Cultuur nog meer in petto heeft? Dat vindt u hier: Kunst en cultuur.zaterdag 23 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De volgende data zijn 23 maart en 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).dinsdag 26 februari

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.woensdag 27 februari

Workshop Leren luisteren

MIDDENMEER - In Hollands kroon, Poststraat 16, vindt van 19:30 tot 21:30 uur de gratis workshop 'Leren luisteren' plaats. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod. De gemeente Hollands Kroon biedt deze workshop gratis aan.

Alle ouders/opvoeders kennen het moment dat zij merken dat hun kind niet naar hen luistert. Het is normaal dat kinderen grenzen uitproberen, maar ze moeten ook leren om te gehoorzamen. Ouders/opvoeders kunnen een kind leren om mee te werken en zich goed te gedragen. Zo helpt het om een plan te hebben voor situaties wanneer hun kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat hun kind luistert naar wat zij vragen en zeggen. In deze workshop worden tips gegeven om te helpen kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen gevraagd wordt. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/opvoeders ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?
• Waarom zijn kinderen ongehoorzaam?
• Hoe kan men voorkomen dat een kind ongehoorzaam wordt?
• Hoe kan men een kind grenzen leren?
• Hoe kan men omgaan met problemen als het nodig is?
• Hoe kan men duidelijke instructies geven?

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?
Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

Aanmelden en/of meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8:30-16:30 uur).woensdag 27 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.donderdag 28 februari t/m maandag 4 maart

Lentetuin

BREEZAND - Het is weer tijd voor de Lentetuin Breezand. Jong en oud kunnen zoals ieder jaar weer genieten van duizenden kleurrijke bloemen en een rijk gevulde beursvloer. Duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla's, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen kondigen het voorjaar aan. Fraaie presentaties, decoraties en bloemstukken zorgen voor inspiratie en een ultiem voorjaarsgevoel.

Vele handen maken licht werk. Zo staan er weer ruim 160 vrijwilligers klaar om mee te helpen


Foto: Sfeerimpressie 2018 door Rosemarie van Bentum/AP Fotografie

Beurs
Naast de bloemenshow is er ook een uitgebreide Voorjaarsbeurs met een breed scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Voor het vakpubliek is een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Bekende, maar ook nieuwe standhouders zorgen voor een rijk gevarieerd aanbod. Uiteraard is er ook een restaurant voor de inwendige mens en voor de kleintjes is er het gezellige 'kindertuintje' waar ze kunnen meedoen met verschillende spelletjes.

Openingstijden:
Donderdag van 10:00 tot 21:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur
Zondag van 10:00 tot 20:00 uur
Maandag van 10:00 tot 19:00 uur
De Voorjaarsbeurs sluit iedere dag een uur eerder

De Lentetuin Breezand vindt plaats op het Sportcomplex van Zap, Ceresplein 1, 1764 HD Breezand.
Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van NoordHolland.vrijdag 1 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 15 en 29 maart, 12 en 26 april (prijsuitreiking)zaterdag 2 maartKeezen


KOLHORN - Kolhorn Vooruit organiseert een keezavond in 't Klorner Hoekie.


Van 20:00 uur tot middernacht is het all-in, dus tijdens de avond worden de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje.
zondag 3 maart

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:15 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.woensdag 6 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.woensdag 6 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 3 april.donderdag 7 maart

Keezen


HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. De aanvang is 20:00 uur.


Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.


Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 9 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 9 maart

Hanneke Rouw

WIERINGERWERF - Hanneke Rouw (cello) geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Een must voor fans van klassieke muziek is het optreden van de getalenteerde celliste Hanneke Rouw. Een unieke kans om te genieten van het boeiende en alom geliefde muziekinstrument.Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Het laatste muzikale optreden onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer is op zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronado.maandag 11 maart

Lezing Dorien Hoogerheide

WESTERLAND - Dorien Hoogerheide geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing over 'innerlijke kracht'.

Hoe kom je gemakkelijker in je kracht te staan?
Waarom raak je die soms zo snel kwijt?
Hoe kun je je beter bewust worden van je innerlijke kracht?
Deze vragen worden beantwoord tijdens een gechannelde lezing door Dorien Hoogerheide.

Ook zal de Bovenwereld uiteenzetten hoe het zover heeft kunnen komen dat de mens zijn innerlijke kracht steeds meer kwijtraakt. Daarna worden er oplossingen gegeven. Die oplossingen komen ter plekke door, evenals een meditatie om weer in je innerlijke kracht te komen. De lezing wordt opgenomen en kan u via email worden toegestuurd.
Na de pauze is er gelegenheid tot vragen stellen over dit onderwerp.

Dorien is al twintig jaar medium en spreekt met God. Het klinkt misschien vreemd, maar als je beseft dat God met iedereen spreekt, kun je het in een ander perspectief zien. Dorien heeft twee boeken geschreven waarin God uitleg geeft over de toestand van de wereld en oplossingen geeft voor dagelijkse en mondiale problemen.

Mocht u meer informatie willen over Dorien en haar boeken dan kunt u dit vinden op haar website www.berichtenvanboven.nl.
U kunt zich dan ook abonneren op haar nieuwsbrief die elke maand een gechanneld bericht bevat.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 13 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Er is weer een dag klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

De aanvang is 10:00 uur en iedereen is van harte welkom. De kosten zijn € 16,00, inclusief lunch en koffie.
Ook is er een verloting met mooie prijzen. Aanmelden kan voor aanvang in het dorpshuis.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.vrijdag 15 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 29 maart, 12 en 26 april (prijsuitreiking)


zaterdag 16 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 16 maart

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 16 maart

Walking Wieringen by Night

DEN OEVER - Na het grote succes van de afgelopen jaren organiseren de leden van volleybalvereniging 't Zwin de 3e editie van de wandeltocht 'Walking Wieringen by Night'.

De wandeltocht is 18 km lang en vol verrassingen: theater- en muziekacts, goede verzorging van de innerlijke mens, mooie lichteffecten en nog veel meer. Kortom een mooie en sfeervolle wandeltocht om niet te vergeten.Het thema van 'Walking Wieringen by Night' is Holland.
De start en finish zijn bij het scouting gebouw in Oosterland aan de Keizerspoeldijk. Het vertrek vindt tussen 19:00 en 20:00 uur plaats.

Wil je mee wandelen? Geef je dan snel op. Je kunt inschrijven via de website www.walkingwieringen.nl. Je kunt ook per groep inschrijven. De kosten zijn € 17,50 per persoon.zaterdag 16 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 6 april, 11 mei en 8 juni.
In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
zaterdag 16 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zondag 17 maart

Trio42

WINKEL - Trio42 geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Trio42 wordt gevormd door drie topmusici: Merel Vercammen, Anneleen Schuitemaker en Juan Manuel Domínguez. Vol passie geven zij op harp, viool en saxofoon de muziek een nieuwe impuls in veelzijdige en fantasierijke programma's. De drie musici, als solisten op jonge leeftijd al winnaars van belangrijke (inter)nationale prijzen, hebben elkaar gevonden in een zoektocht naar repertoire voor deze onbekende, maar verrassend mooie samenstelling.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.woensdag 20 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.donderdag 21 maart

Volle maanwandeling

SCHOORL - Beleef de mystieke sfeer... De volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het samen met Metius, de Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging, mogelijk om dit moment in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gidsen van Staatsbosbeheer en Metius mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.Samen dwaal je door de bossen en over door de maan verlichte duinen. Op het uitkijkpunt bij Catrijp zijn de ondergaande zon en de maan samen te zien. Hier vertelt de gids van Metius meer over de maan.
Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en de wandeling is daardoor niet geschikt voor mindervaliden. Deze 2 uur durende wandeling start om 19:30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Check de starttijd online. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.
De kosten zijn € 8,50 p.p. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 23 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 23 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De laatste avond is op 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart

Musical 'Bad Girls'

DEN OEVER - Na hun avontuur in het land van Oz gaat Thalia dit jaar achter de tralies in de musical Bad Girls.

Het verhaal speelt zich af in de G vleugel van de Larkhall vrouwen gevangenis, waar Helen Steward net intrede heeft gedaan als het nieuwe afdelingshoofd. Zij heeft veel ambitie om de vrouwen in de gevangenis een menswaardiger bestaan te geven, maar wordt daarin flink tegengewerkt door hoofd cipier Jim Fenner en z'n rechterhand Silvia Hollamby, beiden erg van de oude stempel en dol op discipline.
In de gevangenis maken we ook kennis met de gedetineerde vrouwen, met elk hun eigen verhaal. Zoals Shell Dockley, die vastzit wegens moord op de nieuwe vriendin van haar ex en haar maatje Denny Blood die het kindertehuis waar ze woonde in brand heeft gestoken. Ook zijn er de twee Julie's, die vast zitten wegens tippelen en diefstal, om zo het schoolgeld voor hun kinderen te kunnen betalen. De zeer gelovige Chrystal Gordon zit vast wegens diefstal en voelt zich hoog verheven boven iedereen, omdat de heer haar steunt. En dan is er Nikki Wade, die een agent heeft vermoord omdat hij haar vriendin aan het verkrachten was. Helen doet er alles aan om Nikki te helpen haar hoger beroep te winnen... En dan lijkt er iets moois op te bloeien tussen die twee, die elkaar begrijpen en aanvoelen als geen ander. Als Yvonne Atkins, vrouw van maffia baas Charly Atkins, haar intrede doet in Larkhall zorgt dat voor heel wat opschudding, net als de tragische gebeurtenis waardoor de gevangenen in opstand komen. Als blijkt dat Jim Fenner Helen in een kwaad daglicht wil stellen, om zo haar baan in te pikken, is junior cipier Justin vast besloten de waarheid boven tafel te brengen en Jim neer te halen. Samen met de gevangenen zet hij een plan op om Jim op heterdaad te laten betrappen en zo de baan van Helen veilig te stellen. Of dit lukt?

Dat kunt u komen zien in de eigentijdse versie van de musical Bad Girls, gebaseerd op de immens populaire, Britse tv serie die vanaf 1999 8 seizoenen op de Britse tv te zien was. En tot op de dag van vandaag wordt deze serie nog herhaald en weet een miljoenen publiek te scoren. De musical Bad Girls is gebaseerd op de eerste 3 seizoenen van deze serie en heeft nog steeds een enorme fan base over de hele wereld.

U kunt de helden gewoon in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever ontmoeten bij de musical Bad Girls.
De voorstelling begint om 20:00 uur.

Kaarten kosten € 19,75 per stuk, inclusief garderobe, en zijn te koop via www.thalia-hollandskroon.nl.
zondag 24 maart

Musical 'Bad Girls'

DEN OEVER - Na hun avontuur in het land van Oz gaat Thalia dit jaar achter de tralies in de musical Bad Girls.

Het verhaal speelt zich af in de G vleugel van de Larkhall vrouwen gevangenis, waar Helen Steward net intrede heeft gedaan als het nieuwe afdelingshoofd. Zij heeft veel ambitie om de vrouwen in de gevangenis een menswaardiger bestaan te geven, maar wordt daarin flink tegengewerkt door hoofd cipier Jim Fenner en z'n rechterhand Silvia Hollamby, beiden erg van de oude stempel en dol op discipline.
In de gevangenis maken we ook kennis met de gedetineerde vrouwen, met elk hun eigen verhaal. Zoals Shell Dockley, die vastzit wegens moord op de nieuwe vriendin van haar ex en haar maatje Denny Blood die het kindertehuis waar ze woonde in brand heeft gestoken. Ook zijn er de twee Julie's, die vast zitten wegens tippelen en diefstal, om zo het schoolgeld voor hun kinderen te kunnen betalen. De zeer gelovige Chrystal Gordon zit vast wegens diefstal en voelt zich hoog verheven boven iedereen, omdat de heer haar steunt. En dan is er Nikki Wade, die een agent heeft vermoord omdat hij haar vriendin aan het verkrachten was. Helen doet er alles aan om Nikki te helpen haar hoger beroep te winnen... En dan lijkt er iets moois op te bloeien tussen die twee, die elkaar begrijpen en aanvoelen als geen ander. Als Yvonne Atkins, vrouw van maffia baas Charly Atkins, haar intrede doet in Larkhall zorgt dat voor heel wat opschudding, net als de tragische gebeurtenis waardoor de gevangenen in opstand komen. Als blijkt dat Jim Fenner Helen in een kwaad daglicht wil stellen, om zo haar baan in te pikken, is junior cipier Justin vast besloten de waarheid boven tafel te brengen en Jim neer te halen. Samen met de gevangenen zet hij een plan op om Jim op heterdaad te laten betrappen en zo de baan van Helen veilig te stellen. Of dit lukt?

Dat kunt u komen zien in de eigentijdse versie van de musical Bad Girls, gebaseerd op de immens populaire, Britse tv serie die vanaf 1999 8 seizoenen op de Britse tv te zien was. En tot op de dag van vandaag wordt deze serie nog herhaald en weet een miljoenen publiek te scoren. De musical Bad Girls is gebaseerd op de eerste 3 seizoenen van deze serie en heeft nog steeds een enorme fan base over de hele wereld.

U kunt de helden gewoon in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever ontmoeten bij de musical Bad Girls.
Vandaag om 14:30 uur is een matineevoorstelling.

Kaarten kosten € 19,75 per stuk, inclusief garderobe, en zijn te koop via www.thalia-hollandskroon.nl.
dinsdag 26 maart

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.woensdag 27 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.woensdag 27 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 17 april (paasbingo) en 15 mei.vrijdag 29 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De volgende klaverjasavonden zijn op 12 en 26 april; dan is ook de prijsuitreikingwoensdag 3 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 1 mei.zaterdag 6 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 6 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 11 mei en 8 juni.
In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
maandag 8 april

Psychometrie

WESTERLAND - Jacinta Hoogland verzorgt voor Stichting Open Lotus Wieringen een avond psychometrie aan de hand van voorwerpen.

Jacinta Hoogland gaat vertellen over het mediumschap. En zij geeft duidelijke en directe boodschappen via foto's of voorwerpen.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.donderdag 11 april

Keezen


HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. De aanvang is 20:00 uur.


Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.


Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.vrijdag 12 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is 26 april; dan is ook de prijsuitreikingzaterdag 13 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Deze laatste klaverjasavond is een vrije avond en naast de dagprijzen worden ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.
Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.zaterdag 13 april

Manito en zangeres Mónica Coronado

WIERINGERWERF - Manito geeft met zangeres Mónica Coronado voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Gipsyflamenco gitarist Manito was al meerdere malen te gast met zijn groep La Manouche en zorgde voor onvergetelijke optredens.
Nu komt hij met de vurige Spaanse zangeres Mónica Coronado.Een gepassioneerd concert door de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito. Deze muziekvoorstelling bestaat uit een verfijnde selectie Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.zondag 14 april

Marjolein de Wit & Martin Zonnenberg

WINKEL - Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Marjolein de Wit bespeelt o.a. dwarsfluit, blokfluit, tin whistle en low whistle.
Martin Zonnenberg begeleidt, naast solo orgelspel, deze avond Marjolein aan de vleugel en op het orgel.
Hij bewijst dat orgelmuziek niet altijd zwaar op de hand hoeft te zijn. Hij kan het orgel laten zingen en dansen. Muziek voor iedereen: klassiek, licht klassiek, filmmuziek en een knipoog naar de folk music.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.woensdag 17 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo is op 15 mei.zaterdag 20 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 20 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Vanavond om 20:00 uur wordt geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'.

Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen.

Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.dinsdag 23 april

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.vrijdag 26 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

Dit is de laatste klaverjasavond van dit seizoen; dan is ook de prijsuitreikingwoensdag 1 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 29 mei.zaterdag 4 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 11 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavond is op zaterdag 8 juni. In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
woensdag 15 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.zaterdag 18 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.dinsdag 21 mei

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.woensdag 29 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 26 juni.zaterdag 1 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 8 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
vrijdag 14 juni

Beginnerscursus EHBO

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care start de beginnerscursus EHBO. Duur van de cursus is 4 dagen inclusief examen.

Data: 14/15/21/22 juni van 9:00 - 16:30 uur. De cursus zal gaan starten met minimaal 6 inschrijvingen. Koffie/thee en lunch zullen geserveerd worden.
Voor prijzen en informatie kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com of bellen naar 06 1296 2808.zaterdag 15 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.dinsdag 18 juni

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.woensdag 26 juni

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 24 juli.vrijdag 28 juniKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!

De volgende nachtmarkten zijn op vrijdag 19 juli en 9 augustus.zaterdag 29 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 18 juli

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavond is op donderdag 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
vrijdag 19 juliKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!

De volgende nachtmarkt is op vrijdag 9 augustus.zaterdag 20 juli

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.woensdag 24 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 21 augustus.zaterdag 27 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.vrijdag 9 augustusKOLHORN - Rondom de oude haven en de kerk zijn 250 kramen en stalletjes met een rijk gevarieerd assortiment opgesteld. De nachtmarkt is van 19:00-24:00 uur.

Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.Kolhorn was ooit een vissersdorp, dat aan de Zuiderzee lag. Door de verschillende inpolderingen, ligt het nu midden in het Noordhollandse landschap. Het uiterlijk van een vissersdorp is echter blijven bestaan. U zult onder de indruk zijn van de schitterend gerestaureerde huizen en gebouwen, waarvan de kerk het middelpunt vormt.
Dit alles is tijdens de nachtmarkt te bewonderen. De markt en het oudste gedeelte van het dorp zijn op deze avonden prachtig verlicht en uw bezoek meer dan waard!zaterdag 10 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 15 augustus

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.zaterdag 17 augustus

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.woensdag 21 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 18 september.zaterdag 24 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 september

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 12 oktober, 9 november en 14 december.woensdag 18 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 16 oktober.zaterdag 21 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.dinsdag 1 oktober

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.zaterdag 5 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 9 november en 14 december.woensdag 16 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 13 november.zaterdag 19 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.dinsdag 29 oktober

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.zaterdag 2 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavond is op zaterdag 14 december (Kerstbingo).woensdag 13 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 11 december.zaterdag 16 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.dinsdag 26 november

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.zaterdag 30 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 11 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 14 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.dinsdag 17 december

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.zaterdag 21 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 28 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
(advertentie)
Actueel...
19-06-2019 (Zomer) cursus fijnschilderen
19-06-2019 Middenmeer krijgt nieuw sport- en recreatieveld
19-06-2019 Tennisclub de Maaier ontvangt € 1.000 van VriendenLoterij
19-06-2019 Windsurfweken op het Amstelmeer
19-06-2019 Open dag in Eendenkooi 't Zand
19-06-2019 150 jaar stoomgemaal Medemblik
19-06-2019 Nandy zoekt pleeggezinnen
19-06-2019 Monti: leuke hond met kleine gebruiksaanwijzing
19-06-2019 Uitslagen
19-06-2019 Tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen
19-06-2019 Match!
19-06-2019 Mook en Bakker zoekt leerling installatiemonteur
18-06-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
18-06-2019 Ondertussen in de Bijlstraat
18-06-2019 Mooi slot VZV jeugdweekend
18-06-2019 KNRM Den Oever sleept lege Melanie van het wad
18-06-2019 Ada optimistisch na training in open water, dit weekend zwemt zij met Maarten van der Weijden mee
18-06-2019 Bregje Bos van GV DOS Districskampioen
18-06-2019 Tent op de Haven uitgebreid met Bloementent, Marno Kerdijk verzorgt de muziek
17-06-2019 Taalmaatjes gezocht
17-06-2019 Bollenboeren graven onderbroeken op
17-06-2019 Kindertheater 'De On-ontdekking van de Zuidpool'
17-06-2019 Omring zoekt nieuwe leden Cliëntenraad Thuiszorg
17-06-2019 Bonkte Hongd Loop
17-06-2019 Inschrijving Burendag van start
17-06-2019 Vanaf 24 juni langdurig hinder op de Afsluitdijk
17-06-2019 Wegpiraat opgepakt
16-06-2019 Wie heeft zijn spullen verloren?
16-06-2019 Bromfietser breekt been na val
15-06-2019 Blije gezichten tijdens de eerste finale bijeenkomst van de Rabobank Clubkas Campagne 2019
(advertentie)
Occasions
Hyundai I10 1.1 5drs
€ 3.745,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger en 350 jaar De Jordaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...