Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 08-03-2018 om 10:10  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.'Heeft u ook zo genoten het afgelopen weekend? Het was wel een weekend van uitersten! Vrijdag en zaterdag lekker op de schaats en zondag genieten van een behaaglijk zonnetje in de tuin! Het leverde in ieder geval mooie plaatjes op van ijs in de haven, kruiend ijs bij de afsluitdijk en kinderen die voor het eerst op de schaats stonden. Erg leuk maar stiekem ben ik toch ook wel blij dat we richting de lente gaan!'

U heeft ze vast weleens zien liggen bij ons, maar heeft u ze ook wel eens geproefd, de enige, echte Wilde Wadoester!

“De wilde oesters worden door ambachtelijke Wadvissers met de hand geraapt op wilde oesterbanken in de Waddenzee. Het zijn Japanse oesters (Crassostrea gigas), een soort die wereldwijd veel wordt gekweekt. In Frankrijk wordt dit soort ‘Creuse’ genoemd. De oesters zijn rond 1980 in de Waddenzee terechtgekomen. Daarna zijn verspreid over het Wad grote oesterbanken ontstaan. Bij laag water vallen de oesterbanken droog en kunnen de vissers oesters rapen. Aan wal worden ze schoongemaakt en ingepakt. Pure smaak van het Wad.

De Waddenzee is een bijzonder gebied. Het zoute water van de Noordzee en het zoete water van Rijn en Eems vloeien samen in de door Waddeneilanden beschutte kustzee. De rijkdom aan plankton is voedsel voor o.a. mosselen, kokkels, alikruiken en oesters die in en op de Wadbodem leven. Bij laag water eten vogels op de Wadplaten kokkels en mosselen terwijl vissers op de oesterbanken Wilde Waddenoesters rapen. De oesters hebben stevig vlees met de pure smaak van het Wad: ziltig zoet, vol en rond”.

Deze overheerlijke oesters zijn deze week bij ons in de aanbieding.


5 wilde Wadoesters voor 5,- !!


Op de receptenpagina vindt u o.a. het recept voor gestoomde oesters met limoen en soja.

KLIK hier voor de website met alle info.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Welke bestemming moet het voormalig Joods werkdorp in Slootdorp krijgen?
Museaal
Polenhotel
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt 1.3 bouwjr. 2005
€ 2.995,-

Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wilhelm de motorrijder - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...