Wandeltocht Mooi Wieringen
Uitgegeven op 07-06-2018 om 16:58  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Sport Nu organiseert op zondag 17 juni een bijzondere wandeltocht over dijken en door landerijen op Wieringen. Eenmalig wordt er namelijk (deels) gewandeld op plaatsen waar je anders niet mag komen.

De tocht is een aaneenschakeling van kronkelweggetjes en schelpenpaadjes over het glooiende landschap van Wieringen. Met toestemming van de agrariërs gaat de route door een aantal landerijen met weidse uitzichten en loopt men door de uitgraving waar ooit de spoorlijn van Anna Paulowna naar Harlingen zou komen. Vroeger was Wieringen een eiland en dus omringd door dijken. Over een aantal van deze oude dijken wordt ook gewandeld, wat weer voor prachtige uitzichten en vergezichten zal zorgen. Aan de kant van de Waddenzee loopt de route een stukje boven op de dijk waardoor je zicht hebt op Wieringen, de Waddenzee én Texel.Er kan een keus worden gemaakt uit 3 afstanden, 10 km, 15 km en 20 km. Voor alle afstanden is er halverwege een verzorgingspost.
Aanmelden voor de Wandeltocht kan ter plaatse tussen 11:00 en 12:00 uur. Sport Nu staat vlakbij de ingang van de Boerenlandfair, op de hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg. De kosten zijn € 7,50 p.p. inclusief verzorgingspost onderweg.

De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de Boerenlandfair, die ook deze dag plaats vindt van 11:00-16:30 uur.
Lees meer op de pagina Op stap
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Slingerweg Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...