Wiron plaatst zich voor de nacompetitie
Uitgegeven op 03-06-2018 om 17:22  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Terwijl voor veel clubs de nacompetitie al is begonnen speelde Wiron de laatste competitiewedstrijd tegen Petten. Bij winst mag ook de Oeverse club in de nacompetitie uitkomen. Daarin slaagde het elftal met een 3-1 overwinning.

De eerste doelrijpe kans was voor Petten uit een vrije trap. De over de muur gekrulde trap was echter een gemakkelijke prooi voor Dennis Veldhuis. Wiron was aanvallend gevaarlijker, maar een schot en een kopbal gingen net over. Na een kwartier was het wel raak. Johan Tijsen kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten en schoot gericht in de hoek, 1-0. Vijf minuten later was de stand al verdubbeld. Robin Meilink stond frank en vrij en kreeg een niet te missen kans, die hij verzilverde, 2-0. Petten stelde daar weinig tegenover. Pas kort voor het einde van de eerste helft werd Dennis Veldhuis weer eens op de proef gesteld. Hij ging met succes gestrekt naar de hoek. De daarop volgende aanval van Wiron in dezelfde minuut was wel effectief. Sander ten Bokkel schoot 3-0 binnen.

De tweede helft leek slechts een formaliteit. Petten slaagde er echter in de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Dennis Veldhuis kreeg een gemakkelijk lijkende bal niet onder controle en Petten profiteerde, 3-1. De bezoekers putten moed uit de treffer en stelden de verdediging van Wiron wat vaker op de proef. Het leverde echter geen treffer op. Petten was net als in de eerste helft dichtbij een doelpunt uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Ook dit keer stond Dennis Veldhuis zijn mannetje. Thijs Boersen gooide niet veel later voor Wiron de wedstrijd bijna in het slot, maar zijn volley werd gestopt. De thuisclub wist zonder al te veel moeite de wedstrijd uit te spelen.

Wiron eindigt dankzij de overwinning op de 5e plaats in de 5e Klasse A. Een mooi resultaat met een vervolg. Wiron is namelijk kampioen van de 3e periode en heeft zo een plaats in de nacompetitie verworven. Tegen wie is nog niet bekend. Het programma van de nacompetitie is binnenkort te lezen op www.hollandsevelden.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Etappe winnaar op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...