Nieuwe Scoutinggroep geïnstalleerd
Uitgegeven op 01-12-2018 om 18:28  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Bevers op Wieringen? Jazeker, want Scouting Corvus Corone installeerde zaterdag een nieuwe spelgroep, de bevers. Bij de scouting zijn nu 8 bevers actief.

Een jaar geleden nam Corvus Corone het initiatief om een groep 'bevers', kinderen van 5 tot en met 7 jaar, te starten. Na de zomervakantie startte de groep en zaterdag werden de nieuwelingen officieel geïnstalleerd.
Het feest werd geopend met een spel, want daar draait het immers allemaal om bij de bevers. De nadruk ligt op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. Vaders, moeders, opa's en oma's mochten meedoen aan verstoppertje op het scoutingterrein in Oosterland.


Alle bevers werden officieel geïnstalleerd

Na de lol buiten werd het binnen even serieus. Iedere bever gaf de linkerhand aan de leidster (bij scouting gaat immers alles anders) en legde de belofte af. Vervolgens knoopte de leidster de gele das om en speldde de bijbehorende insignes op. Een speciaal insigne reikte voorzitter Leon Krauts uit aan Ariaan Hovius. Ook zij werd geïnstalleerd, maar dan als leidster. Gelukkig hielp één van de nieuwe bevers haar met de tekst van de belofte.


Ariaan Hovius werd als leidster geïnstalleerd

Leon Krauts had ook een cadeautje voor de bevers meegenomen. Eén van hen raadde het al: Een vlag!


De bevers hebben ook een eigen vlag

Na alle plichtplegingen en het uitpakken van de vlag gingen de bevers aan de slag met waar ze voor gekomen waren: spelen!
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Bouw wielerbaan in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...