Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 17-05-2018 om 07:33  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.



Nog een 1 keer een lang weekend en dan is het voorlopig weer voorbij met de feestdagen. Zo'n extra dagje vrij is natuurlijk altijd lekker maar vooral met mooi weer is het genieten. Er zijn in het Pinksterweekend altijd veel leuke buitenactiviteiten te vinden voor jong en oud, dus ik zou zeggen, trek er lekker op uit!

Wel eerst nog even langs de vismarkt op zaterdag natuurlijk! We hebben zaterdag zeewolffilet in de aanbieding, een heerlijke vis met stevig visvlees en geheel eigen smaak.




Recept: Zeewolf met langoustines en spekjes

Ingrediënten (4 personen)

6 vellen filodeeg
100 gram boter, gesmolten
600 gram zeewolf, in 2 stukken
6 langoustines, gepeld en schoongemaakt
3 takjes rozemarijn
2 el spekjes
1 teentje knoflook in dunne plakjes
2 el paneermeel
Versgemalen peper en zout
4 stronkjes witlof
2 el honing
100 ml olijfolie
Sap en schil van 1 citroen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en maak 2 stapels van 3 vellen op elkaar. Verhit 2 eetlepels van de boter in de koekenpan en bak de stukken vis en langoustines snel bruin. Haal ze uit de pan en bak de helft van de rozemarijn, de spekjes en het knoflook in 1 minuut snel bruin. Strooi wat paneermeel op het deeg en leg daar een stuk vis bovenop. Verdeel de langoustines, knoflook en rozemarijn erover, bestrooi met peper en zout en vouw de pakketjes dicht. Bestrijk de buitenkant met de overgebleven boter en leg de pakketjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schuif in de oven en laat de vis in ca. 15 minuten gaar worden (tot het deeg goudbruin wordt). Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Veeg de witlof schoon en halveer in de lengte. Bestrijk met honing en leg in de pan. Bak ze rondom op matig vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Haal uit de pan en houd warm met aluminiumfolie. Roer de rest van de olie los met het citroensap, geraspte schil en rest van de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de vispakketjes en leg op elk bord een stuk vis. Sprenkel de olie over de vis en serveer met de witlof.

Een fijne week, tot zaterdag en alvast een mooi Pinksterweekend!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt
06-12995486

Bron recept: Flair
(advertentie)
Actueel...
19-04-2024 Stoommachinemuseum meimaand onder stoom
19-04-2024 Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer
19-04-2024 Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders
19-04-2024 Bloemendagen app
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
19-04-2024 Overleden de heer Dikken
19-04-2024 Kerknieuws
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions