Tuinclub de Korenaar bezoekt boerderijtuinen
Uitgegeven op 08-08-2018 om 10:06  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De tuinclub De Korenaar van Vrouwen van Nu - Wieringen is op bezoek geweest bij de familie Brak en Montsma, beide aan de Waardweg in Slootdorp. Het was misschien wel de warmste middag van het jaar, 34 graden, en eigenlijk veel te warm om een tuin te bekijken. Maar Moniek Brak ontving de vrouwen geweldig, onder de appel- en perenboom en met een heerlijk glas koud water.

De boerin vertelde over haar tuin en dat ze er al dertig jaar woont. De locatie is volgens zeggen de donkerste plek van Nederland. Haar tuin was net al bij iedereen erg droog. De steenpeer, een oud perenras, was door opa geplant. Na de introductie volgende een rondje door de tuin. Het bezoek werd afgesloten met een kopje koffie/thee en een plakje wolkencake, een heerlijke traktatie van Geertje Kooi.Daarna vertrokken de vrouwen naar de tuin van Marijke Montsma. Zij maakt verschillende tuinkamers, heel bijzonder op zo'n groot erf. Marijke is kunstenaar en heeft een mooi atelier en ruimte voor het geven van workshops. Ook hier heerlijk in de schaduw gezeten met een glas muntwater.

Ondanks de hitte was het een gezellige en leerzame middag. Een middag waar De Korenaar drie nieuwe leden mocht begroeten.

Meer informatie over Vrouwen van Nu Wieringen: vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of de website.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Te koop VW Up bouwjaar 2016
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Korte Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...