Zwemlocaties Hollands Kroon klaar voor gebruik
Uitgegeven op 09-05-2018 om 12:29  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Hollands Kroon heeft drie officiële openbare zwemlocaties namelijk het Zuiderstrand in Den Oever, het Lutjestrand bij Westerland en het Oude Veer bij Anna Paulowna. U kunt hier de komende maanden weer veilig zwemmen. De strandjes zijn schoongemaakt, er zijn mobiele toiletunits geplaatst en de ballenlijnen zijn in het water aangebracht. Daarnaast worden tijdens het zwemseizoen de aanwezige afvalbakken frequent geleegd door het beheerteam.

Waterkwaliteit
Tijdens het zwemseizoen wordt de waterkwaliteit van de openbare zwemlocaties regelmatig onderzocht. Dit wordt gedaan door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Bij een eventuele verontreiniging worden er borden geplaatst met daarop informatie over de waterkwaliteit. Voor actuele informatie over officiële zwemlocaties kunt u het beste www.zwemwater.nl raadplegen.

Blauwalg Lutjestrand
Het Lutjestrand kampt regelmatig met verontreiniging van blauwalg. Samen met het hoogheemraadschap wordt gewerkt aan een betaalbare oplossing om dit probleem te aan te pakken. Dit is in 2018 nog niet opgelost. Zwemmers moeten dus ook in 2018 rekening houden met mogelijke blauwalg bij het Lutjestrand.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Aygo 1.0 MMT 5drs automaat
€ 5.795,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanleg werkhaven Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...