PvdA Noord-Holland tegen uitbreiding Royal ZAP
Uitgegeven op 19-07-2018 om 20:10  |  link  |  bewaar  |  print

PVDA NOORD - Holland: Royal ZAP kan alleen uitbreiden buiten dorp Van Ewijcksluis

VAN EWIJCKSLUIS - De PvdA Noord-Holland is geschrokken van het bericht dat een groot bedrijf als Royal ZAP mag uitbreiden in een klein plaatsje als Van Ewijcksluis. De gemeente Hollands Kroon heeft de Coöperatieve Zaaizaad- en Pootgoedtelersvereniging een bouwvergunning verleend. Een omwonende en twee organisaties stappen naar de rechter. Statenlid Lars Voskuil vreest voor de leefbaarheid en voorziet overlast voor omwonenden. Hij stelt nu vragen aan GS en wil weten of uitbreiding niet kan worden tegengegaan.

ZAP heeft eerder aangegeven eventueel te willen verhuizen naar een terrein dat zij in bezit hebben aan de Kerkweg. Dit stuit echter op bezwaren vanuit de PRV (Provinciale Ruimtelijke Verordening), onder meer omdat er plaatse sprake is van een aardkundig monument. Voskuil vraag zich af waarom een vergunning op de huidige plaats dan wel vergund is: "Op de huidige locatie van het bedrijf was ook sprake van een aardkundig monument, waardoor uitplaatsing als enige realistische optie voor uitbreiding over leek te blijven."

De PvdA wil van GS weten of het klopt dat er in overleg met de gemeente en Royal ZAP eerder een alternatieve locatie is voorgesteld. Voskuil ziet Royal ZAP graag groeien, maar niet in het plaatsje Van Ewijcksluis: "Uitplaatsing naar industriegebied Robbenplaat zou het beste zijn voor alle partijen. Dat het bedrijf niet in Van Ewijcksluis kan blijven, is duidelijk. Zeker als ze willen groeien." GS wordt naar mogelijkheden gevraagd om het bedrijf alsnog uit te plaatsen. De PvdA ziet de huidige locatie als een mooie plek voor woningbouw.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Luchtfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...