Kerstmenu in gezonder jasje
Uitgegeven op 03-12-2018 om 19:19  |  link  |  bewaar  |  print

Workshop met drie gangen lunch

HIPPOLYTUSHOEF - De feestmaand is niet voor iedereen de fijnste maand van het jaar. Druk, veel geregel, een kerstmenu bedenken, verleid worden door allerlei lekkernijen. Om kerst eens wat gezonder door te brengen geven Hanke Prijs en chef-kok Ed Bontekoning een workshop: je kerstmenu in een gezonder jasje. Eerst theorie en dan aan tafel.
Aanleiding voor de workshop is het Nationaal Preventieakkoord waar het rijk eind november mee kwam. Een plan van zeventig partijen die samen aan de slag gaan om Nederland gezonder te maken. Zo worden er maatregelen genomen tegen roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik.

Om gezond eten te stimuleren komt er onder andere een campagne over de Schijf van Vijf en een nieuw, breed gedragen voedselkeuzelogo. Om het drinken van water te stimuleren komen er meer watertappunten op publieke plekken. Producenten gaan suiker in frisdrank stapsgewijs verminderen naar 30% minder verkochte calorieën in 2025. Om bewuster te zijn van wat nu gezond eten sloegen chef-kok Ed Bontekoning en gewichtsconsulent Hanke Prijs de handen ineen. Ze geven zaterdag 8 december een workshop in het restaurant Mieke's Eten en Drinken waar Bontekoning de scepter zwaait.

Eerst vertelt gewichtsconsulent Hanke Prijs hoe je van een calorierijk feestmenu een veel gezondere variant kan maken. "Dat kan al met hele kleine aanpassingen, zonder af te doen aan smaak. We gaan samen op zoek naar alternatieven voor bijvoorbeeld volle sauzen of suiker in een compote. Ed heeft natuurlijk ook nog een heleboel tips hoe je iets toch zoet krijgt zonder suiker", licht de gewichtsconsulent toe. Ondertussen duikt Ed Bontekoning achter zijn fornuis om een gezondere variant voor de gasten te bereiden. Het driegangenmenu wordt na de workshop in lunchvorm aangeboden.

Na afloop krijgen de deelnemers het complete kerstrecept gemaild, zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen. Zaterdag 8 december, aanvang 12.00 uur, aanmelden: info@hankeprijs.nl, 06-12951964. De kosten voor de workshop inclusief driegangenlunch en koffie of thee bij aankomst bedragen 29,75 euro (exclusief drankjes).
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Wieringer historie:
Lagere school op 't Hoekje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...