SRC nog genadig voor pover Succes
Uitgegeven op 15-04-2018 om 22:28  |  link  |  bewaar  |  print

Koploper Winkel lijkt voorgoed uit zicht door terechte nederlaag

HIPPOLYTUSHOEF - Als die er nog waren, kunnen de titelaspiraties van Succes voorlopig de kast in. Hoewel de nipte 3-2 nederlaag tegen de huidige nummer drie SRC deed vermoeden dat de gasten lang mee deden om de punten was de werkelijkheid anders. Sterker. Het zeer matig spelend Succes mocht zijn handen dicht knijpen dat het vizier van de Schagenezen niet op scherp stond anders had de nederlaag flink hoger kunnen uitpakken.

Succes dat deze middag aantrad zonder de geschorste Jeroen Norder en de niet geheel fitte Toine Bugel, was al vanaf het begin van de wedstrijd niet bij de les. De opbouw was slordig en op het middenveld werden veelal verkeerde keuzes gemaakt. De achterste linie had ook nog eens heel veel problemen met de rappe Maik Heijblom en de gewiekste Robbert Jan Klein, die deze dag gehuldigd werd voor 175 doelpunten(!) in de hoofdmacht.
Wat verder opviel was dat het elftal van Jan Loew, een uitzondering daargelaten, de bezieling miste om voor het hoogst haalbare in de competitie te gaan. Met uitzondering van de laatste vijf minuten van de wedstrijd was SRC de bovenliggende partij. De formatie van coach Ron Weinbrecher strafte de slappe openingsfase van de gasten al bijna direct af. De twee dotten van kansen die de Schagenezen kregen waren aan respectievelijk Stef Elting en Robbert Klein niet besteed. Ook al omdat Martijn Lont knap redde op een inzet van de laatstgenoemde.

Succes daarentegen verscheen maar zeer spaarzaam voor het doel van keeper Roy van Ek. Pas na twintig minuten spelen loste Kevin de Bruin het eerste schot tussen de palen. Even later probeerde Job van den Esschert het vanaf de rand van de zestien. Zijn poging ging niet alleen net naast, hij blesseerde zich hier ook nog mee. Met een ogenschijnlijke hamstringblessure moest hij vervangen worden door Wonne van Bekkum. Na een korte opleving van Succeszijde was het in het vervolg SRC dat de boventoon voerde. Pogingen van Klein en Dion de Graaff miste nog precisie maar na een half uur was diezelfde De Graaf het succesvolle eindstation van een vrije trap die via het hoofd van Elting op zijn hoofd terecht kwam en in de touwen belandde. Het was schrijnend om te zien dat er geen enkele verdediger in de buurt van de doelpuntenmaker stond.

Uit handen
Toch herstelde Succes zich binnen twee minuten. Uit een corner van Stan de Koning kopte De Bruin via een verdediger de, nauwelijks verdiende, gelijkmaker in het net. Het had het sein kunnen zijn om de wedstrijd te doen kantelen maar in plaats daarvan gaf Succes kort voor rust alles weer uit handen.
Al speelde scheidsrechter Van der Woude bij de 2-1 voor SRC ook een dubieuze rol. De leidsman wees wel heel erg makkelijk naar de stip toen Youri Jansma ongelukkig over Timon Kager tuimelde. Protesten alom maar de ijskoude Robbert Jan Klein liet zich niet van de wijs brengen en schoot zijn 176e binnen. Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller lag nummer drie van SRC er al in. Heijblom stuurde met een dieptepass Elting weg, die op zijn beurt Ted Jorna zijn hielen liet zien en de bal onder Lont door in het net schoof; 3-1.

Succes speelde de tweede helft wel wat energieker. Daartegenover stond dat ze verbaal hun eigen falen op de scheidsrechter en tegenspelers projecteerde. Deze negatieve energie hadden ze beter in hun voetbalspel kunnen stoppen. Ondanks dat Succes meer op de helft van de tegenstander te vinden was, bleef SRC de gevaarlijkste ploeg. De thuisclub had al lang en breed de genadeklap moeten toedienen maar lieten de gasten in leven door honderd procent kansen knullig om zeep te helpen. Met Rick Jansma voor Jay Klaaren en Toine Bugel voor de onzichtbare Jeroen Metselaar probeerde Loew het tij nog te keren maar verder dan wat halve kansen van Maikel Hoekstra en Kevin de Bruin kwam het elftal niet.

De Geest
Voetballend lukte het niet daarom was het ook niet verwonderlijk dat de niet meer verwachte aansluitingstreffer uit een doodspel moment kwam. Maikel Hoekstra kopte een bal fraai in uit een corner van opnieuw Stan de Koning. Met nog slechts vijf minuten op het scoreboord kreeg Succes ineens de geest. De tijd was echter tekort om de verdediging van de thuisclub echt aan het wankelen te krijgen. Een gelijkmaker had overigens niet de juiste verhoudingen weergegeven. Volgende week wacht Flevo uit en dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om straks recht te hebben op een periodetitel.