Jacob de Haan dirigeert groot eendagsorkest
Uitgegeven op 05-10-2018 om 20:25  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zeker 50 blaas- en slagwerkmuzikanten uit de regio maken zondag 14 oktober persoonlijk kennis met componist-dirigent Jacob de Haan, winnaar van de BUMA Classical Music Award 2018. Op uitnodiging van muziekvereniging Apollo geeft hij leiding aan een play-in orkest in het Vikingschip Den Oever. Dit eendagsorkest studeert in één dag een setlist in van een selectie uit het omvangrijke oeuvre onder leiding van de componist zelf.

Muziek verbroedert
Jacob de Haan selecteerde zelf de muziek waarmee de play-in muzikanten aan de slag gaan. "Als centraal thema heb ik gekozen voor verbroedering, de fellowship, die zo kenmerkend is voor amateurmuziekverenigingen overal ter wereld", vertelt De Haan. De play-in editie in Den Oever is de vierde en laatste in een reeks, waar amateurmuzikanten uit de regio zich voor kunnen inschrijven. Eerder waren er Fellowship Play-ins in Zuidbroek (Groningen), Smilde (Drenthe) en Stadskanaal (Groningen).
Naast het titelwerk The Fellowship gaan de muzikanten ook aan de slag met Oregon, Call of the Valley, Variazioni in Blue en Arioso (Bachkoraal).

Gratis slotconcert
Het gratis toegankelijke slotconcert op zondag 14 oktober staat gepland rond half vijf in Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever. De Fellowship Play-in wordt georganiseerd door Jeannet Boverhof, van Buro Reprise uit Beilen (Drenthe).
Aanmelden voor deelname is nog steeds mogelijk, via www.buroreprise.nl/fellowship.
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Evert van der Laan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...