De Rijkspolitie-auto is klaar
Uitgegeven op 21-07-2018 om 20:11  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Althans, de lichtbak op het dak wordt nog vervangen door een originele. Mike van Hest wil dan ook een exacte kopie maken van de Volvo 340 uit 1989. Een kopie van de auto welke gestationeerd stond in Wieringerwerf toen er nog sprake was van Rijkspolitie.


Mike heeft al wat foto's gemaakt op leuke plekjes. Zo ook bij iemand die niet echt gecharmeerd is van de sterke arm.

Mike: "Lachen, ik ben al drie keer aangehouden door de Politie, niet omdat ik iets verkeerd heb gedaan, maar omdat ze de auto wilden bekijken en er zelf even in wilden zitten. Een agent herinnerde de Volvo nog van vroeger. Ook een motoragent hield mij staande om er een kijkje en kiekje te nemen, geweldig leuke reacties!"

Volg ons ook op Facebook/Wieringernieuws, hier kunt u reacties plaatsen. Zo zag Klaas Ottens dit bericht, Klaas heeft jaren dienst gedaan in deze auto.

Het mag gezegd worden, het is een blikvanger. Nu alleen nog een originele lichtbak op het dak. De Volvo 340 is gebouwd bij NedCar, een voortvloeisel van de DAF personenauto fabriek. Later is hier ook de 440 en s/v 40 gebouwd, zo ook de Mitshibushi Carisma en de Space Star. Oer Hollandse produkten...
(advertentie)
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...