Wiron boekt riante zege
Uitgegeven op 13-05-2018 om 17:40  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft een ruime overwinning behaald op het op bezoek zijnde Sint Boys, 6-0. Het krachtsverschil tussen beide elftallen was minder groot dan de uitslag doet vermoeden. Wiron wist echter beter kansen te scheppen en te benutten dan de tegenstander. Ook de inzet van de thuisclub droeg een belangrijk steentje bij.

Wiron en Sint Boys waren het eerste half uur aan elkaar gewaagd met af en toe een kansje. Een inzet van Wiron uit een corner ging net over en een kopbal van Sint Boys net naast. Na een half uur brak de thuisclub de ban. Thijs Boersen stond bij een snelle aanval volkomen vrij en rondde doeltreffend af, 1-0. Kort voor rust verdubbelde Wiron de voorsprong. Sebas de Jong omspeelde een verdediger en schoof de bal schijnbaar achteloos in de hoek, 2-0. Wiron legde het verschil met de tegenstander pijnlijk bloot: De thuisclub was effectiever.

Sint Boys begon met opgestroopte mouwen en de inzet om zich terug te vechten in de wedstrijd aan de tweede helft. Binnen tien minuten was de hoop op een beter resultaat de grond in geboord. Sebas de Jong rondde een een-tweetje met Thijs Boersen doeltreffend af, 3-0. Even later leverde De Jong een assist bij een treffer van Perry Manshanden, die zijn pass bekwaam afrondde, 4-0. Sint Boys bleef het, waarschijnlijk tegen beter weten in, proberen. De kansen bleven voor Wiron. Sebas de Jong zag een boogbal over de ver voor zijn doel staande keeper van Sint Boys op de lat uiteen spatten. Een inzet van Perry Manshanden trof ook geen doel, maar ging rakelings naast. Toch scoorde Wiron nog twee maal. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tekende Robin Meilink 5-0 aan en in de allerlaatste aanval trof Sebas de nog eens doel en bepaalde de eindstand op 6-0.

Wiron handhaaft zich met de overwinning op de 5e plaats in de 5e Klasse A.
Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 5e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mobilisatie - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...