Rabobank doneert € 64.950 uit Coöperatiefonds
Uitgegeven op 07-07-2018 om 10:14  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen.

"We hadden er deze keer totaal 28 die allemaal zorgvuldig zijn doorgelezen en beoordeeld", zegt commissielid en ledenraadslid Chantal van de Heuvel. "We kijken niet alleen naar de financiële onderbouwing, maar ook naar de omstandigheden. Wat heeft de aanvrager er bijvoorbeeld zelf aan gedaan om geld bij elkaar te krijgen? Hoeveel mensen zijn er bij gebaat? Is het toegankelijk voor iedereen? Die informatie weegt mee in de beoordeling. Samen bereik je meer dan alleen, daar geloven we echt in."

Wie krijgen in Hollands Kroon een donatie?
• Stichting Dorpshuis Slootdorp heeft een pas in eigendom verkregen Dorpshuis en krijgt € 5.000,- voor de aanbouw en uitbreiding van de keuken.
• Ondernemersvereniging Anna Paulowna maken Sint en zijn Pieten dit jaar blij met nieuwe pakken met hun donatie van € 2.500,- .
• Atletiekvereniging Wieringermeer kan met de € 4.000,- een elektronische tijdwaarneming bij wedstrijden aanschaffen.
• Handbalvereniging Zijdewind VZV wil graag een nieuwe scorebord in de nieuwe te bouwen sporthal in 't Veld en die wens komt met de donatie van € 2.900,- weer dichterbij.
• Buurtvereniging Noordervenne in Hippolytushoef kan met de donatie van € 3.000,- hun onderkomen, ook wel de Jachthut genoemd, weer een stukje opknappen.
• De Wironruiters in Hippolytushoef zijn weer een stapje verder om hun verenigingsgebouw te voorzien van een verwarmingssysteem met de donatie van € 2.500,-.
• Wieringermeerruiters ontvangt € 2.500,- voor het opknappen van het ruiterpad.

Winst Rabobank terug naar de samenleving
Met donaties uit het Coöperatiefonds draagt de Rabobank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema's zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving.

Een mooi project, maar niet de middelen?
Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Jan Rasch - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...