Handballers Tonegido doen hun plicht
Uitgegeven op 06-01-2019 om 21:14  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar moesten de heren van Tonegido het thuis opnemen tegen CSV uit Castricum. Op papier geen lastige tegenstander omdat CSV op de laatste plek te vinden is.

Van onderschatting mocht geen sprake zijn, zeker omdat de mannen uit Castricum de punten hard nodig hebben om zich te handhaven in de tweede divisie.

Met nog drie absenties in de ploeg begonnen de Wieringers goed aan de wedstrijd en direct werd de voorsprong gepakt. Toch speelde Tonegido niet op z'n best. De ploeg liet het na om en grote uitslag neer te zetten. Bij rust was het 13-8 en velen speelden met de gedachte dat deze wedstrijd toch niet verloren zou worden. Dit zagen ook de ongeveer honderd toeschouwers die steeds weer de wedstrijden komen bekijken op zaterdagavond.

Een vertekend beeld, Maurice stopte dus deze strafworp al doet de foto anders vermoeden.... (Fotografie Henk-Jan Wittink/Nikon)

In de tweede helft werd het gaatje iets groter, maar echt spannend werd het niet. Hoogtepunt na een kwartier in de tweede helft was de rentree van Sietse Bakker, die na zijn blessure weer terug kwam in de ploeg. Mede door zijn twee doelpunten werd de eindstand bepaald op 24-18.
Een verplichte overwinning voor de groenhemden, die door het puntverlies van de concurrent Ha-Stu nu weer alleen op de tweede plek staan.

Volgende week zaterdag om 20:30 volgt de uitwedstrijd tegen Donar uit Hengelo. Een lange dag voor de mannen, maar als de punten mee gaan naar Wieringen is het dat meer dan waard.
Volgende thuiswedstrijd is op zondag 20 januari om 13:15 uur tegen NHC uit Houten.