Wieringse Jessica Derks genomineerd voor aangepaste sporter van het jaar in Alkmaar
Uitgegeven op 30-11-2018 om 11:47  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - Wieringse Jessica Derks genomineerd voor aangepaste sporter van het jaar in Alkmaar.

In januari 2006 heeft Jessica een ski-ongeluk gehad waardoor zij in de rolstoel is terecht gekomen. Door vele complicaties en infecties en operaties leidde dit tot een bovenbeenamputatie. Helaas door rug- en heupcomplicaties is het voor Jessica niet mogelijk om met een prothese te lopen en is zei volledig rolstoel afhankelijk.Voordat Jessica in de rolstoel terecht kwam kon zij al een aardig balletje tennissen.
Jessica: "Tijdens mijn revalidatietraject in Heliomare ben ik gaan rolstoeltennissen. Ik beoefen rolstoeltennis sinds 2010. Sinds een jaar of vijf speel ik op Nederlands Niveau toernooien en ben ik inmiddels 12e op de Nederlandse Ranglijst. Ook speel ik in de Noordkop als enigste rolstoeltennis met een valide maatje tegen valide maatjes. Ik speel mee met de reguliere voorjaars- en najaarscompetitie van de KNLTB. Ook doe ik mee met tennistoernooien in de regio. Ik ben ook lid bij een valide tennisvereniging bij TC Middenmeer in Middenmeer".

De rolstoeltennisvereniging waar Jessica train ten tennist zit in Alkmaar waar zij ook de voorzitter van is. Rolstoeltennis Alkmaar is onderdeel van Tennis en Padelcentrum Daalmeer en heeft 29 leden. Hiervan zijn er 10 junioren en 19 senioren. Van deze 19 senioren spelen nog 4 mannen op Nederlands niveau. Rolstoeltennis Alkmaar heeft ook een hele grote regionale functie. De leden komen van Den Helder, Wieringen, Hoorn, Purmerend, Akersloot, Amstelveen, Amsterdam, Alkmaar, Zuid Scharwoude, Bovenkarspel, Bergen, Schoorl, Petten, Schagen, Dirkshorn.

"Ik zet mij ontzettend in voor de vereniging en ik vind het belangrijk dat je ondanks je lichamelijke beperking toch moet kunnen sporten. Zo hebben wij op de vereniging een diversiteit aan handicaps, zoals eenzijdige verlamming, dwarsleasie, amputatie, cebrale parese, open ruggetje, dystrofie in de benen. Ook organiseer ik jaarlijks een Rollers toernooitje voor alle rollende junioren uit Nederland en België".

Ook speelt Jessica als enige rolstoeler Padel in Alkmaar. ( http://padelmagazine.tpcdaalmeer.nl/padelmagazine-april-2018/#!/padelmagazine ). Padel is momenteel de snelst groeiende sport in Nederland. Afgelopen jaar heeft zij al een paar keer mee gedaan aan padel toernooitjes in Noord Holland en zelfs in Alkmaar meegedaan aan internationaal padel toernooi wat daar georganiseerd werd. Nu is Jessica gevraagd door de Nederlands Padelbond (NPB) om rolstoel padel op te gaan zetten in Nederland.

"Ik ben eigenlijk het visite kaartje voor de Rolstoeltennis Alkmaar, maar ook een voorbeeld functie dat je ondanks je handicap kunt sporten. Ik heb ontzettend veel tegenslagen gehad wat betreft mijn gezondheid maar ben nooit met de pakken neer gaan zetten. Bij valide toernooien en competities doe ik niet onder voor een valide speler, de meeste tegenstanders tonen respect dat je gewoon met de valide spelers mee doet".

Kortom doordat Jessica een hoge ranking heeft in het Nederlands Rolstoeltennis, en dat zij zich ontzettend inzet voor de gehandicapte sporter is Jessica genomineerd voor aangepaste sporter in de Gemeente Alkmaar. Vrijdag 14 december is de uitreiking in het Sportpaleis in Alkmaar.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Wieringer historie:
Vivo Slingerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...