Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 08-08-2018 om 11:48  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Vanaf aanstaande zaterdag bent u van harte welkom in de kantine van de visafslag als u meer wilt weten over de vis en de visserij.

U ziet elke week een groot assortiment vis, schaal- en schelpdieren liggen op het ijs, maar waar wordt deze eigenlijk gevangen? En misschien wel nog belangrijker, hoe wordt de vis gevangen?! Maakt men de vis aan boord al schoon? En garnalen, worden die al aan boord gekookt?Maar misschien vraagt u zich ook wel af hoe het nu zit met de puls visserij en andere veranderingen waar de visserijsector mee te maken krijgt? De visserijsector is een boeiende bedrijfstak met zeer veel bedrijvigheid en als u daar eens meer over wilt weten, is het zeer de moeite waard om even een kijkje te nemen boven in de kantine van de visafslag, zowel voor volwassenen als voor kinderen!

De kantine kunt u bereiken via de aanwijzingen achter in de vishal.

Deze week hebben we schol in de aanbieding, grote schol om precies te zijn! Zeer geschikt om te bakken, te grillen op de barbecue of om te pocheren! Mijn favoriet blijft toch scholrolletjes met spinazie en langoustines uit de oven!


2 kilo schol groot voor € 10,-


Gerecht: scholrolletjes met spinazie en langoustines (4 personen)

Ingrediënten:
1 zak spinazie
12 scholfilets
zout
peper
12 rauwe langoustines
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 pot visfond (380 ml)
1 dl droge witte wijn
1 dl koksroom (pakje a 200 ml)

Voorbereiden:
Van spinazie 2/3 deel fijnhakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Van rest van spinazie steeltjes verwijderen en op scholfilets leggen. Langoustines erover verdelen. Scholfilets oprollen en met cocktailprikker vaststeken. Sjalotje pellen en snipperen.

Bereiden:
In hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook brengen. Scholrolletjes erin zetten en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan scholrolletjes op bord scheppen en warm houden onder aluminiumfolie. Kookvocht op hoog vuur tot ca. 2/3 laten inkoken. Koksroom en spinazie erdoor roeren en nog ca. 2 minuten al roerend verwarmen tot saus iets gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Scholrolletjes op vier borden leggen en saus eromheen scheppen.

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,


Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen


(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop BMW Z3 Roadstar 1.8
€ 4.250,-

Wieringer historie:
De Kapel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...