Dolle Bonte Molen op koers, wel een tegenvaller voor Peter
Uitgegeven op 07-07-2018 om 22:14  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Peter van Hest werkt keihard om zijn 'Dolle Bonte Molen' te restaureren. De antieke 'Hobbelende Geit' is bijna klaar. Helaas gaat de keuring zo'n 5000 Euro kosten, een tegenvaller voor de man die met zijn attractie mensen met beperkingen wil laten genieten. Wellicht komt er hulp uit ???? hoek.


Peter: "Stap niet in, stap niet uit, we gaan achteruit!!!"

Er moet nog flink wat werk verzet worden maar dan kan Peter bij zorginstellingen en op Kermissen terecht met zijn draaimolen. Hij heeft er bloed, zweet en tranen maar vooral veel geld ingestoken.


Omdat Peter de oude draaimolen in België heeft gekocht en in Nederland wil registreren moet deze door een strenge keuring. Dit kost zeker 5000 Euro. Peter zit echter niet bij de pakken neer. Inmiddels heeft de Luyt Groep ook aangeboden te helpen om de molen te restaureren, er moeten een aantal alluminium borden en kapjes geplaatst worden. Peter is hier heel erg blij mee, Robert Jonkman gaat hem daarbij vrijwillig helpen. Wij van Wieringernieuws doen hierbij een oproep aan de lokale service-clubs en ook de Rabobank (die willen meestal wel) om te kijken wat zij kunnen doen. Peter wil in de toekomst de draaimolen opstellen bij zorginstellingen en hij past de draaimolen om die reden aan zodat er ook rolstoelen en bedden op geplaatst kunnen worden. Om de kosten te kunnen dekken zal de draaimolen ook op Kermissen en evenementen geplaatst kunnen worden zodat ook kinderen kunnen genieten van de mooie antieke draaimolen.

Peter heeft een vrachtauto gekocht en moest dus een nieuw rijbewijs halen. Inmiddels kan hij daarmee bij KAAN TRANSPORT regelmatig een rit doen waarmee hij zijn doel kan bereiken, de centen zijn hard nodig. Dat is toch supermooi?

Wieringers Willen Wel. Peter vroeg ons dan ook om namens hem iedereen te bedanken die tot nu toe geholpen hebben om dit mooie doel te bewerkstelligen.

O ja, en wie de pluim trekt krijgt een gratis rit! Net als vroeger...

(Fotografie Henk-Jan Wittink/Samsung)


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pieter Wigbout en Dieuwertje Kok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...