Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 10-07-2018 om 21:16  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Den Oever maakt zich op voor het 9e Vistival. Het culinaire evenement zal zaterdag van 10.00 tot 18.00 plaatsvinden, de ZeeVerse Vismarkt is uiteraard al om 08.30 geopend!Op het Haventerrein bereiden topkoks, maar ook vissers hun eigen vangst. De kwaliteit is gegarandeerd: Den Oever staat niet voor niets te boek als 'Hoofdstad van de ZeeVerse Vis'.

Vanaf 10.00 uur staan de vissers klaar om met veel liefde te vertellen over hun beroep. Wie eenmaal vis uit Den Oever heeft geproefd wil niet meer anders, is de stellige overtuiging van de vissers. Echt verse, Oeverse producten staan er op het menu. Zo serveren vissers de wereldberoemde visballetjes en kunnen de tanden in een ZeeVers scholletje of langoustine worden gezet. Naast de vissers zorgen de koks van de restaurants Dikke Bries en Bij ons Thuys voor culinaire hoogtepuntjes met o.a. garnalen.

Het Vistival is geschikt voor het hele gezin. De gehele dag staat in het teken van vis, visserij en alles wat Den Oever nog meer te bieden heeft. Zo proberen vissers op een positieve manier iedereen kennis te laten maken met hun verse vis, de recepten en informatie over de visserijsector. Want wat is er nu gezonder en lekkerder dan een vers visje op het bord?

De Visserijschool is aanwezig met diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij. Langs de kade liggen verschillende kotters waar vissers u meer kunnen vertellen over de verschillende vistechnieken. Ook wordt er gedemonstreerd hoe een echte visveiling werkt en mag u zelf proberen een visje te kopen via de veilingklok!

Op de grote markt zijn woondecoraties, nautische producten, delicatessen, maar ook tuinmeubelen en tal van andere producten te vinden. Wie even wil uitwaaien kan een rondvaart over de Waddenzee maken.

Nieuw dit jaar is een opdrachtenboekje voor kinderen, waar ze spelenderwijs meer leren over de visserij! Uiteraard mogen de ouders gewoon mee doen! En daarna wat lekkers eten en drinken op het gezellige terras!

Volg Facebook voor het laatste nieuws omtrent het VIStival en de ZeeVerse Vismarkt!

Zij zijn deze zaterdag normaal geopend vanaf 08.30 dus u kunt het nuttige combineren met het aangename! De aanbieding van zaterdag is zeker de moeite waard:

1 kilo Hollandse ongepelde garnalen voor € 7.00 !!

Eigenlijk zijn gepelde garnalen het allerlekkerst om puur te eten, maar als u er toch een lekker gerecht mee wilt maken hebben we op de website genoeg keuze waaronder een Frisse pastasalade met Hollandse garnalen.

Een fijne week en tot zaterdag op het VIStival!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Expositie ruimte in het centrum - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...