Zeldzame vogel gespot door Wim Tijsen nabij Schelpenbolweg
Uitgegeven op 18-07-2018 om 22:24  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERMEER - Maandagavond een bijzondere waarneming uit de Wieringermeer. Op een geïnundeerde akker liep zomaar een Sporenkievit tussen de Kemphanen, Grutto's en Kluut met jongen.


De Sporenkievit, zeldzaam en uniek voor onze omgeving.

Wim Tijsen:Een soort welke nooit officieel in Nederland is vastgesteld. Of deze wel op de lijst komt is nog de vraag, maar het is in ieder geval een prachtig beest! Voor het donker was de vogel vertrokken richting Amstelmeer, maar wellicht dat deze morgen nog weer opduikt. Na goed overleg met de boer ter plaatse hebben we besloten de melding openbaar te maken. (Foto: Wim Tijsen).

Wieringernieuws kreeg veel meldingen van lezers betreffende dit unieke voorval. Vooral woensdag zag het er zwart van de vogelaars met verrekijkers en fototoestellen met telelenzen.


I.v.m. de ernstige droogte wordt ook het land achter de Westerlander IJsbaan nat gemaakt voor de weidevogels. Als je regelmatig een rondje fietst en er even de tijd voor neemt dan is het hier een pracht met alle weidevogels. Als Reintje zich maar koest houdt... (Foto Henk-Jan Wittink/SAMSUNG telefoon)
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Duke Wille - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...