Senna: Een bolletje wol van formaat
Uitgegeven op 14-05-2018 om 11:37  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Senna is een leuke bruin-zwart-witte Sint Bernard, een reu met geboortedatum: 12-05-2015. Samen met kruising Lara (nog niet op de site) in het asiel gekomen in verband met hele verdrietige omstandigheden. Het gedrag van beide honden loopt nogal uiteen en hoewel ze elkaar zeker herkennen, is het niet de bedoeling om samen te plaatsen. Senna reageert lang niet altijd even aardig als hij de aandacht met Lara moet delen, hij neemt haar echt niet serieus waardoor ze een beetje ondersneeuwt.

Als bolletje wol met 9 weken leeftijd in huis gekomen en inmiddels uitgegroeid tot een hond van formaat. Natuurlijk, als hij een bochtje naar links neemt en het plan was om rechts te gaan, dan is dat wel een dingetje maar gemiddeld genomen loopt hij redelijk netjes mee (hoewel in de informatie staat dat hij trekt). De eerste periode werd hij netjes met hem gewandeld, de laatste tijd door omstandigheden mocht hij zijn sanitaire behoeften op eigen terrein doen. Hij is zindelijk en waarschuwt als hij naar buiten moet. Qua basisgehoorzaamheid is het niet zo ruim bedeeld. Zitten op verzoek gaat goed, af lijkt onbekend en kom hier is matig. Met name aandacht voor de baas, of in ons geval degene die de lijn vast heeft, vraagt nog een beetje oefening.

Waaks = blaffen. Komt er bezoek dan is Senna enthousiast en een tikkie lomp. Het valt ook niet mee om zo'n groot lichaam in bedwang te houden als je blij bent. Speeltje weggooien en Senna die het keurig ophaalt? Keep on dreaming, daar begint hij niet aan. De omgang met kinderen is vanuit Senna gezien niet problematisch, alleen is het niet waarschijnlijk dat kleine kindjes rechtop blijven staan, niet echt handig. Behalve hondje Lara woonde er ook nog een kat in huis, dat ging goed. Bij het zien van niet bekende katten wil hij er graag achteraan, iets om rekening mee te houden als hij moet matchen met een kat in huis, of wanneer u buiten de kat van de buren tegenkomt. Veel ervaring met andere honden heeft hij niet. Wat hij in het asiel laat zien is dat hij een uitdaging niet uit de weg gaat, het is tenslotte een intacte reu, maar dat hij in principe ook geen conflict op wil starten.
Het formaat auto moet misschien aangepast worden maar aan Senna zal het niet liggen, hij gaat graag mee op stap. Heeft hij ergens geen zin of snapt hij het niet meer zo goed, dan gooit hij zijn charmes in de strijd en gaat hij liggen rollebollen, ook wel clownen genoemd. Aan u de taak om toch een beetje serieus te blijven. Een stapje opzij doen en rustig opnieuw opstarten helpt om weer focus te krijgen. Met een beetje hulp en inzet wil hij heus wel samenwerken.
Staat uw hart in vuur en vlam? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok. U bent welkom!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Den Oever Oeverdijk 10 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...