Open Monumentendag molen De Onderneming
Uitgegeven op 31-08-2018 om 14:44  |  link  |  bewaar  |  print

Molen De Onderneming in Hippolytushoef draait nog steeds met twee wieken

HIPPOLYTUSHOEF - Wieringer Molen is tijdens de Open Monumentendag op zondag 9 september open voor bezoek van 11:00 tot 16:00 uur.

Op de Monumentendagen (zaterdag 8 en zondag 9 september) zijn meerdere historische panden geopend, zoals het Wieringer Eiland museum Jan Lont en verschillende oude kerken. Dat biedt mogelijkheden voor een leuk fietstochtje langs de monumenten op Wieringen.
Op de zondag van de Monumentendagen is molen De Onderneming open voor bezoek en een rondleiding. Bij voldoende wind zal de molen draaien en als het even kan ook demonstraties geven van het malen van graan. De molenaars vertellen u graag hoe alles werkt en over de geschiedenis van de 14 molens op Wieringen. In De Onderneming zijn oude foto's van deze veelal verdwenen molens te bezichtigen.

Nog steeds draait de molen met slechts twee wieken, omdat de stalen balk van de wieken is doorgeroest. Het wiekenkruis wordt begin 2019 vervangen. Om daarvoor geld in te zamelen, worden bij de molen overheerlijke van molenmeel gemaakte pannenkoeken verkocht met een kop koffie of thee of een glas limonade. Het molenmeel is natuurlijk bij de molen te verkrijgen. Bij de molen wordt een boeken- en rommelmarkt gehouden. Voor kinderen is er ook een leuk kleurboekje of kleurplaat over molens te krijgen.

Beleef de molen en geniet van de overheerlijke pannenkoeken als u een rondje maakt over het prachtige historische eiland Wieringen.
Op de pagina Op stap leest u meer over de Open Monumentendagen.
De Historsiche Vereniging Wieringen heeft een route langs de monumenten samengesteld.
De route staat op historischwieringen.nl.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
De Hoelem - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...