Tonegido geeft zekere winst weg tegen koploper US
Uitgegeven op 26-11-2018 om 15:03  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - In de uitwedstrijd tegen koploper US uit Amsterdam is de ploeg uit Hippolytushoef niet verder gekomen dan een gelijkspel (23-23). Met nog 50 seconden op de klok en een 20-23 stand op het scorebord leek er geen vuiltje aan de lucht. Niets was echter minder waar, er werden nog 3 treffers geïncasseerd.

Met een nog redelijk gevulde ziekenboeg (Sietse Bakker, Stefan Idema, Stefan Baars) maar weer met de enigszins herstelde Gijs Bakker trad de ploeg aan tegen US. De koploper in de 2e divisie had nog geen puntverlies geleden en trad in zijn sterkst mogelijke opstelling aan. Uitdager Tonegido was gewaarschuwd door de eerdere uitslagen van de Amsterdammers. Vol energie en met de instelling om zich niet zomaar gewonnen te geven begonnen de groenhemden aan de wedstrijd. Dit uitte zich vooral in de dekking. Deze stond goed en US had duidelijk moeite met het hechte collectief van de Wieringers Aanvallend had Tonegido ook moeite met de dekking van de Amsterdammers. Deze schroomde niet om stevig aan te pakken. Daardoor kon er vaak alleen door middel van vrije doelkansen het net gevonden worden. Dit resulteerde in een 10-12 voorsprong met de rust. Na de rust had Tonegido nog steeds het beste van het spel. De Amsterdammers werden harder en de strijd werd grimmiger. De tweede keeper van de Amsterdammers vond het nodig om zonder reden een slaande beweging te maken richting Walter Alkemade. Dit akkefietje deed de vlam in de pan slaan. Het leverde “slechts” een twee minuten tijdstraf op voor de keeper van US. Met een 20-23 score op het bord en nog 50 seconden op de klok leek de koploper verslagen. Niets was echter minder waar. Een afspeelfout, een loopfout en een gigantische scheidsrechterlijke dwaling zorgden voor de laatste kans voor US om gelijk te komen. US greep deze kans met beide handen aan en trok de stand, geheel tegen de verhouding in gelijk 23-23. Tonegido bleef gedesillusioneerd achter maar met de wetenschap dat ook deze wedstrijd gewonnen had kunnen worden. Met nog twee uitwedstrijden te gaan zit de eerste helft van de competitie er bijna op. Tonegido staat nu op een zeer verdienstelijke tweede plek. Wie weet wat er mogelijk is als straks de gehele selectie weer fit is en de strijd voor de tweede seizoenshelft aanvangt. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor as. zaterdag 1 december. Dan word de strijd aangegaan met Reehorst uit en in EDE
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters