Drafsport legende Martin Vergaij overleden
Uitgegeven op 05-08-2018 om 12:40  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Martin Vergaij is op 96 jarige overleden. Vergaij was een grootheid in de Nederlandse drafsport. Zijn trainingscentrum en stallen waren gevestigd aan de Stroeerdijk in de Polder Waard Nieuwland. Vergaij was absoluut de grootste sportman wat betreft behaalde prestaties in de geschiedenis van Wieringen.


Foto uit 1962, Vergaij was toen onder andere succesvol met de hengst Axkit Hollandia. (Foto bron NDR)

Vergaij maakte vooral in de tweede helft van de vorige eeuw furore, aanvankelijk als secondant van de vermaarde trainer-pikeur Willem H. Geersen sr. en later als zelfstandig trainer en rijder. Hij werd in totaal drie keer kampioen bij de beroepsrijders: in 1959, 1960 en 1961.

Op zijn rijke palmares prijken niet minder dan vier Derby's (New Spencer, Xuthus Hollandia, Elisabeth Hollandia, Ironie) en drie Kampioenschappen van Nederland (Jour de Java (2x), Hairos II). Vergaij won tweemaal het Kampioenschap Nederlandse paarden (MacKinley en Axkit Hollandia) en verder mocht hij als trainer en rijder van Nanouk uit handen van Prins Bernard de Gouden Zweep in ontvangst nemen.

De lijst met grote zeges van Martin Vergay is schier oneindig en met de cracks die hij voor de kar heeft gehad valt met gemak een heel alfabet te vullen. Naast het werk op de langebaan was Vergay ook actief op de kortebaan, waarvan hij er in totaal negen won, meest recent in de jaren 70 met Suzy Bloemenlust. Na zijn actieve carriere is hij de drafsport altijd blijven volgen en was hij nog regelmatig aanwezig op de Nederlandse koersbanen. Martin Vergay is 96 jaar geworden. (Bron NDR)(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Tours - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...