Succes laat het afweten en verliest van Schagen
Uitgegeven op 11-02-2018 om 21:15  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - De thuiswedstrijd voor de winterstop won Succes zonder veel moeite met 3-0 van een machteloos Schagen. Hoe anders verliep de return in Schagen. Succes liet het afweten en verloor van een beter spelend Schagen, 3-2.

Op een slecht kunstgrasveld, het was koud en met windkracht 6, kan je op dit niveau natuurlijk geen oogstrelend voetbal verwachten, maar wat de Successpelers er deze middag van maakten, was ver beneden hun kunnen. Wel blonken een aantal spelers uit in gezeur naar de niet gelukkig leidende scheidsrechter in de slotfase, met gevolg vele gele kaarten. Hoofdrol daarin eiste Jeroen Norder op, matig spelen en gaat teveel voor eigen succes.

Succes begon de wedstrijd met een gehavend elftal, waarin vooral verdedigers Ted Jorna en Youri Jansma node gemist werden, maar ook de steeds beter spelende Toine Bugel was door een blessure afwezig. Toen ook nog de kwetsbare Job van den Esschert het na 10 minuten liet afweten en door junior Tom Kamp werd vervangen, verklaart wellicht de matige prestatie, of was men door de carnaval niet kroegfit?
Succes schuin tegen de wind inspelend had in de beginfase op voorsprong moeten komen. Kevin de Bruin wist zich te ontworstelen van zijn tegenstander en schoof de bal op maat voor de voeten van Jeroen Metselaar die de bal slecht raakte waarmee de Schagen doelman geen moeite had.
Schagen kreeg het spel in handen, waartegen Succes geen verweer had.
Na een kwartier spelen werd dit uitbetaald in een prachtig doelpunt. In alle vrijheid werd op links uitblinker Mike Julsing aangespeeld die met een feilloos ingeschoten bal Schagen op 1-0 bracht.
Succes moest zich beperken tot het wild wegtrappen van de bal die gelijk weer op eigen helft terug kwam. Na een half uur spelen mocht Schagen weer juichen. Op een vrijwel identieke wijze werd als bij het eerste doelpunt, schoot Bjorn Stathi Schagen naar een 2-0 voorsprong, in beide gevallen was Martijn Lont kansloos.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Succes had nu de wind schuin mee en kreeg de overhand, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen, daarvoor was het spel te onrustig. Wel probeerden ze het met verre afstand schoten die ver over het Schagen doel vlogen of door de keeper werden gepareerd. Stef de Koning schoot een vrije trap van 25 meter op de lat en Jeroen Metselaar kopte net naast het Schagen doel.
Wonne van Bekkum kwam in het veld voor Jay Klaaren, waardoor uitblinker Julsing door bijtertje Bekkum goed werd bedwongen.
Vanuit een verre trap kwam Mitch Rekveld aan de bal, hij kreeg een vrije doorgang en tegen de verhouding in bracht hij de stand op 3-0.
Voor de Wieringers ontstond er nog hoop toen tegen het einde van de wedstrijd Maikel Hoekstra twee keer uit een vrije trap wist te scoren, 3-2. Prachtige doelpunten van Hoekstra, profiterend van de wind. René de Kleine kwam nog in het veld voor broer Bart.
De wedstrijd werd wat grimmiger en vooral de fysieke krachten van de Schagen defensie lieten zich niet onbetuigd. Een der spelers kreeg een gele kaart wat een rode had moeten zijn.
De tijd was te kort om nog voor een gelijkspel te gaan. Het was geen hoogstaande wedstrijd maar Succes staat er nog steeds goed voor om bovenin van de ranglijst mee te blijven doen. Volgende week Zondag speelt Succes thuis tegen de Koog.

Piet Bakker
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Koogerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...