Goed weekend voor heren Tonegido
Uitgegeven op 03-04-2006 om 13:40  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Wieringer handbalmannen van handbalvereniging Tonegido hebben goede zaken gedaan afgelopen weekend. Heren 1 behaalde in de hoogste klasse veldhandbal een klinkende overwinning op aartsrivaal S&K uit Oosterblokker 32-25. Heren 2 boekte een zeer verdienstelijke overwinning op de nummer 2 van de competitie HCV’90 uit Velsen 27-24.

Tonegido begon, zoals vele voorgaande wedstrijden, flink gehavend. Tonegido die in de middag de nieuwe beleidsplannen voor het volgende zaalseizoen presenteerde; waarbij de doorstroming naar het eerste team vanuit het talententeam van trainer/coach Flip Liebe de grootste conclusie was moest het vandaag nog even doen met 1 geblesseerde wissel. De regen had plaats gemaakt voor een heerlijke lentezon, wat de optimale omstandigheden waren voor een pittig potje handbal. Want dat het pittig zou worden stond niet ter discussie. S&K is het oude team en woonplaats van Tonegido coach Leo Boersma. Elke confrontatie met de ploeg uit Oosterblokker is een harde strijd voor de overwinning.

Tonegido die de laatste confrontatie wist te winnen startte voortvarend en wist S&K volledig buiten scoringspositie te brengen. Met goed combinatiespel trakteerden de Wieringers het aanwezige publiek met een prachtige eerste fase 9-2. S&K vond het nu wel welletjes en maakte gebruik van het tekort aan wissels aan bij Tonegido. Onder aanvoering van de beste man aan de kant van S&K, Tim van Amstel, die in totaal 13 maal doel trof, kwam S&K volledig terug in de wedstrijd doordat van Amstel negen maal achtereen tot doel trof. Tonegido deed nog wel iets terug maar kon niet voorkomen dat de voorsprong was geslonken tot twee doelpunten 13-11.

In de rust was de enige kritische doch meest noodzakelijke punt het stoppen van de gevaarlijkste man van S&K. Coach Boersma zette de snellere Rotgans als mandekker in mede omdat Jellema, die hem als directe tegenstander had, al geel en een twee minuten straf had. De tactiek pakte goed uit en de groenhemden scoorde weer op alle posities 17-12. Dit kenmerkt tevens de kracht van Tonegido. Waar S&K rust op de kracht van één speler, beschikt Tonegido over een team van spelers die makkelijk kunnen scoren. Elke wedstrijd is iemand anders de topscoorder. Daarmee lukt het de groenhemden om zelfs bij afwezigheid van basisspelers wedstrijden te winnen.

Ditmaal was het Maurice Bugel met 11 doelpunten die de scoringslijst aanvoerde. Bugel, normaliter keeper, werd veelvuldig gevonden door zijn medespelers op de cirkel. De Oosterblokkers zette na weer te zijn wakker geschud wederom een inhaalrace in, ditmaal wist Tonegido deze nu optijd in de kiem te smoren en liet S&K tot 18-15 terug komen waarna het weer het heft in handen nam en weer uitliep naar 21-16. Deze fase was het vooral Kees Rotgans die de kansen goed afrondde. Waar Jellema in de eerste helft 5 maal doel trof was het nu Rotgans die 5 maal scoorde. Bij een stand van 26-21 en 8 minuten voor tijd, kreeg Jellema van de uitstekend alleen fluitende scheidsrechter Kaagman zijn derde tijdstraf en mocht met rood vertrekken. Dit kwam slecht uit want nu moest de al geblesseerde Roy Bugel alsnog in het veld komen om het team niet in ondertal te laten komen.

Tonegido ging simpel op dezelfde voet verder en wist via scores van Idema en wederom Maurice Bugel verder uit te lopen. S&K gaf de moed op en liet de Wieringers naar hartelust combineren. De Wieringers bleven gretig en liepen hierdoor nog flink uit tot een eindstand van 32-25.

Doelpunten: Maurice Bugel 11, Kees Rotgans 6, Sebas Jellema 6, Stefan Idema 3, Jaap Engel 3 en Gerard Vink 1

Tekst: Sebas Jellema