Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 03-12-2018 om 12:57  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museadinsdag 11 december

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag 13:30 tot 16:00 uur - activiteiten:
• 17 december: Samen eten - Samen koken - Kerst!
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1, dinsdag 13:30 tot 16:00 uur - activiteiten:
• 11 december: Kerststukjes maken • 18 december: Kerstmiddag in het Kerkje op Brink 55
Middenmeer, Kroonwaard, dinsdag 13:30 tot 16:00 uur - activiteiten:
• 11 december: Inloopmiddag - voor koffie en ontmoeting • 18 december: Kerststukjes maken • 25 december: Kerst - geen Doet & Ontmoet
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79. donderdag 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag 13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag 13:30 tot 16:00 uur - activiteiten:
• 13 december: Wegwijs op de laptop, ipad en mobiel • 20 december: Kerstfeest met lekkers en kerststukjes maken • 27 december: Gezellig oudejaars Samenzijn met Lars en gitaar
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.dinsdag 11 december

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 11 december

Excursie werkzaamheden Havendijk Den Oever

DEN OEVER - Kom kijken bij de werkzaamheden aan de Havendijk in Den Oever. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier geeft om 15:00 uur een rondleiding.De 900 meter lange Havendijk in Den Oever voldoet niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom versterkt Van Oord Nederland BVin opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier deze dijk. De realisatie van deze dijkversterking gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Hollands Kroon, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en een actieve adviesgroep die onder andere de bewoners, bedrijven, recreatieondernemers en belangenorganisaties vertegenwoordigt.

De excursie duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan op www.hhnk-rondleidingen.nl.dinsdag 11 december

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.woensdag 12 december

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 12 december

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.woensdag 12 december

Openbare fractievergadering Senioren Hollands Kroon

WIERINGERWERF - Senioren Hollands Kroon nodigt burgers uit voor de openbare fractievergadering. Deze wordt gehouden bij 'Leven van de wind', Oosterterpweg 12. Aanvang 19:30 uur.

Insprekers dienen zich uiterlijk woensdagochtend 11 december te melden bij factiesecretaris Peter C. Meijer, 0227-503559 of via de mail meijerpc@quicknet.nl.
De agenda omvat vragen n.a.v. de agenda van de raadsvergadering van 18 december.woensdag 12 december

Openbare fractievergadering VVD

ANNA PAULOWNA - De VVD fractie Hollands Kroon houdt haar openbare fractievergadering. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. De vergadering is openbaar vanaf 20:00 uur in het MFA De Ontmoeting Robbenoordbos zaal (De Verwachting 1).

Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, kunt u dit dan vooraf aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst- Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nl.woensdag 12 december

Acoustic Christmas

WIERINGEEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt in De Kampanje in Den Helder Acoustic Christmas 2018 met de 3JS.

De 3JS brengen dit intieme kerstconcert met gitaren, piano, basgitaar en vijf stemmen.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 13 december

Workshop kerststuk maken

HIPPOLYTUSHOEF - Wieringer Vrouwen gaan in Dorpshuis Hippo onder leiding van Jetty Bak een kerststuk maken op een kandelaar.

De tuinclub sluit zich hierbij aan en deze workshop is ook hun maanduitje.
Aanmelden kan voor 30 november voor alle leden van de Wieringer Vrouwen bij Jetty Bak, tel. 593803, e-mail jettybak@ziggo.nl.
Zelf even een snoeischaar(tje) en mesje meenemen.
Aanvang: 9:30 uur. Kosten: € 15,00 p.p. voor het materiaal en 2 kopjes koffie/thee.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 13 december
donderdag 13 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.vrijdag 14 december

Wieringer Ontmoetingsdiner

HIPPOLYTUSHOEF - In september ging het tweede seizoen van het Wieringer Ontmoetingsdiner van start. De twintig gasten genoten van een heerlijke soep vooraf, gevolgd door een jachtschotel, peertjes en aardappelpuree als hoofdgerecht en yoghurt met vruchten en honing als dessert. Er werd afgesloten met koffie en thee. Vandaag staat het volgende ontmoetingsdiner klaar. Het diner zal in kerstsfeer zijn en er wordt ook voor een muzikaal 'tussendoortje' gezorgd.

Wie wil deelnemen aan het diner, kan zich telefonisch aanmelden bij Sjoerd Folkertsma, 0227-602465. Het diner begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur. De locatie is Filadelfia Kapel, Beltstraat 7-9 in Hippolytushoef.Het Wieringer Ontmoetingsdiner is bedoeld voor mensen die op Wieringen wonen en (bijna) altijd thuis alleen zitten te eten of om een of andere reden niet buiten de deur kunnen eten. U hoeft niet lid van een kerk te zijn. De kosten voor deelname zijn € 5,00. Als het nodig is kan vervoer geregeld worden en met dieet kan rekening gehouden worden.

Het Wieringer Ontmoetingsdiner is een initiatief van de vier Wieringer kerken (de Rooms Katholieke Parochie, de Protestantse Gemeente Wieringen, de Doopsgezinde Gemeente Wieringen en de Pinkstergemeente Filadelfia) in samenwerking met Stichting Present Hollands Kroon.vrijdag 14 december

Ontmoetings kerstdiner

MIDDENMEER - De koks zetten voor het ontmoetingsdiner de Meerbaak aan de Professor Ter Veenweg een kerstmenu op tafel. De aanvang is 18:00 uur.

Het ontmoetingsdiner is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten. Het diner is bedoeld voor jong en oud, arm en rijk en voor kerkelijke en niet kerkelijke gasten.
Opgeven is noodzakelijk en kan tot 8 december bij Trudy van Arkel 0227 823136 of Marjan Lettinga 0227 581492.
Mochten er problemen zijn met vervoer of heeft u een dieet dan kunt u dat ook even doorgeven.
De kosten van het kerstdiner zijn € 5,00.

Op vrijdag 21 december is er een ontmoetingsdiner in Het Kompas in Wieringerwerfvrijdag 14 december

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Wandelen met de Nachtwaker kan ook op 4 en 25 januari en 8 en 22 februarivrijdag 14 december

Fractievergadering ChristenUnie

WIERINGERWERF - De ChristenUnie houdt haar openbare fractievergadering, aanvang 20:00 ten huize van de fractievoorzitter aan de Terpstraat 38.

Tijdens deze fractievergadering wordt onder meer de keuze van de lokale omroep besproken en de onderzoeken die we in 2019 willen uitvoeren naar de effectiviteit van het beleid van de gemeente.
De fractievergadering is openbaar en iedereen is van harte welkom.
Om de fractie in staat te stellen zich op uw komst voor te bereiden wordt het op prijs gesteld als u een mailtje stuurt naar fractiecuhk@hollandskroon.christenunie.nl of even belt naar 06 3901 3074.vrijdag 14 december

Driving Miss Daisy

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt in De Kampanje in Den Helder de toneelvoorstelling 'Driving Miss Daisy'.

'Driving Miss Daisy' is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een oudere weduwe en haar chauffeur. Samen proberen zij een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme en ouder worden.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 15 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 15 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Deze week in de aanbieding: 1 kilo sliptong voor € 12,50. Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 15 december

Kerstmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - De afgelopen maanden zijn heel wat 'maandmarkten' geweest in kringloopwinkel de Marske.

De gecombineerde sinterklaas en kerstmarkt in november was bestemd voor de winteractie van januari. Meer dan 600 euro leverde deze op voor het kopen van voedselpakketten.

Vandaag is de laatste markt van 2018. En ook daarin staat de kerst weer centraal.
zaterdag 15 december

Spinning marathon

Verbonden in de strijd met en tegen kanker

MIDDENMEER - Team Touw Reloaded organiseert een spinning marathon voor Alpe d'HuZes.

In het nieuwe onderkomen van Fysio en Fitness in Middenmeer staan dan 40 spinfietsen klaar. Tussen 10:00 en 16:00 kan men één of zelfs zes uur spinnen. Natuurlijk neemt elke fietser sponsorgeld mee. De sponsorbedragen zijn € 10,- per uur of € 50,- voor de volle zes uur.


Team Touw Reloaded, vlnr Brenda Veldhuis, Kirsten Jenema, Karline Laan, Ab Jenema, Peter Boutkan, Cees Laan, Eline Flokstra, Ben Veldhuis en Jacolien Veldhuis

De lokale middenstand zorgt voor 'goody bags' gevuld met morele en handige ondersteuning voor hen die op de fiets zitten.
Deelnemers kunnen zich opgeven via email; teamtouw@hotmail.com, bij één van de teamleden of bij Fysio Fitness in Middenmeer.zaterdag 15 december

Neva-ensemble

WIERINGERWAARD - Het bij velen bekende Neva-ensemble uit St. Petersburg treedt op in het witte kerkje. Als ensemble, maar ook als solisten, staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.

Het gezelschap keert elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media aandacht. Op zowel radio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan ze besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens 'De muzikale tovenaars uit Rusland'.Het Russische klein koor (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een aantal liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria's, duetten, romances en trio's van beroemde (Russische) componisten.
De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.

Het concert begint om 14:00 uur. Reserveren: 0224-221884 en 0224-221412.
Voor meer informatie, Valerya Matigulina, 072-5128555, www.neva-ensemble.narod.ru.zaterdag 15 december

Atelier Zuiderzee - Workshop portretfotografie

ENKHUIZEN - Leer meer over technieken en compositie voor het maken van de perfecte portretfoto of selfie met jouw smartphone. Na het bekijken van de portretten in de tentoonstelling Mooi samen in het Zuiderzeemuseum ga je onder begeleiding van een museumdocent aan de slag met je observaties.


Foto Kenneth Stamp

Hoe leg je identiteit vast? Wat zegt een foto over iemand? Hoe zet je de ander neer? En is de geportretteerde blij met het eindresultaat?
Tijd: 14:00 - 16:00 uur. Maximaal 20 personen. Aanmelden via dorien.de.groot@zuiderzeemuseum.nl.

Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van alle activiteiten.zaterdag 15 december

Duinwandeling

De winteravond valt in het duin

DEN HELDER - Wandel mee om 16:00 uur, wanneer het nog net licht is. Tijdens deze tocht door de Grafelijkheidsduinen valt de schemer in en zal je merken hoe je ogen zich vanzelf aanpassen aan het donker.

Samen met de gids van Landschap Noord-Holland zwerf je door het landschap. De zwerftocht voert onder andere over het hoge duin 'de streepjesberg', vanwaar je een prachtig uitzicht over de duinen en de Harmplas hebt.
Bij een heldere avond is ook de sterrenhemel met misschien enkele vallende sterren te zien.
Een ontmoeting met een vos of een uil behoort ook tot de verrassingen die dit gebied te bieden heeft.


Foto Jan Zijp

De wandeling voert ook door onverhard gebied, dus trek goede wandelschoenen aan en kleed je naar het weer. Rond 18:00 uur eindigt de wandeling weer op het vertrekpunt.
Vertrekpunt: Parkeerplaats restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 620, 1783 BW Den Helder.
Graag aanmelden op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.zaterdag 15 december

Sterrenkijkwandeling

SCHOORL - Kom naar de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, waar het 's nachts zo donker is, dat je bij helder weer de sterrenhemel heel goed kunt zien! De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde 'Metius' laten je kennis maken met de duinen in het donker.

Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Zo kunnen we kijken naar Jupiter met zijn manen, de schijngestalten van Venus, het Zevengesternte, de Orionnevel. Luister naar de verhalen hierover! Maar pas op: niet alles is altijd te zien. En we zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma.De wandeling gaat door het duin en vraagt een goede conditie, we beklimmen het hoogste duin van Nederland. Trek stevige schoenen aan en kleed je warm aan: het kan koud zijn als je stil staat bij de telescoop, zeker laat op de avond.
We vertrekken om 19:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 21:30 terug. Aanmelden online via www.staatsbosbeheer.nl. De kosten zijn € 8,00 per persoon inclusief koffie of thee na afloop.
Niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Niet geschikt voor minder validen. Honden niet toegestaan.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 15 december

Kerstconcert Apollo

DEN OEVER - Onder de titel 'A Winters Tale' verzorgt harmonieorkest Apollo een sfeervol kerstconcert in het Vikingschip. Ook aankomende orkestleden zullen van zich laten horen in het weer opgestarte leerlingenorkest: zij openen het concert met sfeervolle kerst-meezingers. Het grote orkest vervolgt met een zeer gevarieerd kerstprogramma. Beide orkesten staan onder leiding van Jeroen Drenth.

Voor de zang heeft het orkest twee uitstekende solisten weten te engageren: Wessel Braaf en Lauri van Soesbergen. Lauri heeft al eerder met andere jonge solisten van Thalia muziektheater met Apollo gezongen en brengt onder andere het Zweedse Gabriella's Sång uit de film 'As it is in Heaven' ten gehore. Wessel heeft o.a. de hoofdrol in Pippin vertolkt bij Enhoustiable uit Alkmaar en is als theaterdocent een oude bekende in het Vikingschip. Verder zijn er klassiekers als 'Sleigh Ride', 'Stop de Cavalry', hoogtepunten uit de Disney-film 'Frozen' en 'Silver Bells' waar Wessel en Lauri elkaar met zang afwisselen, en natuurlijk mogen de meezingers in dit gedeelte van het concert ook niet ontbreken.


Repetitie voor het kerstconcert

Voor de instrumentale afwisseling staan o.a. titelnummer 'A Winters Tale', muziek uit de film 'Polar Express' en 'Gabriels Oboe' van Morricone met trompetsolo van Marijke Mast-Ott op het programma. Wessel Braaf zal op zijn manier de presentatie verzorgen. En uiteraard zal in de pauze de kerstloterij in het sfeervol aangeklede Vikingschip niet ontbreken.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten kan men reserveren via www.vikingschip.nl of kopen aan de zaal.
Het Vikingschip bevindt zich aan de Robbenoordstraat 11a te Den Oever, de ingang van het parkeerterrein is te vinden aan de Vlieterstraat.zaterdag 15 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zaterdag 15 december

Woestijnparty

KOLHORN - Omdat Martien Jimmink in januari gaat deelnemen aan de Dakar-rally, is er een geweldig feest aan de Westfriesedijk 1 met medewerking van de mannen die er een topavond van kunnen maken, namelijk De Woudrukkers.

Wie een eerdere editie van de Woestijnparty heeft meegemaakt, weet dat dit feestje een absoluut hoogtepunt is, die je niet mag missen.
Het feest is van 20:00 tot 0:30 uur en tickets kosten € 20,= per stuk + € 0,55 servicekosten.
Kaarten zijn verkrijgbaar via martiengoesdakar.com. De opbrengst van het feest gaat volledig naar de deelname aan Dakar.zaterdag 15 en zondag 16 december

Kerstmarkt Kolhorn

KOLHORN - Kom gezellig wandelen door Kerstdorp Kolhorn. U vindt bij de mensen thuis, op hun pad of in hun schuur, diverse kramen met alles voor de kerst. Ook kunt u genieten van exposities.

In de Laurenskerk vindt u ook kramen en kunt u een kerstfoto laten te maken. Bij de horeca kunt u naar binnen voor een lekker hapje of drankje.De route is verlicht met kleine kerstbomen en het dorp ademt kerst. Misschien komt u tijdens uw wandeling wel de kerstman tegen met 1 van zijn elven.
Dit jaar is er ook een levende kerststal en een arreslee die door het dorp rijdt.
De toegang is gratis. Routeboekjes zijn te vinden bij de deelnemers.
(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709
zondag 16 december

Vogelexcursie

Roofvogels kijken op Balgzand

DEN HELDER - Een bezoek aan Balgzand in de winter is een bijzondere ervaring. Het wad is dan betoverend mooi. Balgzand is doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar vandaag kun je van 10:00 tot 12:00 uur met een gids van Landschap Noord-Holland genieten van dit vogelparadijs. Nergens in Noord-Holland zijn zoveel vogels als hier.

Roofvogels komen af op die drukte, op zoek naar een prooi. De torenvalk en de buizerd laten zich hier vaak zien, en wie weet tref je ook de ruigpootbuizerd!
De slechtvalk heeft dit gebied verkozen als overwinterplaats. Deze krachtige jager kan met snelheden van wel 200 km per uur aanvallen. Komt de slechtvalk voorbij, dan zaait hij paniek en zullen de duizenden vogels opvliegen. Een spectaculair gezicht!


Vogelwolk boven Balgzand - foto Gerard Bos

De gids zal natuurlijk ook over de andere vogels vertellen die foerageren op het wad, zoals de verschillende steltlopers, eenden en ganzen soorten.
Ga je mee? Neem een verrekijker mee. Er is een telescoop beschikbaar. Zorg verder voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Graag aanmelden op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.zondag 16 december

Buitendag Schoorlse Duinen

Duik in de groene wereld van de mossen

SCHOORL - Ook al lijkt de winter stil, donker en doods, toch is er buiten veel te zien. Kom maar naar de buitendag om meer te weten te komen over het groeiseizoen van de mossen. Zij geven het duin nu namelijk een prachtige groene laag.

Op de mossentafel kun je zien welke mossen er in het duin groeien. Elk uur kun je met een Schoorlse Duinengids een korte wandeling maken langs wel 50 kleuren groen. In de winter krijgen we hier maar weinig zonlicht dus korte dagen. Daarom knutselen we samen natuurknutsel om de gezelligheid in huis te halen. Van de dennenappels maken we een versiering voor in de kerstboom. De dag sluiten we af met het poffen van mais boven de vuurkorf.


Foto Patricia van Lieshout

Elke derde zondag van de maand is het Buitenpret bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op de Buitendag. Iedere maand worden er nieuwe activiteiten georganiseerd, die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten. Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Vier activiteiten voor € 5,00. Deze kaart kun je bestellen op www.staatsbosbeheer.nl.

De buitendag is van 11:00 tot 15:00 uur.
Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 16 decemberMEDEMBLIK - Kom alvast goed in de kerstsfeer met het jaarlijkse kerstconcert van Muziekscholen Oostelijk West-Friesland en Stede Broec. Ook dit jaar hebben de muzikanten weer een prachtig kerstconcert ingestudeerd wat ze in de Ridderzaal van Kasteel Radboud in Medemblik ten gehore brengen.

Reserveer vooraf uw toegangskaarten via kasteelradboud.nl of koop uw kaarten aan de deur.
Aanvang: 11:00 uur. Toegangsprijs is € 5,00 en voor basisschoolleerlingen geldt een speciaal tarief van € 2,50.zondag 16 december

Bigband Frankie goes to...

ANNA PAULOWNA Bigband Frankie goes to... uit Den Helder brengt bigbandmuziek in winterse sferen in het Doolaard Theater, Middenweg 9b. Hierbij worden uiteenlopende stijlen gespeeld waaronder jazzswing, latin, funk en ballads. De vaste zangeres Wil van Diepen zal de vocale bijdrage verzorgen.

Een enthousiast en inspirerend concert, dat de echte liefhebber van Bigband muziek niet mag missen. Een decemberconcert met een 'Kerst-touch'.Bigband Frankie goes to... bestaat al bijna 15 jaar. De band, die onder leiding staat van Frank van Gemert, is ondertussen een vaste en zeer gewaardeerde gast in de Keesschuur.

Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats ( op 5 minuten loopafstand)zondag 16 december

Sounds of Christmas

WIERINGERWERF - De StarSingers bestaan al sinds 2010 en is een groep van 6 vrienden die optredens verzorgen in de omgeving van Castricum en, omdat Ton en Ellen onlangs in Middenmeer zijn gaan wonen, ook in De Cultuurschuur in Wieringerwerf. Zij verzorgen om 14:00 uur een concert in de Theaterzaal met als titel 'Sounds of Christmas'.

De sopraan- en altpartijen worden gezongen door Ellen van Dam, Anja Boske en Sylvia de Bruijn. De tenor- en baspartijen door Paul Boske, Ton van Dam en Lex de Bruijn. Ze worden geholpen door de geluids-en lichtmannen Nico Zwaneveld en Daniël Vollers.De StarSingers brengen een breed repertoire van kerstmuziek: a capella, close harmony, country en rock, zowel bekende en minder bekende kerstliedjes. Soms grappig en soms wat ingetogen, maar altijd sfeervol. De groep begeleidt zichzelf op verscheidene instrumenten, zoals (bas)gitaar, piano, cajon, etc.
Omdat de kersttijd enorm uitnodigt om te geven, wordt de gehele opbrengst van het concert gedoneerd aan de stichting Sounds of Change,

De entree is € 10,00. Reserveren kan via reserveringen@decultuurschuur.nl, telefonisch 0227-820784 of aan de balie van de Cultuurschuur.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 16 december

Combinatierondleiding, het verenigingsleven toen en nu

ENHUIZEN - Na een interactieve rondleiding door de tentoonstelling Mooi samen door een museumdocent, neemt de vereniging Oud Enkhuizen je mee door Enkhuizen voor een wandeling over het historische verenigingsleven in Enkhuizen.


Foto The Flying Dutchmen

Tijd: 14:00 - 16:00 uur. Maximaal 20 personen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van alle activiteiten.zondag 16 decemberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 16 december

'Christmas is coming' concert met koor Octavia

MIDDENMEER - Koor Octavia geeft een kerstconcert in de Ontmoetingskerk. Voor deze gelegenheid zijn, naast de vertrouwde begeleiding van pianist Gert-Jan Weel, Mirjam Stuveling op dwarsfluit en Ronald Reijers als toetsenist te horen. De algehele muzikale leiding is in handen van Arwin Kluft.

Na het voorjaarsconcert in april is koor Octavia, onder leiding van dirigent Arwin Kluft, enthousiast aan de slag gegaan met nieuwe nummers voor dit kerstconcert. Voor de pauze worden stemmige nummers gezongen waaronder 'The mansions of the Lord', 'Va pensiero', 'Amazing Grace'. Na de pauze worden de kerstnummers ten hore gebracht. Onder anderen een gospel, een Spaans kerstlied, een medley met Engelstalige kerstliedjes, een nummer uit de Messiah van Händel .Het concert vindt plaats om 14:30 uur in de Ontmoetingskerk, Prof. ter Veenweg 4 in Middenmeer. De zaal is om 14.00 uur open.
Kaarten kosten € 12,50, inclusief 1 consumptie. Deze kunnen, bij voorkeur via de mail, besteld worden: koorvereniging.octavia@gmail.com of bij Bets Wierstra, telefoon 0223-531818.
zondag 16 december

Jeugdfilm De vijf legendes

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de jeugdfilm De vijf legendes, een animatiefilm uit 2013 onder regie van Peter Ramsey.De Vijf Legendes vertelt het verhaal van een groep helden, ieder met een bijzonder talent. Wanneer de boosaardige geest Pitch de aarde bedreigt moeten de Vijf Legendes voor het eerst met elkaar samenwerken om deze schurk te verslaan. Samen moeten ze de fantasie en dromen van kinderen over de hele wereld beschermen.

De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor voor kinderen vanaf 6 jaar.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 16 december

IJzingwekkend 5

DEN HELDER - Voor de vijfde keer wordt deze winter IJzingwekkend georganiseerd in Kunsthal 45, een expositie waarbij de nadruk op ruimtelijk werk ligt. Dit keer werd de jonge beeldend kunstenaar Jan Blank bereid gevonden als curator een groep kunstenaars bij elkaar te brengen.


Janine Schimkat

De opening vindt om 15:30 uur plaats met een performance van Wim Warrink. De inloop is vanaf 15:00 uur.

Meer informatie over IJzingwekkend 5 in het overzicht van exposities en musea.zondag 16 december

Pamela Smits & Tobias Borsboom

WINKEL - Pamela Smits (cello) en Tobias Borsboom (piano) geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Celliste Pamela Smits staat bekend om haar fenomenale techniek, haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en muzikale veelzijdigheid.
Pianist Tobias Borsboom is één van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment.
Sinds 2017 werken ze intensief samen. Een concert door Pamela en Tobias staat garant voor een gedenkwaardige belevenis, waarbij ‘sprankelend en bevlogen’ synoniem staat voor hun spel.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 17 december

Kerstbrunch

HIPPOLYTUSHOEF - Wieringer Vrouwen organiseert een kerstbrunch georganiseerd voor haar 80+ leden in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4. De aanvang is 11:00 uur.

De bijeenkomst begint met een kopje koffie/thee met wat lekkers. Een drankje volgt (voordemiddagje). Daarna de brunch met een soepje, kerstbrood etc. De zaal is al in kerstsfeer gebracht.
De kosten voor deze kerstbrunch zijn € 5,00 p.p. 80+ leden krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 17 december

Lezing Pieter Costerus

WESTERLAND - Pieter Costerus geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing over het onderwerp 'Waardewerk' (persoonlijke waarden).

Ken je jouw eigen waarden? Hoeveel kan je er benoemen?
En lukt het je jouw waarden vorm te geven, thuis of op het werk?
Bij welke beslissingen voel je je prettig?
Denk je dat jouw omgeving je herkent op deze waarden?
Wat zijn waarden?

Je persoonlijke waarden hebben alles te maken met de persoon die je bent.
Waarden sturen in grote mate ons gedrag en de beslissingen die wij nemen.
Ze bepalen daarmee de sfeer thuis en het reilen en zeilen op de werkvloer.
In iedere organisatie spelen waarden en de daar uit voortvloeiende normen een grote rol. Voor meer informatie kijk op www.waardewerkt.com.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.dinsdag 18 december

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 14:00 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek.dinsdag 18 december

Filmmiddag

WIERINGEN - De Filmclub van Wieringer Vrouwen bezoekt een filmmiddag in Kinepolis CineMagnus te Schagen.

Wie mee wilt, kan dat voor 14 december melden bij Reini Rode, telefoon 593590, e-mail r.rode@quicknet.nl of bij Jannie Hermans, telefoon 511018, e-mail janniehermans@hotmail.com.
De kosten zijn € 11,00 voor de film, een kopje koffie/thee in de pauze en de reiskosten. Na afloop meestal nog even nazitten in de foyer met een drankje (voor eigen rekening).

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.dinsdag 18 december

Kerstviering

HIPPOLYTUSHOEF - De interkerkelijke vrouwengroep Hippo viert kerstfeest. Hierbij zijn zowel vrouwen als mannen welkom. Het begint om 17:00 uur in de Filadelfia kapel aan de Beltstraat 7-9.

Het thema van de avond is: Zoekt u naar waar geluk?
Het wordt een gevarieerd programma, met o.a. een maaltijd.
Wie mee wil doen aan deze zoektocht kan zich opgeven op een van de volgende telefoonnummers: 0223-623610 of 0223-619263. Dat kan tot uiterlijk 15 december.
De toegang is gratis, wel wordt er een deurcollecte gehouden.
U bent van harte welkom.dinsdag 18 december

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in de raadzaal van MFA De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Keuze lokale omroep
• Bestemmingsplan Zandburen 32 en 32a Hippolytushoef
• Functieprofiel griffier
• Ontwerpbesluit onttrekking openbaarheid terrein/weg naast/achter Weereweg 38 t/m 44 Lutjewinkel

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.woensdag 19 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.woensdag 19 december

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Meld je aan bij de startplaats.
Wil je wel graag wandelen met een groepje maar vind je deze afstand te lang? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552. Zij lopen op woensdagmiddag een korter rondje in Hippolytushoef.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 19 december

Kerststukje maken

SCHOORL - Kom in de gezelligste tijd van het jaar naar Buitencentrum Schoorlse Duinen. Met materiaal uit de duinen maak je zelf een origineel kerststukje. Enthousiaste vrijwilligers van Staatsbosbeheer staan klaar om je te helpen van 14:00-16:30 uur.

Geschikt voor alle leeftijden! De kosten zijn € 10,00 incl. materiaal. Inloop tot 15.30 uur. Tip: neem je eigen snoeischaartje mee!
Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 19 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 30 januari, 27 februari, 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.donderdag 20 december

Inloop- en ontmoetingsochtend

MIDDENMEER - Andere mensen ontmoeten, even lekker praten en uitwisselen met anderen met een kop koffie erbij? Waarom zou u het niet doen? Misschien moet de eerste stap nog gezet worden en twijfelt u nog. Dan is het nu tijd om uit huis te komen en naar het Posthuis, Poststraat 16 te komen.

Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur bent u van harte welkom in de huiskamer van Middenmeer. U wordt opgevangen door een van de gastvrouwen die er voor zorgt dat u zich gelijk thuis zult voelen.
Bovendien is de vrijwillig onafhankelijk adviseur aanwezig als u vragen of zorgen heeft op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Meer informatie is te verkrijgen via het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Wieringerwerf, 0227 - 60 00 79.donderdag 20 december

Repaircafé

MIDDENMEER - Wonen Plus Welzijn opent in samenwerking met de landelijke stichting Repaircafé van 10:00 tot 12:00 uur een Repaircafé in het Posthuis, Poststraat 16.

Bij het Repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten, kleine houten meubels en houten speelgoed. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Het Repaircafé is voor u kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Dankzij deze bijdragen zal het Repaircafé kunnen blijven bestaan. U hoeft zich niet op te geven voor het Repaircafé. U kunt gewoon tussen 10:00 en 12:00 uur binnen komen lopen in het Posthuis (adres: Poststraat 16 in Middenmeer). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227- 600079 (iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur), mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.

Zie voor meer informatie ook www.repaircafe.nl.

Het Repaircafé in het Posthuis wordt mede mogelijk gemaakt door Wonen Plus Welzijn, Wooncompagnie, Kluswijs Middenmeer, Nick Gras Optiek en Kringloopwinkel Saartje te Wieringerwerf.donderdag 20 december

Inloopspreekuur digitale hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!

Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 20 december

Kerstmarkt voor 3FM Serious Request

WIERINGERWERF - Bescherming tegen natuurgeweld en 'Reanimatie in Nederland': twee van de doelen van 3FM Serious Request van dit jaar. Twee dj's van 3FM wandelen door onze gemeente (Den Oever & Wieringerwerf). Daarom organiseert de gemeente met de agrarische jongerentak van LTO Noord een kerstmarkt op het Omtaplein in Wieringerwerf.

Wilt u een actie organiseren? Verengingen, scholen, winkeliers, bedrijven maar ook inwoners zijn van harte welkom om mee te doen. Meld u aan! De markt duurt van 14:30 tot 20:00 uur.

Inzamelingsacties
Tijdens de kerstmarkt kunt u gratis een kraam huren om producten of diensten aan te bieden voor het goede doel. Maar ook in de aanloop naar deze datum toe is al heel veel mogelijk. Denk aan een sponsorloop, een thuis-restaurant of een spelletjesavond. De opbrengsten gaan allemaal naar het goede doel! Heeft u ideeën voor een inzamelingsactie, extra activiteit tijdens de kerstmarkt of wilt u een kraam huren? Stuur dan een mail naar kernbeheer@hollandskroon.nl.

Activiteiten tijdens de markt
Verschillende acties zijn al bedacht. Zo is stichting AED aanwezig om aanwezigen ter plekke te scholen in hun vaardigheden in reanimatie. Ook worden inwoners uitgedaagd die dag niet zelf te koken, maar een portie erwtensoep, boerenkool-, hutspot- of spitskoolstampot af te komen halen. Bereid met producten geteeld door boeren uit onze eigen gemeente, versbereid door slagerij Ton Poelsma. Ook kunt u verspakketten kopen voor het goede doel. Twintig telers doneren heerlijke groentepakketten om zelf lasagne, risotto en ovenschotels te koken. Een kerstmarkt is niets zonder muzikale omlijsting. Er zijn al een aantal koren benaderd met de vraag of zij een glimp van hun kerstrepertoire willen laten horen op deze middag. Ook warme glühwein en chocolademelk zijn aanwezig. Alle inzamelingsacties worden op deze middag bij elkaar opgeteld. In aanwezigheid van de Dj's wordt het totaalbedrag dat is opgehaald bekend gemaakt.

Nieuwsgierig naar het opgehaalde bedrag? Er is een actiepagina gemaakt op de website van Serious Request. Hier kunt u volgen hoeveel geld de acties opleveren.donderdag 20 december

Bingo

DEN OEVER - Bingoclub Den Oever houdt een bingo in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er zijn vele leuke prijzen te winnen, zoals rollades, vlees- en bakkerspakketten en levensmiddelen. Er wordt ook een geldronde gespeeld.
10 rondjes kosten € 4.00. De aanvang is 19:30 uur, zaal open 19:00 uur.

Op de volgende donderdagen is er bingo: 6 en 20 december.vrijdag 21 december

Ontmoetings kerstdiner

WIERINGERWERF - De koks zetten voor het ontmoetingsdiner in het Kompas aan de Meeuwstraat 44 een kerstmenu op tafel. De aanvang is 17:45 uur. De gasten hebben dan ook nog de gelegenheid om na het diner naar de Kerst Sing-in te gaan.

Het ontmoetingsdiner is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten en voor mensen die door ziekte of ander ongemak niet buiten de deur kunnen eten. Het diner is bedoeld voor jong en oud, arm en rijk en voor kerkelijke en niet kerkelijke gasten.
Opgeven is noodzakelijk en kan tot 8 december bij Trudy van Arkel 0227 823136 of Marjan Lettinga 0227 581492.
Mochten er problemen zijn met vervoer of heeft u een dieet dan kunt u dat ook even doorgeven.
De kosten van het kerstdiner zijn € 5,00.vrijdag 21 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 januari 15 februari 29 maart
18 januari 1 maart 12 april
1 februari 15 maart 26 april prijsuitreiking


vrijdag 21 december

Kerstfeest in de Jordaan

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de voorstelling 'Kerstfeest in de Jordaan' in theater De Kampanje in Den Helder.

In deze voorstelling blikken Johnny Jordaan (Rob van Meeberg), Tante leen (Mieke Stemerdink) en Willy Alberti (Harry Slinger) vanuit de hemel met veel plezier terug op het aardse bestaan en op mooie en gezellige kerstdagen in de Jordaan. Alles omlijst door hun grote successen en kerstliederen.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 22 december

Kerststukje maken

SCHOORL - Kom in de gezelligste tijd van het jaar naar Buitencentrum Schoorlse Duinen. Met materiaal uit de duinen maak je zelf een origineel kerststukje. Enthousiaste vrijwilligers van Staatsbosbeheer staan klaar om je te helpen van 14:00-16:30 uur.

Geschikt voor alle leeftijden! De kosten zijn € 10,00 incl. materiaal. Inloop tot 15.30 uur. Tip: neem je eigen snoeischaartje mee!
Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 22 december

Kerstconcert Roon Staal

OUDESLUIS - Zanger en componist Roon Staal geeft een Kerstconcert in het Cultuurkerkje Oudesluis. Niet allen klassieke kerstsongs en kerstcarols als The First Noël, Oh Holy Night, Silent Night/Stille Nacht maar ook het prachtige Pie Jesu zullen u in Kerststemming brengen.

Roon Staal is woonachtig op Wieringen. Maar een deel van het jaar verblijft hij in het verre oosten van Rusland waar hij ook aan zijn muzikale carrière werkt en geregeld concerten geeft. Naast alle concerten in Nederland staan ook Japan en Engeland dit jaar op het programma om een concert te verzorgen. Begin 2019 gevolgd door een optreden in het Philharmonisch Concertgebouw te Vladivostok. Staal deed als kind al mee aan tv-producties. Later was hij actief als musical-acteur in verschillende musicals als Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat. Voor zijn rol als Peter Koot in laatstgenoemde musical heeft hij een nominatie voor een musicalaward op zijn naam staan. Inmiddels heeft Staal 10 albums op zijn naam staan. Tijdens de Kersttour 2017 is zijn Kerstalbum 'The Christmas Album' uitgebracht, opgenomen in de studio te Vladivostok.Wees welkom in het huis zonder naam
Voor de een is Kerstmis een religieus feest, een tijd voor bezinning. Voor de ander is de Kerst een sfeerfeest met familie. Het einde van het donker. Een zonnewendefeest omdat de dagen weer gaan lengen. Voor beide aanhangers geldt dat de Kerst het oude seizoen afsluit en het nieuwe jaar inluidt. Een sfeervol concert als bron voor overwegingen over het oude en bezinning op het nieuwe jaar. "Wees welkom in het huis zonder naam, zonder stempel en wees daar jezelf, zoals het ooit was bedoeld" dat schreef zijn eveneens van Wieringen afkomstige collega componist Jeroen Zijlstra.

Het concert begint om 20:00 uur en de entree is € 15,00 (excl. reservering, incl. koffie / thee bij entree).
Kaarten bij de ingang of reserveren via www.cultuurkerkje.nl.zaterdag 22 december

Winter/kerst showdiner

't VELD - Het kwartet Moment, duo Twee Bier zonder Baco en Partycentrum De Vriendschap organiseren een winter/kerst showdiner

Moment bestaat uit Erwin ,Linda, Leslie & Suzanne, 4 vrienden met een gezamenlijke
Passie: zingen. Ze beschikken over een uitgebreid feestrepertoire en brengen deze avond ook zeker een paar liederen met een kerstsfeertje.Twee Bier zonder Baco brengt een energieke en interactieve show met ook een klein kerstsfeertje erin, maar ook nummers van Frans Duijts, Marco Borsato en
van Après-ski tot André Hazes.

De ontvangst is vanaf 20:00 uur met een welkomst drankje. Aansluitend Hollandse bar, voorgerechtje, hoofdgerechten buffet, en dessert.
Met een kop koffie of thee ter afsluiting om 0:45 uur.
Het Showdiner in Partycentrum De Vriendschap, Rijdersstraat 92, kost € 59,50 per persoon.
Reserveren via info@vriendschap-tveld.nl.zaterdag 22 december

Opvliegers 4: Trossen Los!

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de musicalvoorstelling 'Opvliegers 4: Trossen Los!' in theater De Kampanje in Den Helder.

De vier vriendinnen, Loes (Rian Gerritsen), Moniek (Sandra Mattie), Joke (Anouk van Nes) en Shirley (Joanne Telesford) gaan aan boord van een cruiseschip op reis. Maar hebben allemaal moeite om hun problemen aan de wal te laten.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zondag 23 december

Kerstvoorstelling

SCHOORL - Hoe vieren de dieren eigenlijk kerstmis? Jan Klaassen komt daar wel achter als hij een kerstboom aan het zoeken is in het bos van Kabouter Zako. Katrijn maakt kerstknakkertjes en dat kunnen we ruiken en misschien ook wel proeven.

Kom kijken naar dit vrolijke kerstavontuur van Poppentheater Belletje Sterk in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.
Na de voorstelling knutselen de kinderen een eigen kabouter. De voorstelling is om 11:00 en 15:00 uur. Een kaartje kost € 8,00, inclusief kaboutersap.
Voor kinderen van 3 jaar t/m 8 jaar. En stiekem ook voor de ouders of opa en oma.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 23 december

Het Zwanenmeer

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de balletvoorstelling 'Het Zwanenmeer' in theater De Kampanje in Den Helder.

Het Ballet van de Russische Staatsopera van Tatarstan brengt deze balletklassieker op muziek van Tsjaikovski op het toneel. Het vertelt het beroemde liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, die door de boze tovenaar in een zwaan is veranderd.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 24 december

Kerstnachtviering Michaëlskerk

OOSTERLAND - Het is weer tijd voor de kerstnachtviering in Oosterland. Ook dit jaar zijn er twee vieringen. De eerste viering begint om 20:00 uur en de tweede om 22:00 uur.

In de sfeervol versierde kerk krijgt u dit jaar bij de kerstnachtviering een inkijkje bij B.V. 'De Tijd'.
We ontmoeten ijverige werknemers die het rad van de tijd draaiende houden en tegelijk een oogje in het zeil houden of Vadertje Tijd het nog wel in de hand heeft.
Alles lijkt goed te gaan, tot Maria er opstandig een stokje voor steekt en Vadertje Tijd een drastisch besluit neemt.
Hoe het afloopt en wat het ons vandaag te zeggen heeft? Dat kunt u zien, horen en vooral ervaren in deze viering die als titel heeft 'Het is tijd'.
Aan de viering wordt meegewerkt door het Michaëlskoor en kerstorkest o.l.v. Marco Mosk.
Meer informatie op www.zininoosterland.nl.maandag 24 december

Kerst Engelenhealing

ANNA PAULOWNA - Karin en Robert Gilhuijs verzorgen een speciale Engelenhealing in het teken van de kerst. De avond zal worden geopend met een kerstboodschap van Aartsengel Raphaël en de Engelen van het Licht en een inleiding over de Engelen in de kerstperiode, waarna Robert vanuit meditatieve staat een groepshealing zal geven en de groep en een ieder individueel liefdevol zal aanraken met de genezende energie die de Engelen van het Licht toesturen, waarbij een diepe geestelijke rust ervaren kan worden.

Een Engelenhealing als helende reis, waarbij het zelfgenezend vermogen van de mens geactiveerd wordt. De healing ondersteunt tevens bij blokkades in lichaam en geest en voor het opruimen van stress, drukte en emoties. Na de healing zal Karin de aanwezigen waar nodig helpen en begeleiden bij vragen. Het belooft een mooie en energievolle avond te worden die geschikt is voor jong en oud.Robert is een healer en ingewijde van de nieuwe tijd en geeft al jaren in zowel groepsverband als op individuele basis healings en begeleidt samen met Karin de mensen op hun weg van transformatie, zelfgenezing en omvorming.

Locatie praktijkruimte Karo's Zorg, Molenvaart 297 in Anna Paulowna. De Engelenhealing wordt gegeven begint om 19:30 uur en duurt tot ca. 21:30 uur.
Voor verdere informatie en/of opgave deelname kunt u terecht op de website www.karoszorg.nl of 0223-522149.maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 december

Kerstdiner in Restaurant Bij Ons Thuys

STROE - Het Kerstmenu van Restaurant Bij Ons Thuys is bekend! Hendrik, Michèle en René hebben dit jaar gekozen voor een menu vol klassieke kerstgerechten, met een moderne twist.

De kerstdeuren staan drie dagen open en Restaurant Bij Ons Thuys serveert een 6-gangen tellend speciaal Kerst keuzemenu. Op Kerstavond en Tweede Kerstdag zijn er nog enkele tafeltjes vrij, dus wees er snel bij!

Natuurlijk zal het Kerstdiner zoals altijd plaatsvinden op Stroe. Bij Ons Thuys werkt op het moment hard aan haar tweede locatie aan de Voorstraat in Den Oever, maar deze zal pas in de loop van volgend voorjaar openen.

Wellicht dus volgend jaar een Kerstdiner aan de haven, maar dit jaar nog vertrouwd op Stroe!
Reserveren is mogelijk via 0227 511312 of op www.bijonsthuys.nl.
woensdag 26 december (tweede kerstdag)

Kerst bridgedrive

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen organiseert een gezellige Kerstdrive in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is € 12,00 per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs. Bridgers waarvan bij de club geen NBB-nummer bekend is betalen € 1,00 per persoon extra.
Er kunnen maximaal 50 paren deelnemen. De bridgeparen worden naar sterkte ingedeeld in lijnen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot 25 december via de agenda op de website van Bridgeclub Wieringen.
Wie dit te lastig vindt mag zich ook via de telefoon aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.donderdag 27 december

Kerstvoorstelling

SCHOORL - Hoe vieren de dieren eigenlijk kerstmis? Jan Klaassen komt daar wel achter als hij een kerstboom aan het zoeken is in het bos van Kabouter Zako. Katrijn maakt kerstknakkertjes en dat kunnen we ruiken en misschien ook wel proeven.

Kom kijken naar dit vrolijke kerstavontuur van Poppentheater Belletje Sterk in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.
Na de voorstelling knutselen de kinderen een eigen kabouter. De voorstelling is om 11:00 en 15:00 uur. Een kaartje kost € 8,00, inclusief kaboutersap.
Voor kinderen van 3 jaar t/m 8 jaar. En stiekem ook voor de ouders of opa en oma.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.vrijdag 28 december

Sportieve Doedag

BREEZAND - De basisscholieren hoeven zich in de kerstvakantie niet te vervelen. Zij kunnen zich weer bezighouden met een dag vol sport, spel en plezier. In zwembad Den Krieck en sporthal de Zwaluwvluchthal wordt weer de jaarlijkse doedag georganiseerd.Er kunnen maximaal 168 kinderen aan meedoen, dus geef je snel op hiervoor (vol is vol). De kinderen worden verdeeld in twee groepen.
De ene groep start in het zwembad met waterspellen als 'vlotmaken', 'lettersduiken', 'lange mat lopen' of 'haaienrace'.
De andere groep gaat in de sporthal aan de slag met leuke balspellen. Na het middageten worden de groepen omgeruild.De kosten zijn slechts € 5,00 per persoon. De Doedag is van 10:00 tot 15:00 uur voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar (zwemdiploma A verplicht).
Opgave via inschrijfformulier, bij de kassa van zwembad Den Krieck t/m 23 december.
Meer info: www.denkrieck.nl of tel.0223 522421.vrijdag 28 december

Lichtje knutselen

SCHOORL - Kinderen t/m 10 jaar kunnen zich aanmelden voor het maken van een eigen lichtje, waarna ze met de groep een prachtige route door de donkere Schoorlse duinen lopen. Een Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer zal deze activiteit begeleiden.

Natuurlijk kunnen ouders of andere begeleiders meedoen.
De deelname is € 7,50 per persoon, incl. materiaal en na afloop wat lekkers bij de vuurkorf. Het knutselen begint om 16:30 uur met aansluitend de wandeling.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.vrijdag 28 december

Lichtjeswandeling

SCHOORL - In de donkere tijd van het jaar brengt Staatsbosbeheer licht in de duisternis met de lichtjeswandeling. Je loopt langs een mooie route in de donkere duinen van Schoorl, die verlicht wordt door lichtjes. Onderweg beleef je de stilte van de avond afgewisseld met magische momenten.

Na afloop staan bij het Buitencentrum vuurkorven klaar om je aan te warmen.
De wandeling start vanaf 18:00 uur. Elke 10 minuten vertrekt een groep van max. 25 personen vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.
De laatste groep vertrekt om 20:00 uur. De wandeling is ca. 6 kilometer en gaat over paden en door de zandvlakte. Goede wandelconditie is dus noodzakelijk.De deelname is € 7,50 per persoon. Na afloop trakteren we je op iets lekkers voor bij de vuurkorf.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 29 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zondag 30 december

Kerstvoorstelling

SCHOORL - Hoe vieren de dieren eigenlijk kerstmis? Jan Klaassen komt daar wel achter als hij een kerstboom aan het zoeken is in het bos van Kabouter Zako. Katrijn maakt kerstknakkertjes en dat kunnen we ruiken en misschien ook wel proeven.

Kom kijken naar dit vrolijke kerstavontuur van Poppentheater Belletje Sterk in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.
Na de voorstelling knutselen de kinderen een eigen kabouter. De voorstelling is om 11:00 en 15:00 uur. Een kaartje kost € 8,00, inclusief kaboutersap.
Voor kinderen van 3 jaar t/m 8 jaar. En stiekem ook voor de ouders of opa en oma.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 30 december

Oudejaarsconference Arie Vuyk

WIERINGERWERF - Arie Vuyk speelt in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, zijn Oudejaarsconference 2018 'Vlak voor de finish'.

Bij veel cabaretiers denk je: Man, vertel eens wat nieuws. Arie doet dat! Hij trok zich terug in de Oostvaardersplassen en schreef samen met zijn zorgrobot de oudejaarsconference 'Vlak voor de finish'. Want dat is de plek waar je ideeën krijgt of blunders begaat en overgaat naar iets nieuws.

Gemeenteraadsverkiezingen, haperende klapschaatsen,The Passion en nog veel meer vervelende zaken passeren de revue, evenals de meest eenzame man van Europa.
Arie fileert de tijdgeest, en samen met typetjes, liedjes en heel veel grappen gaat hij in een recordtempo de finish over.

De voorstelling begint om 16:00 uur en de toegang is € 10,00.
Reserveren kan via reserveringen@decultuurschuur.nl, telefonisch 0227-820784 of aan de balie van de Cultuurschuur.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.maandag 31 december (oudjaar)

Oudejaars bridgedrive

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen organiseert een Oudejaarsdrive in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is € 12,00 per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs. Bridgers waarvan bij de club geen NBB-nummer bekend is betalen € 1,00 per persoon extra.
Er kunnen maximaal 50 paren deelnemen. De bridgeparen worden naar sterkte ingedeeld in lijnen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot 30 december via de agenda op de website van Bridgeclub Wieringen.
Wie dit te lastig vindt mag zich ook via de telefoon aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.(ADVERTENTIE)

HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, internet en e-mail tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.

De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel. (0227)592010 of 06 1849 3417; e-mail loos.bert1@gmail.com.

Bert geeft ook computerhulp aan huis, zoals het installeren van apps en software, het instellen van internet of wifi en het oplossen van problemen. De kosten zijn € 26,00 per uur.donderdag 3 januari

Strikken & Stropers

SCHOORL - Ben jij niet bang in het donker? Kom dan helpen! Een spannend spel voor stoere jongens en meiden tot 13 jaar. De laatste tijd ziet de boswachter van Staatsbosbeheer regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt nu speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren die in de strikken gevangen zitten te bevrijden.

Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Ook erg leuk als verjaardagspartijtje. Het avontuur begint vanaf 18:00 uur. Verzamelen bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Er wordt elke 10 minuten gestart met een nieuw team. De tocht duurt 1,5 uur en er kan per team van maximaal 10 personen worden ingeschreven. De laatste groep start om 19:00 uur.Deelname per team is € 85,00. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.
Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee. Na afloop mag je een broodje bakken bij een vuurkorf en krijg je warme chocolademelk. Het beste team wordt bekend gemaakt op de Facebookpagina van de Schoorlse Duinen.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.donderdag 3 januari

Nieuwjaarsreceptie Bedrijvengroep Niedorp

't VELD - Bedrijvengroep Niedorp houdt haar nieuwjaarsreceptie bij Partycentrum de Vriendschap. De aanvang is 20:00 uur.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt. Ook wordt het door leden van de Bedrijvengroep Niedorp aangeboden Ondernemerspakket uitgereikt. Daarnaast zal de Rabobank deze avond de Rabo Startersprijs uitreiken.vrijdag 4 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 januari 1 maart 12 april
1 februari 15 maart 26 april prijsuitreiking
15 februari 29 maart


vrijdag 4 januari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Wandelen met de Nachtwaker kan ook op 25 januari en 8 en 22 februarivrijdag 4 januari

Cursus mindful mediteren

ANNA PAULOWNA - Wil je leren mediteren of mediteer je al en wil je dit in een groep doen? Karin en Robert Gilhuijs van Karo's Zorg gaan van start met de themacursus mindful mediteren in rijkdom en overvloed.

Een cursus over meditatie en verandering, waarbij je gaat voelen dat je je eigen creatie bent en dat je alles kunt bewerkstelligen wat je wilt. Meditatie zorgt voor innerlijke rust, balans en voor heling van lichaam en geest. Voor een ieder die meer rust in zijn leven wil. Maar meditatie is ook een goede ondersteuning bij diverse fysieke en geestelijke klachten zoals bij een burn-out, slaapproblemen, epilepsie, etc. Er gaat geoefend worden met verschillende meditatieoefeningen die op een stoel plaatsvinden. Ervaring is niet nodig.

De cursus wordt gegeven in de praktijkruimte van Karo's Zorg, Molenvaart 297 in Anna Paulowna.
De cursusdata zijn vrijdag 4, 11, 18, 25 januari en 1 februari 2019 van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Karin Gilhuijs is docent en bloesemtherapeut en geeft samen met Robert spirituele life-coaching in hun praktijk voor spiritualiteit en innerlijke bewustwording in Anna Paulowna, daarnaast duidt zij vanuit een esoterische invalshoek horoscopen. Robert Gilhuijs is daarnaast auteur, docent en geeft lezingen.
Voor verdere informatie en/of opgave deelname kunt u terecht via de website www.karoszorg.nl of 0223-522149.zaterdag 12 januari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 9 februari , 16 maart, 6 april, 11 mei en 8 juni.
In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
zondag 13 januari

Simone Honijk Kwartet

WIERINGERWERF - Het Simone Honijk Kwartet geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Liefhebbers van Jazz, in de puurste zin van het woord, kunnen zich verliezen in deze muziek gebracht door Simone Honijk en haar muzikale begeleiders.Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

De volgende muzikale optredens onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer zijn op:
• Zondagmiddag 10 februari: Jenny Sings
• Zaterdagavond 9 maart: Celliste Hanneke Rouw
• Zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronadomaandag 14 januari

Psychometrie

WESTERLAND - Gertien van der Gracht verzorgt voor Stichting Open Lotus Wieringen een avond psychometrie aan de hand van foto's van overledenen.

De uit Hoorn afkomstige Gertien is, met haar opgewekte en vrolijke uitstraling, een graag geziene gast. Zij is in staat om aan de hand van de door u meegenomen bloem, bosje bloemen of een foto van een overleden persoon in korte tijd heel veel informatie door te geven. Gelieve notitiemateriaal mee te nemen

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
Deelname kost € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 16 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Er is weer een dag klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

De aanvang is 10:00 uur en iedereen is van harte welkom. De kosten zijn € 16,00, inclusief lunch en koffie.
Ook is er een verloting met mooie prijzen. Aanmelden kan voor aanvang in het dorpshuis.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.vrijdag 18 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 februari 15 maart 12 april
15 februari 29 maart 26 april prijsuitreiking
1 maart


zondag 20 januari

Ramon van Engelenhoven

WINKEL - Pianist Ramon van Engelenhoven geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Op zesjarige leeftijd begonnen met pianospelen en vele concerten later nu in het kerkje van Winkel te beluisteren. Een virtuoos op de piano. Ramon sloot zijn bacheloropleiding aan het conservatorium af met een 10 en won op jonge leeftijd al diverse concoursen. Meerdere keren te beluisteren geweest op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Ook trad hij op in Canada en de V.S. op uitnodiging van het Prinses Christina Concours, waaronder bij Prinses Christina thuis.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.zaterdag 19 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De volgende data zijn 23 februari, 23 maart en 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).zaterdag 19 januari

Jubileumconcert Bright Singing

MIDDENMEER - Het koor Bright Singing uit de Wieringermeer bestaat 10 jaar. Alle reden om onder leiding van dirigent Wim Broer een mooi jubileumconcert te presenteren. Dat zal plaatsvinden vanaf 20:00 uur in de Ontmoetingskerk, Professor Ter Veenweg.Het koor wordt begeleid door de twee vaste pianisten Remi Gunther en Simon de Boer.
Er zal een breed scala aan liederen voorbij komen. Een enkel liedje uit het verleden, maar ook veel nieuw repertoire. Maar dit is nog niet alles. Theaterpersoonlijkheid Ernest Beuving is ook van de partij. Met Ernest trad het koor vorig jaar op in de Kampanje in Den Helder en het werd een prachtige avond vol humor en muziek. Niet alleen het koor maar ook het publiek genoot met volle teugen.

Het concert is eenmalig, kaarten te bestellen via albertienlentz@gmail.com. De prijs is € 12,50, inclusief een pauzedrankje.vrijdag 25 januari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Wandelen met de Nachtwaker kan ook op 8 en 22 februarizaterdag 26 januari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 30 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 27 februari, 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.vrijdag 1 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
15 februari 15 maart 12 april
1 maart 29 maart 26 april prijsuitreiking


woensdag 6 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.vrijdag 8 februari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Wandelen met de Nachtwaker kan ook op 22 februarizaterdag 9 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 16 maart, 6 april, 11 mei en 8 juni.
In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
zondag 10 februari

Jenny Sings

WIERINGERWERF - Jenny Sings geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Met haar liedjes weet Jenny haar publiek steeds weer te verrassen, ontroeren en te verblijden. Zij kan een gevoel over brengen waardoor haar publiek op sfeervolle, muzikale wijze wordt geraakt.Bij zingen gaat het om het overbrengen van een gevoel. Daarbij is emotie het allerbelangrijkste ingrediënt om je verhaal te vertellen. Het geheim is niet te veel nadenken, en méér geven dan je dacht.

Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

De volgende muzikale optredens onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer zijn op:
• Zaterdagavond 9 maart: Celliste Hanneke Rouw
• Zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronadomaandag 11 februari

Lezing Ineke Brinkmann

WESTERLAND - Ineke Brinkmann geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing over 'magische krachtplaatsen / heilige plaatsen'.

Ontwikkeling is de rode draad in mijn leven. Alle opleidingen, trainingen en workshops die ik volgde, deed ik in eerste instantie voor mijzelf. Eén van mijn passies is het delen van mijn liefde voor magische plaatsen en krachtplaatsen. Ik begeleid al jaren reizen voor mensen die graag meer willen weten en ontdekken over krachtplaatsen.
Veel mensen die een magische krachtplaats/heilige plaats bezoeken, voelen wel iets maar kunnen er verder niets mee; zij maken een foto en vervolgen hun reis. Tijdens mijn reizen is dat anders. Je leert via eenvoudige energie-oefeningen je open te stellen voor de energie op deze plaatsen. Daar hoef je geen speciale gave voor te hebben; je hoeft er alleen maar nieuwsgierig naar te zijn en er veel plezier in te hebben.


Tijdens de lezing komen o.a. aan de orde:
- Wat zijn krachtplaatsen, wat kun je daar ervaren?
- Welk type krachtplaatsen zijn er (o.a. in Nederland, België, Engeland)?
- Wat voor invloed kan een krachtplaats hebben?
Ook zal Ineke Brinkmann enkele eenvoudige oefeningen doen en uiteraard geeft zij informatie over haar nieuwe reis naar krachtplaatsen op Ibiza die zij in 2019 begeleidt.

Wie is Ineke Brinkmann?
Zij is mentaal coach voor mens en dier. Vanaf 1983 is zij gediplomeerd reader en healer, adem- en ontspanningstherapeut, gespecialiseerd in sjamanisme en in intuïtieve communicatie met mens, dier en natuur.

Ik heb succesvolle reizen naar krachtplaatsen in Egypte, Duitsland, België, Nederland en Griekenland begeleid. Momenteel organiseer ik een reis naar krachtplaatsen op magisch Ibiza. Ook deel ik graag mijn kennis. Dit doe ik aan de hand van lezingen, cursussen, consulten en individuele sessies.
Voor meer informatie kun je kijken op www.isabe.nl.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 13 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.vrijdag 15 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 maart 29 maart 26 april prijsuitreiking
15 maart 12 april


zaterdag 16 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zondag 17 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen, Belterlaan 1.Deze gezellige markt in de sporthal biedt vintage spullen, speelgoed, gereedschap, antiek, curiosa en huishoudelijke artikelen.
De toegang is € 2,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.zondag 17 februari

Grupo del Sur

WINKEL - Grupo del Sur geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

'Desde Adentro': van binnenuit. Zo is de muziek van Astor Piazzolla, zo speelt Grupo del Sur. Piazzolla transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek en behield passie, hartstocht en melancholie, maar verrijkte de muziek met elementen uit klassieke muziek en jazz. In het programma veel composities van Piazzolla die nog niet eerder door Grupo del Sur gespeeld werden. Zij maken van elk concert op de bandoneon,viool, piano, gitaar en contrabas een onvergetelijke belevenis voor vertolkers en luisteraars.Kaarten kosten € 15,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 18 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.dinsdag 19 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.woensdag 20 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.donderdag 21 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.vrijdag 22 februari

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 23 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 23 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 23 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De volgende data zijn 23 maart en 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).woensdag 27 februari

Workshop Leren luisteren

MIDDENMEER - In Hollands kroon, Poststraat 16, vindt van 19:30 tot 21:30 uur de gratis workshop 'Leren luisteren' plaats. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod. De gemeente Hollands Kroon biedt deze workshop gratis aan.

Alle ouders/opvoeders kennen het moment dat zij merken dat hun kind niet naar hen luistert. Het is normaal dat kinderen grenzen uitproberen, maar ze moeten ook leren om te gehoorzamen. Ouders/opvoeders kunnen een kind leren om mee te werken en zich goed te gedragen. Zo helpt het om een plan te hebben voor situaties wanneer hun kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat hun kind luistert naar wat zij vragen en zeggen. In deze workshop worden tips gegeven om te helpen kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen gevraagd wordt. Daarnaast is er voldoende ruimte om met andere ouders/opvoeders ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?
• Waarom zijn kinderen ongehoorzaam?
• Hoe kan men voorkomen dat een kind ongehoorzaam wordt?
• Hoe kan men een kind grenzen leren?
• Hoe kan men omgaan met problemen als het nodig is?
• Hoe kan men duidelijke instructies geven?

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?
Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

Aanmelden en/of meer informatie
Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8:30-16:30 uur).woensdag 27 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.donderdag 28 februari t/m maandag 4 maart

Lentetuin

BREEZAND - Het is weer tijd voor de Lentetuin Breezand. Jong en oud kunnen zoals ieder jaar weer genieten van duizenden kleurrijke bloemen en een rijk gevulde beursvloer. Duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla's, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen kondigen het voorjaar aan. Fraaie presentaties, decoraties en bloemstukken zorgen voor inspiratie en een ultiem voorjaarsgevoel.

Vele handen maken licht werk. Zo staan er weer ruim 160 vrijwilligers klaar om mee te helpen


Foto: Sfeerimpressie 2018 door Rosemarie van Bentum/AP Fotografie

Beurs
Naast de bloemenshow is er ook een uitgebreide Voorjaarsbeurs met een breed scala aan artikelen voor eigen huis en tuin. Voor het vakpubliek is een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Bekende, maar ook nieuwe standhouders zorgen voor een rijk gevarieerd aanbod. Uiteraard is er ook een restaurant voor de inwendige mens en voor de kleintjes is er het gezellige 'kindertuintje' waar ze kunnen meedoen met verschillende spelletjes.

Openingstijden:
Donderdag van 10:00 tot 21:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur
Zondag van 10:00 tot 20:00 uur
Maandag van 10:00 tot 19:00 uur
De Voorjaarsbeurs sluit iedere dag een uur eerder

De Lentetuin Breezand vindt plaats op het Sportcomplex van Zap, Ceresplein 1, 1764 HD Breezand.
Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van NoordHolland.vrijdag 1 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 15 en 29 maart, 12 en 26 april (prijsuitreiking)woensdag 6 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 9 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 9 maart

Hanneke Rouw

WIERINGERWERF - Hanneke Rouw (cello) geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Een must voor fans van klassieke muziek is het optreden van de getalenteerde celliste Hanneke Rouw. Een unieke kans om te genieten van het boeiende en alom geliefde muziekinstrument.Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Het laatste muzikale optreden onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer is op zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronado.maandag 11 maart

Lezing Dorien Hoogerheide

WESTERLAND - Dorien Hoogerheide geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing over 'innerlijke kracht'.

Hoe kom je gemakkelijker in je kracht te staan?
Waarom raak je die soms zo snel kwijt?
Hoe kun je je beter bewust worden van je innerlijke kracht?
Deze vragen worden beantwoord tijdens een gechannelde lezing door Dorien Hoogerheide.

Ook zal de Bovenwereld uiteenzetten hoe het zover heeft kunnen komen dat de mens zijn innerlijke kracht steeds meer kwijtraakt. Daarna worden er oplossingen gegeven. Die oplossingen komen ter plekke door, evenals een meditatie om weer in je innerlijke kracht te komen. De lezing wordt opgenomen en kan u via email worden toegestuurd.
Na de pauze is er gelegenheid tot vragen stellen over dit onderwerp.

Dorien is al twintig jaar medium en spreekt met God. Het klinkt misschien vreemd, maar als je beseft dat God met iedereen spreekt, kun je het in een ander perspectief zien. Dorien heeft twee boeken geschreven waarin God uitleg geeft over de toestand van de wereld en oplossingen geeft voor dagelijkse en mondiale problemen.

Mocht u meer informatie willen over Dorien en haar boeken dan kunt u dit vinden op haar website www.berichtenvanboven.nl.
U kunt zich dan ook abonneren op haar nieuwsbrief die elke maand een gechanneld bericht bevat.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 13 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Er is weer een dag klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

De aanvang is 10:00 uur en iedereen is van harte welkom. De kosten zijn € 16,00, inclusief lunch en koffie.
Ook is er een verloting met mooie prijzen. Aanmelden kan voor aanvang in het dorpshuis.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.vrijdag 15 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 29 maart, 12 en 26 april (prijsuitreiking)


zaterdag 16 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 16 maart

Walking Wieringen by Night

DEN OEVER - Na het grote succes van de afgelopen jaren organiseren de leden van volleybalvereniging 't Zwin de 3e editie van de wandeltocht 'Walking Wieringen by Night'.

De wandeltocht is 18 km lang en vol verrassingen: theater- en muziekacts, goede verzorging van de innerlijke mens, mooie lichteffecten en nog veel meer. Kortom een mooie en sfeervolle wandeltocht om niet te vergeten.Het thema van 'Walking Wieringen by Night' is Holland.
De start en finish zijn bij het scouting gebouw in Oosterland aan de Keizerspoeldijk. Het vertrek vindt tussen 19:00 en 20:00 uur plaats.

Wil je mee wandelen? Geef je dan snel op. Je kunt inschrijven via de website www.walkingwieringen.nl. Je kunt ook per groep inschrijven. De kosten zijn € 17,50 per persoon.zaterdag 16 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 6 april, 11 mei en 8 juni.
In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
zondag 17 maart

Trio42

WINKEL - Trio42 geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Trio42 wordt gevormd door drie topmusici: Merel Vercammen, Anneleen Schuitemaker en Juan Manuel Domínguez. Vol passie geven zij op harp, viool en saxofoon de muziek een nieuwe impuls in veelzijdige en fantasierijke programma's. De drie musici, als solisten op jonge leeftijd al winnaars van belangrijke (inter)nationale prijzen, hebben elkaar gevonden in een zoektocht naar repertoire voor deze onbekende, maar verrassend mooie samenstelling.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.woensdag 20 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 23 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 23 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De laatste avond is op 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart

Musical 'Bad Girls'

DEN OEVER - Na hun avontuur in het land van Oz gaat Thalia dit jaar achter de tralies in de musical Bad Girls.

Het verhaal speelt zich af in de G vleugel van de Larkhall vrouwen gevangenis, waar Helen Steward net intrede heeft gedaan als het nieuwe afdelingshoofd. Zij heeft veel ambitie om de vrouwen in de gevangenis een menswaardiger bestaan te geven, maar wordt daarin flink tegengewerkt door hoofd cipier Jim Fenner en z'n rechterhand Silvia Hollamby, beiden erg van de oude stempel en dol op discipline.
In de gevangenis maken we ook kennis met de gedetineerde vrouwen, met elk hun eigen verhaal. Zoals Shell Dockley, die vastzit wegens moord op de nieuwe vriendin van haar ex en haar maatje Denny Blood die het kindertehuis waar ze woonde in brand heeft gestoken. Ook zijn er de twee Julie's, die vast zitten wegens tippelen en diefstal, om zo het schoolgeld voor hun kinderen te kunnen betalen. De zeer gelovige Chrystal Gordon zit vast wegens diefstal en voelt zich hoog verheven boven iedereen, omdat de heer haar steunt. En dan is er Nikki Wade, die een agent heeft vermoord omdat hij haar vriendin aan het verkrachten was. Helen doet er alles aan om Nikki te helpen haar hoger beroep te winnen... En dan lijkt er iets moois op te bloeien tussen die twee, die elkaar begrijpen en aanvoelen als geen ander. Als Yvonne Atkins, vrouw van maffia baas Charly Atkins, haar intrede doet in Larkhall zorgt dat voor heel wat opschudding, net als de tragische gebeurtenis waardoor de gevangenen in opstand komen. Als blijkt dat Jim Fenner Helen in een kwaad daglicht wil stellen, om zo haar baan in te pikken, is junior cipier Justin vast besloten de waarheid boven tafel te brengen en Jim neer te halen. Samen met de gevangenen zet hij een plan op om Jim op heterdaad te laten betrappen en zo de baan van Helen veilig te stellen. Of dit lukt?

Dat kunt u komen zien in de eigentijdse versie van de musical Bad Girls, gebaseerd op de immens populaire, Britse tv serie die vanaf 1999 8 seizoenen op de Britse tv te zien was. En tot op de dag van vandaag wordt deze serie nog herhaald en weet een miljoenen publiek te scoren. De musical Bad Girls is gebaseerd op de eerste 3 seizoenen van deze serie en heeft nog steeds een enorme fan base over de hele wereld.

U kunt de helden gewoon in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever ontmoeten bij de musical Bad Girls.
De voorstelling begint om 20:00 uur.

Kaarten kosten € 19,75 per stuk, inclusief garderobe, en zijn te koop via www.thalia-hollandskroon.nl.
zondag 24 maart

Musical 'Bad Girls'

DEN OEVER - Na hun avontuur in het land van Oz gaat Thalia dit jaar achter de tralies in de musical Bad Girls.

Het verhaal speelt zich af in de G vleugel van de Larkhall vrouwen gevangenis, waar Helen Steward net intrede heeft gedaan als het nieuwe afdelingshoofd. Zij heeft veel ambitie om de vrouwen in de gevangenis een menswaardiger bestaan te geven, maar wordt daarin flink tegengewerkt door hoofd cipier Jim Fenner en z'n rechterhand Silvia Hollamby, beiden erg van de oude stempel en dol op discipline.
In de gevangenis maken we ook kennis met de gedetineerde vrouwen, met elk hun eigen verhaal. Zoals Shell Dockley, die vastzit wegens moord op de nieuwe vriendin van haar ex en haar maatje Denny Blood die het kindertehuis waar ze woonde in brand heeft gestoken. Ook zijn er de twee Julie's, die vast zitten wegens tippelen en diefstal, om zo het schoolgeld voor hun kinderen te kunnen betalen. De zeer gelovige Chrystal Gordon zit vast wegens diefstal en voelt zich hoog verheven boven iedereen, omdat de heer haar steunt. En dan is er Nikki Wade, die een agent heeft vermoord omdat hij haar vriendin aan het verkrachten was. Helen doet er alles aan om Nikki te helpen haar hoger beroep te winnen... En dan lijkt er iets moois op te bloeien tussen die twee, die elkaar begrijpen en aanvoelen als geen ander. Als Yvonne Atkins, vrouw van maffia baas Charly Atkins, haar intrede doet in Larkhall zorgt dat voor heel wat opschudding, net als de tragische gebeurtenis waardoor de gevangenen in opstand komen. Als blijkt dat Jim Fenner Helen in een kwaad daglicht wil stellen, om zo haar baan in te pikken, is junior cipier Justin vast besloten de waarheid boven tafel te brengen en Jim neer te halen. Samen met de gevangenen zet hij een plan op om Jim op heterdaad te laten betrappen en zo de baan van Helen veilig te stellen. Of dit lukt?

Dat kunt u komen zien in de eigentijdse versie van de musical Bad Girls, gebaseerd op de immens populaire, Britse tv serie die vanaf 1999 8 seizoenen op de Britse tv te zien was. En tot op de dag van vandaag wordt deze serie nog herhaald en weet een miljoenen publiek te scoren. De musical Bad Girls is gebaseerd op de eerste 3 seizoenen van deze serie en heeft nog steeds een enorme fan base over de hele wereld.

U kunt de helden gewoon in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever ontmoeten bij de musical Bad Girls.
Vandaag om 14:30 uur is een matineevoorstelling.

Kaarten kosten € 19,75 per stuk, inclusief garderobe, en zijn te koop via www.thalia-hollandskroon.nl.
woensdag 27 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.woensdag 27 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 17 april (paasbingo) en 15 mei.vrijdag 29 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De volgende klaverjasavonden zijn op 12 en 26 april; dan is ook de prijsuitreikingzaterdag 6 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 6 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 11 mei en 8 juni.
In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
maandag 8 april

Psychometrie

WESTERLAND - Jacinta Hoogland verzorgt voor Stichting Open Lotus Wieringen een avond psychometrie aan de hand van voorwerpen.

Jacinta Hoogland gaat vertellen over het mediumschap. En zij geeft duidelijke en directe boodschappen via foto's of voorwerpen.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.vrijdag 12 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is 26 april; dan is ook de prijsuitreikingzaterdag 13 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Deze laatste klaverjasavond is een vrije avond en naast de dagprijzen worden ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.
Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.zaterdag 13 april

Manito en zangeres Mónica Coronado

WIERINGERWERF - Manito geeft met zangeres Mónica Coronado voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Gipsyflamenco gitarist Manito was al meerdere malen te gast met zijn groep La Manouche en zorgde voor onvergetelijke optredens.
Nu komt hij met de vurige Spaanse zangeres Mónica Coronado.Een gepassioneerd concert door de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito. Deze muziekvoorstelling bestaat uit een verfijnde selectie Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.zondag 14 april

Marjolein de Wit & Martin Zonnenberg

WINKEL - Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Marjolein de Wit bespeelt o.a. dwarsfluit, blokfluit, tin whistle en low whistle.
Martin Zonnenberg begeleidt, naast solo orgelspel, deze avond Marjolein aan de vleugel en op het orgel.
Hij bewijst dat orgelmuziek niet altijd zwaar op de hand hoeft te zijn. Hij kan het orgel laten zingen en dansen. Muziek voor iedereen: klassiek, licht klassiek, filmmuziek en een knipoog naar de folk music.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.woensdag 17 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo is op 15 mei.zaterdag 20 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.vrijdag 26 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

Dit is de laatste klaverjasavond van dit seizoen; dan is ook de prijsuitreikingzaterdag 4 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 11 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavond is op zaterdag 8 juni. In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
woensdag 15 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.zaterdag 18 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 1 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 8 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In de zomer is er bingo op donderdag 18 juli en 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
zaterdag 15 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 29 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 18 juli

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavond is op donderdag 15 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.
zaterdag 27 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 10 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 15 augustus

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december.zaterdag 24 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 september

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 12 oktober, 9 november en 14 december.zaterdag 21 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 5 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op zaterdag 9 november en 14 december.zaterdag 19 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 2 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavond is op zaterdag 14 december (Kerstbingo).zaterdag 16 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 30 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zaterdag 28 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Actueel...
11-12-2018 Geitenstop van kracht in Provincie Noord-Holland
11-12-2018 Raadsvergadering Hollands Kroon
10-12-2018 De vijf legendes
10-12-2018 Cursus mindful mediteren
10-12-2018 Sportieve Doedag
10-12-2018 Wonen Plus Welzijn zoekt versterking bij de Parkzicht activiteit in Hipplytushoef
10-12-2018 Willem: Good looking met een ingewikkeld gedrag
10-12-2018 Het is weer zover, bushokje vernield
10-12-2018 Huisbezoeken voor aanvraag paspoort, identiteitskaart en rijbewijs
10-12-2018 De jaarwisseling; voor de één een knalfeest, voor de ander doffe ellende
10-12-2018 Kunstig kraampje
10-12-2018 Programma
09-12-2018 Bromfietser komt ten val in Hoofdstraat Hippolytushoef
09-12-2018 Wiron verslikt zich in Oudesluis
09-12-2018 Anekdote, reactie op een foto uit de rubriek Wieringer historie
09-12-2018 Winderige maar droge Bouwbedrijf Hollands Kroon Off-Road Challange prooi voor Sven Broekaart
09-12-2018 Hardwerkend Succes uiterst effectief uit dode spelmomenten
09-12-2018 Enorm tijdelijk gebouw langs A7 bij Den Oever
09-12-2018 Een harde Brexit is ongunstig voor de vissers
09-12-2018 Succes Kasteleen met winst terug uit Egmond 2-3
09-12-2018 WR50 Concordia gearriveerd in Den Oever
09-12-2018 65-plussers laat u horen!
08-12-2018 Uitslagen
08-12-2018 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
08-12-2018 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
08-12-2018 Bescherm leidingen en meter tegen vorst
08-12-2018 Fundering voormalige Schagerkogge Strijkmolens opgegraven in Kolhorn
08-12-2018 Adopteer een boom voor een klimaatbos in de gemeente en steun 3FM Serious Request
08-12-2018 Foto van het weekend
07-12-2018 Het programma van de Cultuurschuur
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up bouwjaar 2016
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Henk op ten Berg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...