Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 26-07-2018 om 09:02  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.



"Het is uitzonderlijk weer voor Nederlandse begrippen. En het mag voor de tuin en de plantjes wat minder goed zijn, wij genieten volop. Vooral als je nu op vakantie bent in eigen land!

Aan boord van de kotters proberen ze ook van het mooie weer te genieten. Op social media komen meerdere foto's voorbij van vissers die afkoelen in een provisorisch gemaakt zwembad aan dek! En gelijk hebben ze!

Wij stoken van het weekend de barbecue maar weer eens op en uiteraard ligt er dan ook wat vis op. We moeten alleen nog even kiezen of het Rode Poon wordt of toch (zalm)forel
."

Gerecht: rode poon met citroen en rozemarijn

Ingrediënten
4 panklare rode ponen (a 200 g)
1 citroen
4 takjes rozemarijn
1 grote rode ui
4 tomaten
2 el (basilicum)olie
zout en peper

Verwarm de barbecue of de oven op 200 C voor. Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en snijd hem in dunne plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de tomaten in plakjes.

Spreid 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes tomaat en de uienringen in het midden. Strooi er wat zout en peper over. Zet de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en takjes rozemarijn erop. Sprenkel de basilicumolie erover. Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht.

Laat de vispakketjes op de barbecue of in de oven in ca. 15-20 minuten gaar worden.

Gerecht: forel met limoen en verse kruiden

Ingrediënten
4 (zalm)forellen van ± 400 g
2 limoenen
25 g dille
25 g peterselie
25 g tijmblaadjes
2 el olijfolie
peper en zout

Snijd de dille en peterselie fijn en hak de tijmblaadjes fijn.
Pers 1 limoen uit en snijd de andere in schijfjes. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout.

Verdeel de limoenschijfjes en de kruiden in de buikholtes van de forellen. Smeer de forellen in met het limoensap en de olie. Rooster de forellen in een visklem in circa 15 minuten gaar op de barbecue. Vergeet hem niet regelmatig om te draaien.
(advertentie)
Actueel...
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
23-04-2024 Jan Tijsen winnaar WK driebanden
23-04-2024 Sgeit je rijk
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
22-04-2024 After Kingsday Regenboognetwerk Hollands Kroon
22-04-2024 Wieringers Willen Wel, Jaro van de Vondervoort wint eerste wedstrijd
22-04-2024 Koningsdag 2024
21-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
21-04-2024 Genoeg te bespreken tijdens de raadsvergadering
21-04-2024 Taandag bij Jan Lont
21-04-2024 Succes 2 schudt ook Woudia van zich af
21-04-2024 Succes hard onderuit bij Hugo Boys
21-04-2024 Nieuw lied van Rob Makreel geweigerd bij You Tube
20-04-2024 Match Bloemendagen en Doet & Ontmoet Waarland
20-04-2024 100 jaar Succes
20-04-2024 Programma en uitslagen z.v.v. Succes
20-04-2024 Uitslagen Skuuf An
19-04-2024 Stoommachinemuseum meimaand onder stoom
19-04-2024 Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer
(advertentie)
Occasions