Bella wil de paden op, de lanen in
Uitgegeven op 09-04-2018 om 14:30  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Bella is een 'kruising groot', tenminste zo staat ze vermeld in de computer. Geboren op Nederlandse grond uit een Spaanse moeder, vader niet bekend. Het is een teefje met geboortedatum: 24-01-2017. Als pup in huis gekomen, gewoon een leuk, blij hondje. En eigenlijk is ze dat nog steeds, hoewel ze in het eerste contact best afwachtend is. Pas als er een basis van vertrouwen is, dan is het goed en mag je haar aanlijnen. Buiten de asielhekken gaat de staart fier omhoog, de oortjes attent: kom op, we gaan, de paden op, de lanen in!

Mede door haar onzekerheid kan ze aanslaan op onbekende geluiden. Echt waaks is ze niet maar in een woonsituatie van bijvoorbeeld flat of appartement wellicht minder gewenst. Andere honden zijn geen probleem, in principe worden soortgenoten gezien als speelmaatjes en maakt Bella vriendelijk contact. Katten daarentegen triggeren haar nieuwsgierigheid, alleen als de kat wegrent wil ze er vast achter aan. Bij een dappere (lees: aanvallende) kat kiest ze eieren voor haar geld en gaat ze echt niet het conflict aan. Een huishouden delen met kinderen is ze gewend, misschien dat ze een tikje lomp door de bocht kan vliegen. Niet zo heel vreemd gezien haar leeftijd.

Naast al deze positieve punten hoogste tijd voor een serieus onderwerp: alleen thuis zijn. Bella vindt er niets aan. Ze blijft veel liever bij haar mensen in de buurt, gezellig samen zijn is meer haar motto. In de woonkamer sneuvelde hier en daar een kinderspeelgoedje, in de gang werd actief gemoduleerd met tapijttegels, begeleid met blafgeluid. Onmogelijk? Nee hoor, het is wel belangrijk dat het alleen thuis zijn in een nieuwe situatie opnieuw op te bouwen. Stap voor stap, zo ongeveer als een puppy. Niet te snel te veel willen is het advies en dat kost tijd. Hoeveel tijd? Dat bepaalt Bella (en het trainingsschema).

Wat zou ze graag haar lange poten willen strekken in een blij galopje. Ze trekt aan de lijn en is dan best een krachtige hond. Het begin van de basiscommando's beheerst ze kunstig, gezellig samen naar een goede positieve hondenschool, ja graag. Mocht u zich afvragen wat u nog meer samen kunt ondernemen zouden wij speuren willen aanraden. Haar neusje maakt overuren, het zou een leuke hobby kunnen zijn.
Bent u enthousiast geworden voor deze leuke, sportieve hond en bereid om er energie in te steken om samen de hele wereld aan te kunnen?? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok. U bent welkom!
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
Welke bestemming moet het voormalig Joods werkdorp in Slootdorp krijgen?
Museaal
Polenhotel
  
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Te koop Mitsubishi Colt 1.3 bouwjr. 2005
€ 2.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Anne Heinz - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...