Wieringen op lijst gemeentes minister Zalm
Uitgegeven op 20-02-2006 om 08:42  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - Voor dit jaar hebben 62 gemeenten hogere tarieven voor de Onroerende Zaak Belasting (OZB) vastgesteld dan wettelijk is toegestaan. 'Inwoners van een gemeente, die de huizenbelasting te hoog op laten lopen, moeten hun aanslag niet betalen'. Dit zei minister Zalm (financiŽn) zondag in tv-programma Buitenhof. Volgens de minister mogen de gemeenten de tarieven maar twee procent laten stijgen. De genoemde 62 gemeenten hebben een brief van de minister gekregen waarin staat dat zij de wet overtreden. De mensen moeten de te hoge aanslag negeren, meent Zalm. De gemeenten zullen volgens hem snel de tarieven aanpassen. Ook de gemeente Wieringen komt op de lijst voor.

Gerrit zalmDe betrokken gemeenten hebben woedend gereageerd op de uitlatingen van de minister. Zo zegt de Zoetermeerse wethouder Haan dat de uitspraken van Zalm ípuur politiekí zijn. ĄZalm beschuldigt ons onterecht. En dan zegt hij ook nog: betaal maar niet. Dat kan niet.Ē

Voor dit jaar hebben 62 gemeenten hogere tarieven voor de Onroerende Zaak Belasting (OZB) vastgesteld dan wettelijk is toegestaan. Minister Zalm (FinanciŽn) roept de burgers in die gemeenten op de OZB nog niet te betalen.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Wieringer historie:
Caltex - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...