Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 08-08-2018 om 11:48  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Vanaf aanstaande zaterdag bent u van harte welkom in de kantine van de visafslag als u meer wilt weten over de vis en de visserij.

U ziet elke week een groot assortiment vis, schaal- en schelpdieren liggen op het ijs, maar waar wordt deze eigenlijk gevangen? En misschien wel nog belangrijker, hoe wordt de vis gevangen?! Maakt men de vis aan boord al schoon? En garnalen, worden die al aan boord gekookt?



Maar misschien vraagt u zich ook wel af hoe het nu zit met de puls visserij en andere veranderingen waar de visserijsector mee te maken krijgt? De visserijsector is een boeiende bedrijfstak met zeer veel bedrijvigheid en als u daar eens meer over wilt weten, is het zeer de moeite waard om even een kijkje te nemen boven in de kantine van de visafslag, zowel voor volwassenen als voor kinderen!

De kantine kunt u bereiken via de aanwijzingen achter in de vishal.

Deze week hebben we schol in de aanbieding, grote schol om precies te zijn! Zeer geschikt om te bakken, te grillen op de barbecue of om te pocheren! Mijn favoriet blijft toch scholrolletjes met spinazie en langoustines uit de oven!


2 kilo schol groot voor € 10,-


Gerecht: scholrolletjes met spinazie en langoustines (4 personen)

Ingrediënten:
1 zak spinazie
12 scholfilets
zout
peper
12 rauwe langoustines
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 pot visfond (380 ml)
1 dl droge witte wijn
1 dl koksroom (pakje a 200 ml)

Voorbereiden:
Van spinazie 2/3 deel fijnhakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Van rest van spinazie steeltjes verwijderen en op scholfilets leggen. Langoustines erover verdelen. Scholfilets oprollen en met cocktailprikker vaststeken. Sjalotje pellen en snipperen.

Bereiden:
In hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook brengen. Scholrolletjes erin zetten en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan scholrolletjes op bord scheppen en warm houden onder aluminiumfolie. Kookvocht op hoog vuur tot ca. 2/3 laten inkoken. Koksroom en spinazie erdoor roeren en nog ca. 2 minuten al roerend verwarmen tot saus iets gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Scholrolletjes op vier borden leggen en saus eromheen scheppen.

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,


Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen


(advertentie)
Actueel...
15-04-2024 Film (G)een Wieringer Eiland festival 2024
15-04-2024 Asieldier van deze week, kat Blacky
15-04-2024 Nieuwe bus voor Omring
15-04-2024 Gezocht
15-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
15-04-2024 Dodenherdenking zaterdag 4 mei 2024
15-04-2024 Organisatie kijkt terug op succesvol festival
15-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
15-04-2024 Brilstand bij Succes 1; winst voor het tweede
15-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
14-04-2024 GV DOS Den Oever turnsters hebben zich geplaatst voor de finale teams en individueel
14-04-2024 Uitslagen Skuuf An
13-04-2024 De Wieringermeer, ingezonden artikel
13-04-2024 Zangers gezocht, De Gesmeerde Kelen zijn nog niet inclusief...
13-04-2024 Overleden mevrouw Rotgans - Ypma
13-04-2024 (G)een Wieringer eilandfestival 13 en 14 april 2024
12-04-2024 Trien van de Gest wint de gouden baton
12-04-2024 Kerknieuws
12-04-2024 Sgeit je rijk
12-04-2024 Opvang asielzoekers Wieringerwerf
12-04-2024 Europa Kinderhulp
12-04-2024 Gerard Hille neemt afscheid van de Gesmeerde Kelen
12-04-2024 Nipte zege voor Succes tegen De Koog
12-04-2024 Overleden de heer Klaaren
11-04-2024 Hoogste punt bereikt eerste fase nieuwbouw Laan Bloijs van Treslong
11-04-2024 Hollands Kroon zet met samenwerking in op aanpak van woonoverlast
11-04-2024 Dwangsom opgelegd aan eigenaar De Harmonie blijft gehandhaafd
11-04-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
11-04-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
10-04-2024 Inkomensvergelijking mevrouw Heineken en mevrouw Lont
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-