Stichting Netwerk Roemenië zoekt huisvesting
Uitgegeven op 30-11-2018 om 16:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Stichting Netwerk Roemenië bestaat op 6 december (de officiële verjaardag van Sint Nicolaas) 12½ jaar. Dat zou op zich een prachtig moment moeten zijn ware het niet dat de SNR binnen zeer afzienbare tijd dakloos dreigt te worden. Want op 1 mei moet zoals het er nu voor staat de sleutel worden ingeleverd bij de gemeente Hollands Kroon en wordt het gebouw geschikt gemaakt voor het huisvesten van rond de 250 schoolkinderen.

Al ruim vier jaar is de voormalige school de Marske op basis van anti- kraak in gebruik. Het was een enorme vooruitgang na jaren een opslag te hebben gehad in een boerenschuur in de Wieringermeer. Binnen de kortste keren was de stichting en de kringloopwinkel een begrip op heel Wieringen geworden. Vele vrijwilligers dienden zich aan. De Marske werd een zeer welkome uitbreiding t.a.v. de leefbaarheid in Hippolytushoef maar helaas.
Een aantal maanden terug kreeg de SNR te horen gekregen dat de kogel door de kerk was gegaan en dat De Markse opnieuw plaats moest bieden aan schoolkinderen.
En de SNR? Die moet maar zijn eigen problemen zien op te lossen.
Helaas wordt hier aan voorbij gegaan dat een groot aantal mensen die nú een doel in hun leven ervaren terug worden geworpen in vaak eenzaamheid en bekommering.

De SNR heeft gezocht naar een nieuwe, wellicht tijdelijke huisvesting. Echter, tot nu toe zonder haalbaar resultaat. Oprichters Dick en José Krabbendam willen graag in Hippolytushoef blijven. Op dit moment is de dreiging om met de hele organisatie 'dakloos' te worden.


Van alle gebouwen die zijn bekeken is er één gebouw, dat wél geschikt zou zijn met één aanpassing. Dat betreft een bedrijfspand vlak bij het voetbalveld. Twee verdiepingen telt het waarbij de bovenste verdieping één grote ruimte is met een vloeroppervlak van 200 m2. Ook beneden is er 200m2 beschikbaar, maar deze is verdeeld in meerdere kleine ruimtes die uitstekend gebruikt zouden kunnen worden als kantoorruimte en voor bijvoorbeeld een koffiekamer/presentatieruimte, reparatieafdeling, sorteerruimte en ontvangstruimte.
Twee nadelen zijn er ten opzichte van dit gebouw waarvan de ene groter is dan de andere. Om te beginnen het minst grote probleem: Er zit geen lift in het gebouw. Die is wel nodig, omdat sommige vrijwilligers moeilijk ter been zijn en het constant moeten verplaatsen van goederen zonder een lift haast niet te doen is.
Maar aan zo'n lift zit een prijskaartje. Het grote probleem is echter de huur van € 1.200,- per maand excl. energiekosten en andere kosten. Het pand kan ook worden gekocht voor het bedrag van € 240.000,- en laat SNR dat nu toevallig even niet hebben en wellicht ook nooit gaan krijgen.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Nissan Qaisqai 1.6 Connect Edition
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Standbeeld - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...