Verdiende nederlaag van Succes tegen fysiek sterk Dirkshorn
Uitgegeven op 02-12-2018 om 21:59  |  link  |  bewaar  |  print

DIRKSHORN - Het boeiende treffen van vorige week tegen De Koog werd door een goed spelend Succes nipt gewonnen, maar kreeg in Dirkshorn geen vervolg. Trainer Wouter Rood had in de opstelling gekozen voor de verrassend goed spelende vervangers in de wedstrijd tegen De Koog, dus met Stan Kok en Wonne van Bekkum in de verdediging.

De Wieringers hebben het in Dirkshorn lelijk laten zitten. Tegen de fysiek sterke spelers van Dirkshorn waren een aantal spelers niet opgewassen en gingen het duel niet of maar half aan. Als dat zo blijft zal Succes zeker niet aan een toppositie toekomen.
Toch kwam Succes na 10 minuten op een voorsprong. Job van den Esschert werd door Toine Bugel vrij voor keeper Rick Jonker aangespeeld en scoorde in tweede instantie de 0-1. Even later ging een pegel van den Esschert maar net over het doel van Dirkshorn. In deze beginfase was het een interessante strijd, waarin al zichtbaar werd dat Dirkshorn het zocht in lange halen naar voren.

Dirkshorn had na een kwartier spelen gelijk kunnen maken, maar Nick Verblauw faalde in de afwerking. De dreiging bleef aanhouden. Wilco Gootjes omspeelde de uitgelopen De Kort maar Ted Jorna wist op tijd op te ruimen. Even later bleek De Kort tijdens zijn actie zijn neus te hebben gebroken. Succes had het nagelaten een reserve keeper mee te nemen en Maikel Hoekstra nam zijn plaats onder de lat in. Het zou geen succes worden, waarvoor je Hoekstra uiteraard niets kan verwijten. Even later scoorde Nick Borst uit een hoekschop 1-1. Succes raakte van slag, want voor de rust, mede door misgrijpen van Hoekstra werd het 2-1 en later zelfs nog 3-1 waarbij de bal makkelijk weg te koppen was. De beide doelpunten werden gescoord door Wilco Gootjes, de beste man van het veld.
Na de rust.

Na de rust kreeg Succes een licht veld overwicht omdat Dirkshorn met een versterkte achterhoede ging spelen. Niet dat er veel kansen kwamen want in de duels waren de spelers van Dirkshorn scherper, maar ook slagvaardiger. Want bij een spaarzame aanval werd het zelfs 4-1, dit keer door Nathan Gootjes. Succes kreeg nog hoop toen Marc van de Kooij de stand op 4-2 bracht. Maar er was geen doorkomen aan. Toen Nick Verblauw de stand op 5-2 bracht ging de wedstrijd als een nachtkaars uit!

Uiteraard heeft de blessure van Freek de Kort een rol gespeeld, maar een aantal Wieringers moeten maar eens in de spiegel kijken, want zonder strijd te leveren, kom je er niet.